..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, January 17, 2011

..naik berkilo2..

Badan saya rasa gemuk...gemuk??  Hish..sejak aktif pegi gym ni, badan leh jadi gemuk..macam mana leh jadi camtu?  Sebab..selera makan saya makin membuak2 lately..saya makan sangat banyak..termasuk la junk food...  Haiyoo..apa sudah jadi ni..  Malam lak pantang..bukan pantang makan..tapi pantang nampak.

Apa nak jadi..apa nak jadi..sampai sekarang tak kurus lagi...apa nak jadi????

Start pada hari ni, saya akan list out apa yang saya makan sepanjang hari..so saya akan rasa bersalah kalau tgk menu yang banyak itu.  Saya akan list kat dalam tab di atas page ni.  Boleh saya monitor hari2 n tak bercampur dengan entry cacamerba yang lain ni kan..kan..

Bermula hari ni la kot..apa yang saya makan hari ni ye..

Dan juga akan mark bila saya pegi gym dan tak pegi..macam hari ni tak pegi..dalam jadual yang saya set sendiri..hari Isnin mmg tak pegi gym..hari Selasa, Khamis n Jumaat je..hasrat di hati nak join kelas poco2 yang buat kt opis ni setiap hari Isnin n Rabu tapi smpi hari ni still tak sempat pegi lg..kelas tu start kul 5.30pm..kalut skit la nak bebetul on time.  Kalau pegi gym, kul 6pm baru saya bertolak kuar dari opis.

Runsing gak tadi bila sarungkan jeans dan dia agak ketat di bahagian paha.  Rasanya dekat gym..dah kayuh basikal baik punya..nape la tak turun2..isk2..

Anyway..hari ni besttt sebab dah dapat kasut Clarks yang saya order dari adik kat UK.  Best gila..saya snap pics as below..gambar sangat tak ok sebab snap di bawah sinaran lampu minyak tanah..huhu..

kasut baldu kaler merah..anggun sangat kalau pegi dinner

kasut kulit kaler hitam for formal use

sport shoes untuk gi gym ganti kasut lama..kasik semangat skit...ahaks..



Plannye kasut2 tu except sport shoes saya nak reserve untuk hantaran..erk..hantaran?  Nak kawin dah ke..erk..  Bukan apa..prepare seksiap kan.  Tapi tak dapatla nak bergaya dengan kasut2 baru itu gi keje..hehe..  Sabar..sabar..cepat kawin, cepat la leh pakai..ye tak..kawin?? Hmm..dah nampak sign ke?

Anyway sebut bab2 tu..CNY ni..insyaallah bapak saya suh saya jemput Mr Y n family datang ke rumah, tapi bukan untuk bertunang.  Datang..kenal2 dulu.  Saya dah inform dia, so terpulang la..pape pun kene prepare la kan pape yang patut..CNY is 2 weeks++ from now.  Umah kene kemas..huhu..tapi nak kurus tu tak daya la..badan makin naik ni..;)

3 comments:

JuE said...

amboi....heheh
all the best...
badan aku pon sama nih.. marilah kita berdiet wehhhh
jeles aku ngk kasut clarks.. kalu order bleh ke.. wahahahah..

..owner of a lonely heart.. said...

Ati..aku ada nak jual satu kasut Clarks sebab kaki aku tak muat..muncung kecik..saiz 5.5UK..kalau M'sia kira saiz 7.5 la..mmg saiz aku tapi muncing tirus skit..sakit kakiku..kalau saiz kaki kecik skit, rasanya ok..aku nak jual murah je..kalau ko nak..nanti aku mail gambar tu..ingat nk publish kat blog gak..

JuE said...

publish je la... nanti aku belek saiz clark aku brapa... x ingat la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...