..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Saturday, August 25, 2012

..i'm engaged..

Alhamdulillah..majlis berjalan lancar..saya selamat bergelar tunang kepada encik Z on 250812.

A few pictures dari fb cousin saya..gambar tak bape clear sgt.. Gambar lain ada dalam camera adik..later i'll upload..

..dah siap..

After all the hardwork n headache..at last..siap jugak..


Thursday, August 23, 2012

..belum siap..

Lagi sehari++ but still belum siap..susah gak kalau tangan ni keras n idea pun xde..

Malam ni kene berjaga la nampaknye..wajib siap..huhu..

Sunday, August 19, 2012

..salam aidilfitri..

Salam Aidilfitri..Maaf Zahir Batin..

Semoga Syawal ini membawa keberkatan kepada semua...

Hari ni..insyaAllah lepas Asar..saya akan menerima tetamu yang ditunggu-tunggu...hopefully semua berjalan dengan lancar hari ni..

Tuesday, August 14, 2012

..countdown..lagi 11 hari..

Menghitung hari..lagi 11 hari..huhu..banyak tak siap lagi..tapi kenapa rasa relax je..adehh..kuih raya orang tempah pun belum siap semua..semalam buat 2 adunan..hari ni datang keje ngantuk..respectla kat derang yang sanggup amik tempah banyak²..

Barang² dah beli tapi saya tak buat pape lagi..haish..sempat ke..rumah tak kemas lagi..isk..banyaknye bende nak buat..kalutsss..sabar Azura sabar..buat satu²..no more lagha²..puasa memang penat but you have to..stay focus..


Friday, August 10, 2012

..15 days left..?

15 days left? Erk..raya bukan ke lagi 9 hari..apa yang 15 hari tu..hmm..something might happen..hopefully apa yang dirancang berjalan dengan lancar. Tapi kepala tengah serabut..huhu..


Thursday, August 9, 2012

..kuih lebai..


Lagi satu kejadian..pasal kuih jugak..dalam bulan puasa so many many years back.

Saya: Dah lama tak makan satu kuih tu..ala..yang warna hijau tu.
*Sambil round² pasar Ramadhan dengan adik..*

Adik: Kak long ni kan..dah start dah tingin dia...kuih apa lak tu?

Saya: Ala..bunyi dia macam bende yang orang lelaki pakai atas kepala pegi masjid. Kopiah..eh..lebai...haaa..kuih lebai.

Adik: Tak pernah dengar pun..jap²..kuih ketayap kot..

Saya: Betul²..kuih ketayap..kaklong merepek lagi..huhu..posa² ni vocab slow..

Anyway..saya tak bape suka sangat kuih ni..cuma kadang² je teringin..

..coq harimau..

Kejadian berlaku 10 tahun yang lepas..

Saya: Kaklong tingin la nak makan ada satu kuih tu..tapi tak ingat nama.

Adik: Kuih apa tu?

Saya: Ala..kuih yang ada nama binatang buas tu..yang ada udang tu..tapi bukan coq udang..haaa..coq harimau..
*Peliknye bunyi..*

Adik: Erk..kuih apa tu kaklong? Tak pernah dengar pun..

Saya: Tu la macam pelik jugak..haaaa..silap²..coq badak..harimau dengan badak kan geng..dua² binatang buas dok dalam hutan..hehe..

Adik: Merepek tul la kaklong ni..


..sata hardisk dan thumbdrive..

Last weekend saya pegi pasar Ramadhan dengan adik yang baru balik dari UK tu..

Saya: Hari tu beli sata kat mana?

Adik: Sata hardisk ke? Beli kat gerai depan tu.
*Adik saya refer sata tu as sata hardisk..sesuka hati bagi nama..*

Saya: Kaklong tingin nak makan apa dia tu..yang jual sekali dengan sata tu.
*Fikir sat..lama gak  memikir apa kebende namanya..*

Saya: Haa..tingin nak makan thumbdrive..erk..
*Nape lain bunyinye ye..*

Adik: Apala kaklong ni..otak² la..ada ke thumbdrive..huhu..

Saya: Haa..tu la..sape suh panggil sata hardisk..puasa² ni takleh fikir tau..anyway..bentuk otak² pun ada rupa thumbdrive gak kan..hehe..

Adik: Sesuka hati kaklong je..

Gambar sata hardisk and otak² aka thumbdrive..my favorite..:)

Wednesday, August 8, 2012

Thursday, August 2, 2012

..hari ni..

Hari ni dah pakai hp baru..
Hari ni saya tension guna hp baru sebab tak reti function yang banyak gila..
Hari ni pegi bank..transfer duit..tapi lupa bawak buku bank yang lagi satu..
Hari ni pegi pekan jap beli sarung hp..
Hari ni tension tengok bil telefon yang sangat banyak..
Hari ni baru tergerak hati nak pakai plan Celcom 5+1..untuk jimat..
Hari ni takde mood langsung nak buat keje..
Hari ni gila² punya penat..
Hari ni rasa macam nak marah orang..
Hari ni rasa macam² bende belum settle..
Hari ni serabut..
Hari ni saya nak something yang menenangkan..
Hari ni..hari ni..hari ni..
Cuma satu yang menyenangkan hari ni..untuk dua² lokasi yang saya pegi..bank dan kedai..saya dapat parking betul² depan bangunan tu..alhamdulillah..rezeki dan kurnia Allah..
Hari ni..saya tingin nak berbuka puasa makan Subway..hihi..




Wednesday, August 1, 2012

..hari ke-12..

Sekejap dah 12 Ramadhan..time2 nak raya ni jadi kalut satu macam..lg 17 hari..dah dekat ke..hmm..17 hari tu pejam celik pejam celik je. Order choc chip cookies pun dah ada. Ada orang nak amik hari Sabtu ni 4 balang..waduh2..

Tahun ni saya tak agresif sangat amik jualan choc chip cookies..sape nak order saya buat tapi saya tak iklankan. Adik saya rajinla promote kat kawan opis dia. Tahun ni tak menang tangan kot nak buat banyak2 macam last year. Tapi rasa macam banyak jugak..aduhhh..nape la orang nak tempah...huhu.

Puasa tahun ni, ada agenda lebih penting yang nak saya tumpukan..hmm..masih lagi rahsia. Once dah jadi, baru la saya cakap. Apakah bendenye tu..haha..takde orang nak tau pun rasanya.

Semalam saya cuti..pegi amik adik kt airport Bayan Lepas..baru balik dari UK. So banyak la barang2 yang saya order dan banyak jugakla duit saya yang terbang..huhu. Tapi bila sale..murah gila2..sukar dilepaskan. Cuma tahun ni saya x order handbag dan kasut dah. Rasanya cukup dengan stok yang ada.

Saya dapat hp baru dari adik..hihi..xde la baru sangat..Samsung Galaxy SII..orang dah pakai SIII dah..takpela..janji free..orang nak bagi..terima je le..dia dh pakai nearly one year..and he's going to change to a new one. Tak tukar simcard lagi..malam ni kot baru nak belajar..saya dah siap transfer sume fail dah dari Samsung Omnia saya..dah 3 tahun saya pakai..ni baru nak merasa pakai Android.

Rasa nak tdo je masa lunch hour ni..ngantuk pulak..saya dalam meeting ni..isk..bila mau abis da...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...