..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Friday, January 14, 2011

..hari kalut..


Hari ni hari yang kalut..lambat..sume ada.  Hari ni bangun lambat sikit, nape ntah..best sangat tdo kot.  Kalut skit tapi macam relax je..

Masa dah dekat separuh jalan gi keje..baru tersedar satu dokumen yang kene scan n print untuk hantar esok.  Kat umah printer color rosak so kene tumpang opis punya.  Kalut terpaksa berpatah balik.

Saya call immediate boss cakap tertinggal dokumen n wallet and akan sampai lewat ke opis.  Dah le memang terkenal dengan rekod lewat..huhu.  And saya terlupa ada meeting pagi ni..waduhhhh!!  Dalam terkocoh2 keluar dari kete, big boss lak nampak saya..waduhhhhhhhhhhhhhhhh..tak bestnye.  Takpe saya dah buh alasan dalam sistem kehadiran tapi still x best..x bestnya..

Macam mana nak jadi awal..isk..bergantung pada sikap la kan..  Tahun ni kejayaan saya adalah berjaya iron baju seksiap spjg minggu..tu pun lambat jugak..waduhhh..

Baru baca status sorang staf ni kat ym.."Orang yang lambat selalu terburu-buru".  Huhu..saya la tu..memang kalut dan terburu2..macam mana ni..how????

2 comments:

shaz said...

satu kejayaan yg besar dpt iron baju utk seminggu...bukan senang nak buat tu..tahniah... :)

..owner of a lonely heart.. said...

hehe..toche²..utk this year blm miss lagi..hopefully dapat istiqamah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...