..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, January 13, 2011

..takde sivik..

Semalam saya nak pegi isi minyak dekat Petronas Juru lepas sembahyang Maghrib, lepas balik gym.  Saya adalah pengisi tegar RON97 yang naik harga mencanak2 tu, tapi kat Petronas tak banyak pump yg ada minyak tu.  I queue behind a motorcycle.  Tetiba penunggang motor tu menjawab satu panggilan telefon di sebelah pump tersebut lalu memberi laluan kepada saya untuk mengisi minyak terlebih dahulu dan dia berganjak ke hadapan sedikit sambil menyambung perbualan telefonnya.

Apa? Guna telefon sebelah pump minyak? Kalau meletup?  Tak baca ke sign?
Apa punya orang la.  Nak tegur dah besar panjang n nanti saya kene marah pulak.  Tak berani ah.

So saya decide tak jadi isi minyak kat situ.  Pegi petrol kiosk lain.  Tak sanggup nak gadaikan nyawa if anything happen.  Kot meletup ke..x sempat nak kawin...ahaks.  Kalau meletup kene dia sorang takpe la..tak pasal2 org lain pun terbabit.  Memang takde sivik langsung.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...