..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, September 30, 2009

..puasa 6 hari di bulan Syawal..

Just now got hebahan..jemputan majlis berbuka puasa 6..lawak lak..leh la pulak puasa 6 ada majlis berbuka..hmm..insyaallah hari ni hari ke-3 saya puasa qada'..another 3 days more to go..esok, lusa and the day after x leh posa lak sbb ada jemputan jamuan raya..so insyaallah to be continued by next monday..

Dengar Ustaz Zahzan cakap pagi Isnin lepas, niat je puasa qada'..kalau diizinkan Allah..dapat le sekali pahala puasa 6 tu..

I'm getting better..hopefully..in the mean time I try to avoid him..dalam apa cara sekali pun..keje dan urusan yang lain²..setakat ni lum byk keje lagi yang libatkan we all..x tau la later camne..but with a proper SOP, I can just pass to my staff..

Plan jugak tak nak join our Family Day which is scheduled somewhere in this December..n tak nak join team bowling tahun ni..tetiba rasa tak rugi pun tak join bende² tu semua..sbb he's in..I can't face him..and I don't wanna know anything about him..biarla..

Monday, September 28, 2009

..it's over..

It's over..please don't ever ask about Rewl..it's over..he's no good..and it's over..I'm disappointed..I'm not feeling well..but it's over..please don't ask me why..please..it'll hurt..so much..enough for now..

Thursday, September 10, 2009

..20 Ramadhan 1430H..

Hari ni..saya xleh posa..isk²..salunya cycle dia 5 minggu..time ni..3 minggu lak..hmm..br berangan nak puasa penuh..at first rasa sedih gak sebab tak dapat nak menghidupkan 10 malam terakhir Ramadhan starting from tonite..tapi Tuhan Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya. Mungkin sebelum ni, saya dengan bangganya merasakan boleh puasa penuh sbb last period habis betul² sebelum Ramadhan..even saya mandi wajib pn kul 4 pagi semata-masa nak puasa on 1st Ramadhan sbb malam sblm tu niat hati nak pegi terawih tapi masih still x boleh lagi..

Mungkin Tuhan nak tunjukkan pada saya jangan terlalu bangga or confident sebab segala-galanya adalah ketentuan-Nya. Apakah cara terbaik pada saya untuk mendapatkan keberkahan malam Lailatul Qadar? Mungkin saya boleh berzikir dan bertasbih sambil tak putus-putus berdoa pada Allah. Mungkin saya boleh menyemak tafsir Al-Quran sambil menyelami maksudnya.

Pagi tadi saya baru je terdengar dalam rancangan Tanyalah Ustaz @ TV9 tentang wanita yang keuzuran tapi still nak view/dengar bacaan Al-Quran kat PC, ustaz tu kata boleh(tapi pagi tadi saya dgr gitu² je sbb rasa takkan jadi pd saya sbb ingatkan boleh puasa penuh). Mungkin itu juga boleh saya lakukan..why not kan..terasa ruginya tak dapat merebut pahala malam² terakhir Ramadhan ini. Kalau nak seribu daya, tak nak seribu dalih kan..semoga Allah merestui niatku ini.

Ya Allah, terimalah amalan hamba-Mu ini..Aminnn..

Tuesday, September 1, 2009

..mohon dijauhkan..

This morning..I heard hotfm..tema dia peristiwa yang mengejutkan.. Well..ada sorang caller ni..I pity this lady..sedih sangat..sampai rasa nak terkeluar air mata..

Cite dia gini..sebelum ni, hubby dia accident, pastu kete kene masuk workshop..then..dia terlalu risau n sedih sbb hubby dia accident..dia lak accident n kete dia pn masuk workshop. Sebab nak pakai kete cepat..dia x claim insurance n bayar guna duit sendiri. The day dia nak pegi amik kete tu..she found out..workshop tu terbakar..kete dia hangus..

Imagine myself in that situation..me myself x tau nak watpe..serious blank..mohon dijauhkan Tuhan dari segala bencana..Aminn.. To that lady..bersabar banyak² ye...ada hikmah di sebalik kejadian..hanya Tuhan Maha Mengetahui..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...