..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, January 13, 2010

..perasaan tak best..

Agaknye kita tak boleh rasa happy sangat sebab kelak nanti ada berita duka..selalu saya beringat kala terlalu happy..tapi kali ni..tak beringat lak..main happy2 gitu je..even saya bz tapi tetap happy..

Ada cite tak best..rumour yang saya rasa 98% betul..sebab kuar dari mulut my boss sendiri..that useless mamat dapat naik pangkat..hmm..how i envy him..dulu memang la saya wish dia dapat naik..but not this time..we fight man..tapi rezeki dia..rezeki orang nak kawin selalu murah, ye tak..

Hmm..tak pasal2 darjah kebencian saya meningkat kembali..waduh2..camne ni..

Tapi kalau dia bertukar tempat keje kan best..sbb post tu di Penang..bukan kat tempat saya..pegila..pegiiiiiii..tak kuasa nak mengadap dia lagi..

Hmm..saya terpk lak cite Nurkasih..watak Aidil..betapa Aidil berkenan sangat nak jadikan Nur Amina isteri tapi adik dia yang dapat..so dia sabar dan terus sabar..last2 dia dapat jodoh yang lebih baik...mungkin saya boleh pinjam semangat Aidil..

Tuhan hilangkan matahari, kemudian Dia turunkan hujan, rupa-rupanya Dia nak anugerahkan kita pelangi..

Semua yang terjadi adalah ketentuan-Nya..siapalah saya untuk menidakkannya..saya yakin lagi percaya Tuhan Maha Adil dan Maha Penyayang pada hamba-Nya.

8 comments:

wahi said...

It's best you focus more on your Masters's proposal. Are you doing it in-house or preparing to go overseas?

..owner of a lonely heart.. said...

In USM je..part-time..target in 2 years time mesti habis..

wahi said...

2012? That's not too far off. What are you majoring in?

..owner of a lonely heart.. said...

My first degree is comp sc, for my master, I plan to do something more on teaching materials under social sc as my work right now is related to it.

wahi said...

Teaching Mat Prep? Keep a PhD in CIM in view as you propose this Masters thesis. I know a place where you can get you CIM PhD! :)

..owner of a lonely heart.. said...

Is it? Thanks Wahi for the support..I will..insyaallah..

..owner of a lonely heart.. said...

Anyway, where is it?

wahi said...

Check your yahoo email!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...