..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, January 26, 2011

..perempuan suka besarkan hal yang kecil..betul ke..?

Saya ni kan..macam budak2..suka sangat dimanja..ntah pape.  Umur dah 3 series..hello..3 series ok.  Hari ni dapat borak lama2 terus hati berbunga balik..erk..sebelum ni muram je..waduh..serius rupa budak2.

Tapi standard la kan..perempuan, nak la manja2 sikit.  Erk..saya sorang je ke gini..orang lain tak pun..erk.  Memang saya admit, saya berleter bila lama dia x call, n kalau call pun, cakap kejap2 je.  Sms je, tu pun dah jarang...jarang tu meaning, less than 5 times per day. Standard manusia biasala kan..mesti tertanya2..what happen..bila hati mula berputik 'rasa' tu..kawan lak buat spoil.  Tapi persoalan dah pun tak terjawab...hmm..kene faham ye.

Pape je la..lain orang lain caranya kan.  Accept me for what I am la kan.

Pagi tadi dengar topik kat Suria FM..kalau tak silap tajuk dia..'Perempuan suka besarkan hal yang kecil'.  Mostly caller di kalangan lelaki la.  Ada sorang tu cakap, dia gaduh dgn wife sbb dia lambat bayar bil air.  La..kalau saya pun..kalau kene potong camne, dah berbuih suh bayar tapi tak nak bayar.

Cite kedua, wife dia marah sebab dia puji sorang pekerja kedai yang lawa.  Dia kata puji je, dah betul lawa.  Isk..betul la laki ni tak faham.  Tak pandai nak jaga hati perempuan.  Harus la jeles..nak2 kalau wife dia dah meningkat usia...ada spare tyre sana sini..isk2..

Tu je la yang saya dengar, lepas tu dah masuk opis..tak dengar dah.  Perempuan ni very particular, semua nak amik tau..seskit nak terasa..especially yang remeh2..I admit that.  Dah fitrah kan..nak buat camne..

2 comments:

desperate mama said...

perempuan memang sensitive kaannn... so, lelaki kena lah terima dan redha... kalau puji pempuan lain depan depan, itu dah dikira kurang ajar le tu...

..owner of a lonely heart.. said...

betul3..:) *pronounce mcm upin ipin*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...