..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, May 19, 2014

..simple je..

Sekarang ni, pegi keje senang je..lama dah tak tempek foundation, bb cream dan seumpama dengannya.
Sebabnya..senang nak solat Dhuha masa kat opis.

Kalau dok tempek segala macam mak nenek..rugi pulak sebab satgi nak amik wudhuk.
Hehe..macam la rajin sangat buat Dhuha..kadang tu miss jugak sebab bila dah leka ngadap komputer kan. Tapi tengah cuba istiqamah, insyaAllah.

Bersiap pun cepat..just apply toner and oil of olay total effect, pastu lip gloss..siappp. Bedak pun dah tak pakai..sempoi je..pegi keje je pun..

Ni gambar baru snap lepas solat Zohor di satu petang nan hening..pakai baby powder je..lipgloss malas lak nak pakai..erk..nampak ok lak texture kulit..hehe..perasan sorang².

So betulla apa yg EPHYRA claim tu..kulit flawless..so memang takde masalah sangat..cuma kadang² jerawat gatal nak tumbuh satu dua..ala manja² gitu.

EPHYRA ada diskaun sekarang ni..RM180 je..harga asal RM197..diskaun RM17..murah sangat dah tu. Nak ke? Kalau nak contact je la dealer ni...013-5211078.



Friday, May 16, 2014

..kene excema..

Baru-baru ni, saya terkena eczema (kene google camne nak eja..huhu) dekat satu spot kat badan ni. Penat la menggaru. Pastu dia macam melepuh. Then kuar darah dan saya sedap menggaru lagi. Masa garu sedap gila. Tapi hasilnya..huhu..spot tu kuar darah..pedih sangat bila kene air. Waduh² camne ni. Apa perlu saya buat.

Lebih kurang camni la kesan excema kat saya..tp gambar ni google je..saya tak teringat nak snap gambar pun kt spot tu sebab syok menggaru pastu pedih..pastu pening kepala pk camne nak bagi hilang.
Teringat EPHYRA. Saya stop sat EPHYRA sebab tengah buat Atkins diet (tak boleh amik gula langsung). Dah jadi camtu, terpaksa la saya stop Atkins diet dan start balik amik EPHYRA.

Guess what? Within a few days..dah hilang..erkk..rasa macam tak percaya je.
Alhamdulillah...thanks to EPHYRA. So sekarang nak tak nak kene consistent amik EPHYRA balik le. Habis la diet Atkins. Camne nak kurus ni..huhu..baru je download clip senamrobik..boleh kot workout kat rumah.

Ni iklan sesaje ni..kot² ada sesiapa nak dapatkan EPHYRA dengan harga diskaun RM180, (harga asal RM197) boleh terus sms/whatsapp 013-5211078. Kalau tanya saya, memang berbaloi² la minum EPHYRA ni..sebab berkesan kat saya..:)


OK dah.

Thursday, May 8, 2014

..i need to change..

Saya dalam proses untuk mencari balik diri yang hilang.

Sedang mencari motivasi diri.

Saya ingin mengubah kehidupan.

Sekarang ni saya berada dalam zon selesa.

Tapi dalam jiwa macam ada yang tak cukup.

Rasanya ibadah tak cukup, ada yang wajib je, sunatnya ke laut.

Rasanya penghayatan dalam ibadah kurang.

Jadi terbit rasa tak selesa.

Jarang sangat saya bersyukur.

Terasa ada yang kurang dalam hidup.

Saya terasa malas..rasa nak makan, tdo dan tengok movie je.

Exercise? Kemas rumah..alahai..kalau ranking 1-5, saya bagi 1 je.

Motivasi kejap naik dan turun.

Well..i need to change.


Kalau dulu saya pernah cemerlang, kenapa tidak sekarang.

Di mana diri saya yang cemerlang dulu??


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...