..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, March 28, 2012

..kita dulu-dulu zaman takde facebook, ipad..

Got this from here..video tentang zaman persekolahan dulu..tanpa facebook, twitter, ipad, iphone, blacberry..budak² lebih kreatif dan mendekatkan diri dengan alam sekeliling..really miss those moments..and at the same time feel lucky that I was given chance to be in those moments..

..wordless wednesday..

..abby abadi dah bertudung..



Alhamdulillah..sekembalinya Abby Abadi dari menunaikan umrah, beliau telah bertudung. Semakin ramai artis bertudung sekarang ni..nampaknya nur Islam telah perlahan-lahan meresapi jiwa mereka. Baru-baru ini, pelawak Enot pun dah bertudung. Comel je.


Antara artis lain yang sudah bertudung...
wilma muhammad
nora
noraniza idris
anne ngasri
wardina
catriona ross
sharifah aini
jojie *kakak ella*
siti nordiana
irma hasmie
aida khalida
farah af2
farah asyikin one in a million
ana raffali
diana amir
Ramai jugak artis yang dah berhijrah..semoga mereka berterusan mendapat hidayah dari Allah SWT.

Tuesday, March 27, 2012

..aku bukan untukmu..

Dahulu kau mencintaiku 
Dahulu kau menginginkanku 
Meskipun tak pernah ada jawabku 
Tak berniat kau tinggalkan aku 
Sekarang kau pergi menjauh 
Sekarang kau tinggalkan aku 
Di saat ku mulai mengharapkanmu 
Dan kumohon maafkan aku 
Aku menyesal tlah membuatmu menangis 
Dan biarkan memilih yang lain 
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu 
Pasti itu terbaik untukmu 
Janganlah lagi kau mengingatku kembali 
Aku bukanlah untukmu 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Untuk diriku 
Sekarang kau pergi menjauh 
Sekarang kau tinggalkan aku 
Di saat ku mulai mengharapkanmu 
Dan kumohon maafkan aku 
Aku menyesal tlah membuatmu menangis 
Dan biarkan memilih yang lain 
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu 
Pasti itu terbaik untukmu 
Janganlah lagi kau mengingatku kembali 
Aku bukanlah untukmu 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Untuk diriku




There's something happened..and this song really reflects the situation..huhu..Ya Allah..peliharalah diriku ini..

Monday, March 26, 2012

..3 idiots..



Semalam bila tgk tv takde cite best makanya saya pun bukakla cite 3 idiots kat tv..hasil download saya guna torrent. Puas dapat tgk kat tv..besar skit dari laptop kecik itu. Opismate saya, Kak Sha yang suh tengok sebab dia kata bestt...lama dah dia cakap..semalam baru ada kesempatan.

Start tgk kul 11 mlm sampai la kul 2 pagi..3 jam tuuu..tapi yang herannya saya tak ngantuk..ada la seskit terlelap kat satu part ni je.derang nyanyi²..lepas tu mata celik balik. Sebab cite tu best la sesgt..best best best!! Tak pernah tgk cite hindustan camtu. And Aamir Khan is damn cute. Masa ending lak..Aamir Khan is damn handsome. Nak tgk movie yg ada Aamir Khan lagi la..cite apa lagi ye.

Cite ni berbentuk flash back, which is after 10 years..dua orang sahabat ni mencari sorang lagi sahabatnya yang dah lost contact. So baru la start cite flashback tu...tentang persahabatan di antara 3 pelajar Imperial College dalam bidang Engineering..Rancho, Raju dan Farhan. Rancho tu Aamir Khan la as lead actor. Raju tu..nama betul dia Sharman Joshi..minat gak dia ni..rasanya actor baru or saya baru kenal..cute.. Sorang lagi Farhan (R.Madhavan).

Derang ni sangatla nakal..nakal la sesangat..ketua nakal derang, Rancho. Tapi dalam nakal² pun..exam score. Rancho dapat jadi top student. Banyak kali derang nak kene buang kolej oleh dekan kolej, Virus. Dekan ni strict sangat. Tapi banyak peristiwa menjadikan derang selamat dan graduate jugak last sekali. The three of them sangat menghargai nilai persahabatan dan ada nilai murni di situ..suka tolong orang etc. Yang paling bijak mestila Rancho. Rancho ada girlfriend..Pia (Kareena Kapoor) iaitu anak Dekan Virus. Pia pun support Rancho. Dalam cite ni, ada satu tagline yang selalu diguna oleh Rancho, "Aal Izz Well" (All Is Well).

Saya tak reti la nak cite sinopsis...ni saya paste dari http://www.imdb.com/title/tt1187043/.

Farhan Qureshi and Raju Rastogi want to re-unite with their fellow collegian, Rancho, after faking a stroke abroad an Air India plane, and excusing himself from his wife - trouser less - respectively. Enroute, they encounter another student, Chatur Ramalingam, now a successful businessman, who reminds them of a bet they had undertaken 10 years ago. The trio, while recollecting hilarious antics, including their run-ins with the Dean of Delhi's Imperial College of Engineering, Viru Sahastrabudhe, race to locate Rancho, at his last known address - little knowing the secret that was kept from them all this time. 


Cite ni buat saya menitiskan air mata di tengah² malam..di atas pengorbanan..kejayaan..acting yang superbbbb. Overall saya bagi 5 bintang la kat cite ni. Kalau tak salah, TV2 pernah tayang kot sebab cite ni tahun 2009..lama dah..tapi saya baru tengok..kalau ada masa saya nak tengok lagi..memang besttt..

Ni lagu Aal Izz Well...

Thursday, March 22, 2012

..my blog new look..

Saya tengah prepare untuk ngajar kelas blog on this Saturday di Mukim Lepai, somewhere in Alor Setar..untuk program khidmat masyarakat..oleh kerana itu, maka tetiba saya jadikan blog saya ni as experiment and tadaaaa..it has changed..lalala..dengan gambar saya sebesar2nya as header..huhu..ntah pape kan.

Tengok la..kalau tak puas hati, nanti tukar lagi. Nak membiasakan diri dengan ni dulu. Actually tengah dalam meeting dengan main campus tapi macam...bosann..waduh2..maka terhasilla the new look of my blog. Ada hasil gak kan..kk..nak proceed untuk create blog training lak.
Gambar saya hari ni drive g keje..xde kene mengene dgn entry..huhu..

Tuesday, March 20, 2012

..video yusry & lisa surihani honeymoon..

Loving sangat couple ni..suka ah tgk..Lisa cute n Yusry macho.
Video honeymoon ni as previewed dalam Propaganza kat Astro Ria last Sunday, 12pm..


Bila eh nak dapat peluang honeymoon camni..huhu..untungnya Lisa..

Credit to beautifulnara.

..amazing show..

Blog saya ni dah tumbuh sawang..lala.. Nak share video kat bawah ni..amazing..


Monday, March 12, 2012

..kita suka la..

Mood update blog takde. Banyak cite tapi tak tercite. Hari ni tetiba teringin nak publish ni..


Gambar orang yang syok² ambik gambar dia sendiri. Tu je update hari ni. Mood ngarang belum ada lagi..huhu.

Thursday, March 1, 2012

..syarat pakai tudung sempurna - ustaz don..

Lama tak update blog..tapi hari ni nak share tentang syarat pemakaian tudung dengan sempurna by Ustaz Don.

Ada 4 syarat..apa 4 syarat tu? Watch this video and you will know..



Hmm..insaf sat..astaghfirullahala'zim..semoga semua dapat manfaat..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...