..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Friday, September 28, 2012

..naik 3kg..

Sesuatu yg sedih telah terjadi..yeah..i gain 3kg..lalala..hati senang pun berat naik..hati susah? Pn berat naik jugak..nak diet n g gym..isk..isk..musti..nk kahwin kan..nk pkai lawa2 kan..waaaaaa!!!!!

Thursday, September 27, 2012

..kebaya? NO!!..

Saya bukanlah penggemar kebaya sgt..adala 2-3 helai..tu pun loose je..tadi try kebaya yg ala kebarong tapi ada cutting skit..dan ianya agak ketat.. Waduh2 berat dah naik...waaaa!!!!

Dan tadi, En Z mengeluarkan satu pesanan dan juga sort of merupakan arahan..

"Tak payah pakai kebaya dah lepas ni...pakai baju kurung je."

Hmm..demi memelihara dan memulihara hubungan sejagat..makanya..no more kebaya for me..waaaaa!!! Kene tunggu kurus skit kot baru larangan berakhir.

Wednesday, September 12, 2012

..luka dalaman..zamani..

One fine day..terdengar lagu ni kat Suria FM..saya ni peminat tegar suara Zamani Slam..lagu ni baru lagi rasanya sebab cari kat youtube takde pun..tapi taktau la kalau dah ada..

Lagu ni khabarnya kesinambungan dari lagu Gerimis Mengundang..lirik memang sedih tapi saya suka melodi dia yang seakan-akan lagu Gerimis Mengundang.

Cari punya cari kat net, jumpa link ni je untuk dengar lagu tu...i like..



Lirik lak saya saya dapat dari sini.


tak nampak pun bulan bintang malam ini
lama, lama juga aku perhati
yang kudengar suara sumbang
unggas malam rindukan rembulan
ooo..

macam aku yang melayan hati celaru
lama, lama sudah kurasanya
tak tahu pada siapa nak aku adu
sendu piluku ini, amat memeritkan

gerimis yang mengundang
kini menjadi hujan
hatiku kebasahan
dalam pada malam itu
langkah aku tewas
dihanyut arus yang deras

hingga tak sedar aku ini
hanyut di tengah lautan fantasi
yang bawa aku ke alam lain
keranamu..ooo
hingga kasih itu kan mengambang

memang ada kasih sejati yang lain
namun, namun aku tak perlukannya
biarlah aku bersama dengannya
bersama luka dalaman
sampai mataku terpejam

Thursday, September 6, 2012

..i wanna grow old with you..

En Z tag lagu ni kat fb...I Wanna Grow Old With You by Westlife..yeah..try to understand the lyrics..lovely..:)



Another day 
Without your smile 
Another day just passes by 
But now I know 
How much it means 
For you to stay 
Right here with me 

The time we spent apart will make our love grow stronger 
But it hurt so bad I can't take it any longer 

I wanna grow old with you 
I wanna die lying in your arms 
I wanna grow old with you 
I wanna be looking in your eyes 
I wanna be there for you 
Sharing everything you do 
I wanna grow old with you 

A thousand miles between us now 
It causes me to wonder how 
Our love tonight remains so strong 
It makes our risk right all along 

The time we spent apart will make our love grow stronger 
But it hurt so bad I can't take it any longer 

I wanna grow old with you 
I wanna die lying in your arms 
I wanna grow old with you 
I wanna be looking in your eyes 
I wanna be there for you 
Sharing everything you do 
I wanna grow old with you 

Things can come and go I know but 
Baby I believe 
Something's burning strong between us 
Makes it clear to me 

I wanna grow old with you 
I wanna die lying in your arms 
I wanna grow old with you 
I wanna be looking in your eyes 
I wanna be there for you 
Sharing everything you do 
I wanna grow old with you

Sunday, September 2, 2012

..the engagement day..

Alhamdulillah..selamat semuanya..hari ni..dah seminggu saya bergelar tunangan orang. Basically saya rasa blank..bende tu just jadi je..kenal sekejap dan terus en tunang menyuarakan hasrat untuk bertunang.

Cincin dah tersemat di jari..menandakan hati si dara sudah dimiliki..menunggu tibanya saat ke jinjang pelamin..semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat..dengan izin Allah.


Sebelum majlis..
Baju si pentunang..
Saya makeup sendiri je..x sempat nak testing pakai contact lense so kene la pakai spec..
Pentunang yang tak reti duduk diam..

Hantaran yang saya buat sendiri dalam masa 2 hari lepas balik kampung..simple je..





Rombongan meminang..

Debaran saat ditunangkan..erk..berdebar ke..rasa macam..haha..ntah..
Saat cincin disarungkan..
Mencium tangan bakal mak mertua..lama oo cium sebab camera dok snap..
Mengada2 betul muka pentunang ni lepas cincin disarungkan..
Feeling jadi model lak..sume orang dok snap picture..perasan..hihi..
Dengan mak yang terchenta..pasangan anak dan mak yang sangat 'seiras'..
Satu family..bapak saya senyum lebar..hehe..
The girls..with my mum, sister, my cousin and her daughter..
Bakal keluarga baru saya..

Hantaran pihak lelaki..cantikk dan sangat berseni..malu saya..
Bekas cincin..lovely..




En tunang tak datang..so gambar dia takde le..takpela..bagi saya posing syok sendiri sorang2 dulu..later majlis nikah..baru posing dua orang puas2..

Syukur pada Tuhan..perjalanan majlis ini dipermudahkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...