..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, April 28, 2009

..beg laptop..

Aku baru je beli laptop sling bag kaler merah..n aku sgt suka..beli kt Jaya Jusco(JJ), Perai..best²..tapi yg jadi x bestnye...aku br tgk kt http://www.alicewonders.com/, harga dia RM115 je..campur kos penghantaran RM8..baru RM123..aku beli RM139 xde diskaun..takpe la..nk wat camne kan..

Begnya rupa gini..
Tapi suka la sangat..merah..nampak ceria je..x dapat cari handbag merah yang berkenan di hati pn xpe..janji beg laptop merah..leh la usung g mana²..hehe..buat permulaan ni x rasa berat lak gantung kt bahu..or sling kt badan..tp x tau la kalau lama²..
Rewl beli pouch utk letak kabel laptop dia..dia pn sama naik cari beg laptop..padahal dia baru je beli kt PC fair baru ni..
Masa kat JJ, aku dapat gak beli Big Apple Donut..at lastttt..hehe..beli 6 ketul..3 aku..3 Rewl..sume cedappp..abis diet aku..then..g beli Subway lak kt Juru guna kupon discount..pastu terus tgk B****a: Jangan Pilih Jalan Hitam kt Sunway Carnival, show kul 10pm..

Hmm..skrg diet aku mcm dh cacamerba..nk timbang takut lak..isk..camne ye..esok pg la sblm g keje nk timbang..
Aku ni akan tinggalkan opis starting from 4 may - 11 june utk kursus 3P kt main campus, penang..byk je keje kene siapkan awal n sub kt org lain..mcm takut je nk pegi kursus n tinggalkan opis sbb keje mcm byk je..tp aku nk pegi..utk kemajuan diri..n sementara ada peluang..boss pn approve..so a bit kaluts skrg ni..*tp suka hati tulih blog ni..ahaks..*

..cite B****a..

Last Friday night aku g tgk cite B****a: Jangan Pilih Jalan Hitam..x nak sebut tajuk dia sbb x bpe best untuk disebut..actually bukan nk tgk pn..intention aku nk tgk cite He's Just Not That Into You tapi..dh abis tayangan..ada tp kul 650pm..mana leh..langgar waktu Maghrib tu..x sanggup aku..hmm..sbb nk dh ada kt sana..so tgk je la movie apa yg ada..so cite ni je yg ada..panggung almost full..dua panggung derang bukak..isk..actually aku x bpe selesa sbb yg tgk tu ramai yg ala² mat rempit..aku x bpe selesa la..sib baik Rewl x rupa mat rempit..hihi..k la nak puji skit dalam ni..penampilan Rewl ni..hmm..boleh dipuji la..simple tp nampak smart..haha..

---------------------------------------------------------------------------------
:: B****a: Jangan Pilih Jalan Hitam ::

B****a mengisahkan dua remaja Amy (Salina Saibi) dan Tasya (Nabila Huda) yang menjadi mangsa kerakusan kekejaman manusia berhati binatang. Tanpa pendidikan dan latar belakang keluarga yang sempurna, Amy dan Tasya memilih untuk terjebak dalam dunia rempit oleh pengaruh teman lelaki. Muz (Syamsul Yusoff) teman lelaki Tasya seorang suka cakap besar dan Acai (Shaheizy Sam) teman lelaki Amy seorang yang pantang dicabar. Bapa Amy seorang kaki judi sering menganggu kehidupan Amy. Azam (Aaron Aziz) seorang bapa ayam cuba memujuk Amy kembali padanya dan insaf atas kesilapannya yang dulu. Amy yang mengetahui pekerjaan Azam cuba menjauhkan dirinya pada Azam. Muz terpikat pada Aisyah (Diana Danielle) tetapi tidak mengetahui Aisyah ialah adik kepada Azam. Tasya yang berang dengan kecurangan Muz, relakan dirinya ditiduri Acai dan gengnya. Tasya merasakan hidupnya tidak bermakna, membunuh diri. Muz mendedahkan cuba memberitahu identiti abangnya dan dirinya sebagai mat rempit. Azam kecewa tidak dapat memujuk Amy bertindak menculik dan jadikan Amy pelacur. Amy berjaya melarikan diri dari Azam dan cuba berlindung dengan bapanya Salleh (Nasir Bilal Khan). Salleh yang mabuk cuba mengambil kesempatan pada Amy.
*taken from http://katasuhaimi.blogspot.com/*


Aku sukaaaa tgk Aaron Aziz..nape ntah..rasa jatuh cinta pandang pertama..haha..hensemnye dia dlm cite ni..salu tgk kt tv mcm biasa² je...tp dlm filem ni..hensem semacam je...hehe..n aku sukaaa gak tgk Shaheizy Sam..watak dia sgt bersahaja..cute je..lain² tu biasa je..aku tak suka cite mcm ni sbb nampak mcm menggalakkan hidup bebas n merempit..org x insaf la tgk cite mcm ni..tp tu sekadar cite..budak² sgt² la x sesuai tgk cite ni..tu sbb kategori 18PL..anyway..salute to Syamsul Yusof..sebagai pengarah muda..not bad..

Monday, April 20, 2009

..fast n furious 4..

Serious..I'm not into this movie..tapi dh turn Rewl..so..aku cuba letak minat utk tgk cite ni..tp..hmm..show kul 11mlm..so..aku pn..boleh la terzzzzzzzzz... Org mesti heran camne cite gitu aku leh tdo...hehe..biasa la tu..cite Transformer pn aku tdo..erk..smpi skrg x tgk lagi full story..even dvd ada je kt umah tu..adik beli.. So cite ni takleh aku buat review..sbb aku x tgk bebetul..tapi lebih kurang camni la la..org jahat yg nk jadi baik..cara dia bwk kete(yg sempat aku tgk la..) mmg menakutkan..ngeri sungguh..tapi namanya movie..gitu la..

Aku tingin nk tgk cite He's Just Not That Into You..review kt cinema.com.my shows 4.5 stars..fuhh...cam best..leh kot nak ajak Rewl this week since now is my turn lak.. N ingat nk g beli gak Big Apple Donut..last week x sempat..sume kedai tutup sbb we all lambat..n kali ni nk g kedai beli bag laptop..nk beli jugak²..

Last weekend..adik aku tunjuk satu vclip Susan Boyle.. dari program British Got Talent..makcik Susan ni..tua dah..47..dagu pn berlapis..ckp nk nyanyi I Dreamed A Dream.. memula tu..audience sume wat muka..Simon Cowell pn cam x caya dia leh nyanyi..tetiba...mak aii..suara dia..tersangat la sedap..x sangka dgn rupa gitu..leh kuar sora sedap.. tu la namanya anugerah Tuhan..we should not judge the book by its cover..

Ok menu hari ni..oppss..aku terlebih sudah...isk..camne ni..

Breakfast
Sekeping roti bakar taruk egg scrambled + sekeping roti bakar taruk kaya
5 urat laksa ~ opismate bawak..kene rasa gak la..tp laksa mmg my fav pn..

Lunch
Mempelam cecah kuah rojak (akak cleaner bawak) *aku mkn banyak la..
Skit kuah laksa
2 bijik kurma
sebjik pisang

Tea-break
10 keping biskut cecah air teh gula taruk skit je..erk..camne leh 10 keping ye..waduhhh..bpe kalori dh tu..

Dinner
Lum lagi..hari ni balik umah mak..erk..camne ni..takut ah..

Actually last weekend..aku mkn nasik hari Sabtu tu..sbb kene teman mak g berkelah dgn kwn persatuan dia..so x kan x makan kan..then kt umah..aku asyik mkn cashew nuts+nasik goreng..isk..mlm je x makan..

Hari Ahad lak..aku bgn lewat sgt..x nk ckp la kul bpe..so aku mkn ala² je la..tp mlm tu..isk..bapak ajak mkn luar..aku dh termakan:
  • bihun kungfu - x bpe sedap
  • ayam n udang goreng tepung - cedapppp..
  • tomyam campur - so so la..
  • abc - sgt² cedapp..
N mlm tu aku blk dgn perut kekenyangan ala² ular sawa n tdo..isk..x timbang lagi ni...takut ah...abis aa diet...waaa!!! Suppose hari ni nk posa tapi x sahur lak..aku bab mkn..ok je..cuma mcm kurang air je..so x jadi la..after all aku nk posa sunat je..

Thursday, April 16, 2009

..turun skit lagi..

Kalau dh obsess..tektiap hari rasa nk timbang...pagi td timbang...holaaaa...another 0.5kg...haha...best..best..

Smlm aku telah masak sup carrot tp suka hati p tambah epal ijau..sedap gakk..rasa masam² gitu..n manis..mcm makan tomato..abis sebatang carrot n sebiji epal aku hirup..slurrrppp..diet ke tu..mula ingat nk mkn 1/2 je sbb rasa kenyang..lg 1/2 jam tmbh lg setengah sbb geram..hehe..

Meal smlm..

Breakfast
quacker oat+milo
dadih strawberry(opismate buat dia suh rasa)
kurma sebijik..mcm byk je breakfast tu...

Lunch
Biskut Weetameal Jacobs amik kt opis cecah teh ijau taruk pal sweet

Dinner
Sup carrot + epal ijau

Supper
Sebijik epal merah


Hari ni aku posa sbb mlm karang plan nk kuar..so mesti kene mamam kan..so pg td aku sahur kurma 3 bijik+biskut Jacobs 3 keping cecah vico..tp mnm vico x abis..n minum air kosong..

Hmm..aku tingin nk mkn Big Apple Donut...isk..

kk continue later..ada meeting...

Wednesday, April 15, 2009

..1kg..

1kg.....yeaaaa...trn 1kg..haha..bestnye..baru 1kg..isk..bpe kg lagi ni..isk..ni pn leh caye ke eh..hmm..actually last week pn trn 1kg tp kt umah mak lantak x ingat...naik balik mcm asal..pastu tdo n duduk je..hmm..xleh jadi ni..diet menjadi kalau x mkn even weekend..hmm..kt umah pn kalau nk melantak kene tgk kalori..kene wat bende lain yg x ingatkn mkn..

Ngeri gak 1kg ni..bila2 je leh berubah...tp seronok la jugak..sbb sblm ni timbang x berubah..1kg..lalala..isk..jgn happy sgt chek oooiii...

Smlm..mission accomplished...mkn laksam for dinner..n 2 keping biskut munchys yg dlm tu ada krim coklat as supper..kira kalori..dlm 100++..ok kot..laksam tu x tau bpe lak kalori dia..xde dlm list..kot la pakcik jual laksam tu leh labelkn kalori kt plastik laksam tu..hihi..

Hari ni kt opis dapat Pembantu Am Rendah(PAR) baru..yg dl punya wat pasal smpi diberhentikan..so wat air ke amik surat ke kami la pakat² buat..ni dia dh ada..hopefully dia ok..org lama..umur 45..service kt USM dh 25 tahun..sblm ni kt Sains Fizik, USM Penang..nampak gaya mcm sgt berpengalaman n ok sgt..tp aku amik sikap berhati2 di mana aku dh siapkan setiap jadual utk rekod tempahan dan keluar masuk surat..first impression..he's good.. Suppose dia jmpa boss..tp hari ni boss n 2nd boss pn xde..g kursus..so..aku la as boss kecik kene jmpa dia..

Hari ni semangat skit keje sbb aku dh tukar kedudukan pc dlm opis..tp kertas2 still selerak lagi..bila la nk kemas ni...isk..

Hmm..nk cite skit..smlm kan..ada short discussion dgn staf team development n 2nd boss..well I admit I'm not that good..but sometimes that look from my 2nd boss yg some sort like kecilkan our idea n opinion was a bit annoying..well..nmpk mcm aku nk tegakkan benang yg basah..well..aku x diberi kekuatan utk bahaskan dgn betul my idea..I dunno how to describe in proper words..I can accept other's ideas..but..I hate that cynic look n words..susah aa nk describe..smlm aku dh tertinggi suara dh pn..erk..tapi aku ni cepat mengalah..n terus terima je apa yg org ckp..kelemahan aku la tu..

Tuesday, April 14, 2009

..norkia..

Boleh ke hari ni aku g download lagu new boyz lama..tajuk norkia...haha..x pasal2..isk..nape tetiba nk dgr sora tomok je ni..heran..

Sambung balik cite format pc..technician dh siap format pc tu hari ni..pastu..leh lak mimpi that technician smlm..camne ntah leh masuk dlm mimpi..hihi..

Skrg ni tgh dok transfer fail balik ke dlm pc baru yg dh diformat dn ditambah RAM menjadi 2GB..isk..baru 2GB..org lain dh berGB2 rasanya..hmm..ni baru berura-ura nk upgrade RAM laptop lak..nk mintak kt boss..ala rm80 je boss..leh la...hehe..hari ni n esok boss xde lak..mlm krg dtg opis nk mintak leh tak eh..hehe..

Meal mlm smlm x jadi lak masak sup carrot sbb malas(carrot pn x beli) n sunkist pn xde..jmpa lak maggie in cup perisa singapore laksa..pastu tgk jumlah kalori dlm 300++..hmm..boleh la kot..senang dn cepat dn agak sedap la jugak..

Smlm timbang...isk..masih sama gak..isk..nape ye..bpe kali dh betulkan penimbang tu..isk2..sedih aa..mkn dh kurang..tp aku x workout..hmm..esok dh janji dgn kak suzie..staf kt opis..nk pegi gak gym masa lunch..1/2 jam pn jadi la..ptg smlm konon nk jogging tp ujan..konon la..pastu salahkan ujan lak..isk..

Ok..meal hari ni..

Breakfast
Pagi td beli 3 ketul kuih..sbb 3->RM1..beli donut, burger malaysia n kuih dlm tu ada kacang ijau..
so mkn burger m'sia n kuih kacang ijau tu je..then mnm plain water..n kopi 2 in 1 yg x abis2 lg ni..asyik tmbh air je..

Lunch
Donut yg beli tadi

Dinner
Ada hajat nk g pasar mlm..cari carrot n ikan bilis..n cili padi..(umah xde fridge..xleh beli byk sgt)
hmm..tp mls lak nk masak..beli laksam pn sedap kan..hr ni skit je kalori amik...should be ok kot..:)

Monday, April 13, 2009

..format pc..

Pc aku ni sgt la slow..single click jadi double click..grrr..hanginnn...buat keje pn slow bangats...so setelah dicampur, tolak, kali, bahagi..hari ni aku decide nk format pc tu..tp tu la..byk la pulak cekadak..nk transfer sume fail lak ke dlm pc lain..isk..amik masa 1/2 hari gak..buang masa di situ..sedangkan keje byk..arghhh tp aku leh relax je transfer file..sbbnya..aku dh x tahan..ada spyware, virus ke worm kot dlm pc tu...grrrr...takpe..buang masa skit skrg so that x buang masa n sakit hati lagi lps² ni..

Dah lama dh ingat nk format tapi x kesampaian..malas tul nk transfer file..tp aku x format sendiri..mintak tlg technician..hehe..suh aku buat..smpi esok pn lum siap...technician senang skit..sume file n driver n installer ada kt dia..harap aku ni..nnt teraba-raba..oppss..18sx..

Hari ni aku cuba minum byk air..tp the result..aku g toilet nk dekat 5 kali hr ni..seruan ke toilet tu bukan boleh tahan²..isk..malu lak pada staf² yg lain..takpe..lama² badan aku leh absorb la kot kan..hari ni lebih 1000 kalori ke..erk..ntah..

Breakfast
Sekeping roti bakar letak kaya
Quacker oat n milo

Lunch
5 keping biskut cecah green tea taruk gula skit

Dinner
Hmm...lum decide..
Sup sayur pn sedap kan..tp lum beli sayur lagi..sup carrot je la..aci..letak ikan bilis...
Ke mkn limau sunkist je..hehe..version malas tp leh kurus..:)

Sup Lobak dan Bilis
Bahan-bahan:
Lobak putih 1/2 batang sederhana besar
Lobak merah 1/2 batang sederhana besar
Ikan bilis 1 genggam
Bawang putih 2 ulas
Halia 2 inci
Garam secukup rasa
Sedikit serbuk lada hitam

Cara-cara:
Potong bentuk baji lobak merah dan lobak putih.
Tumbuk kasar bawang putih, halia dan ikan bilis.
Tumis bahan tumbuk tadi sehingga wangi.
Masukkan 2 cawan air.
Biarkan mendidih.
Masukkan lobak dan masak selama 15 minit dengan api kecil.
Perisakan dengan garam dan lada hitam. Angkat.

Diambil dari..
http://ratuhati.com/index.php/Resipi-dan-Artikel-Masakan/Resipi-untuk-Ibu/Sup-Lobak-dan-Bilis

** Buat sup carrot pn kene tgk resepi..;))

Friday, April 10, 2009

..knowing..

Nk buat movie review la pulak..lama dh x tgk movie..last tgk Geng Upin Ipin tu la..lps beli crocs..terus tgk cite Knowing..mula ingat nk tgk Confession of a Shopaholic tp nnt leh dload la kot..Knowing cam lagi menarik..n my assumption is damn true...besttttttttttt!!!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------
:: Knowing ::
Cite ttg Nicholas Cage(John) n anak dia(Caleb) dapat satu kertas yg penuh dgn nombor. Nombor tu ditulis oleh sorang budak ppuan, Lucinda 50 years back. Cara Lucinda tulih nombor² tu mcm dirasuk. Kertas tu ditanam bersama-sama kertas lain yg ada drawing n etc oleh budak² sekolah tu dalam satu time capsule. Sekolah tu sesaje la tanam time capsule tu utk dibukak balik lps 50 tahun. So thn 2009..cukup la 50 thn..cikgu sekolah tu ada lagi..tp dh tua la..dia yg amik balik time capsule tu dlm satu acara.

So budak² sekolah tu dpt sorang satu kertas dr time capsule tu. Tapi Caleb dpt satu kertas yg a bit weird..so John cuba analyse nombor² tu..n nombor tu mewakili data tentang bencana alam yg berlaku dlm tempoh 50 thn lps..termasuk la tragedi 11 September..n dia pn leh ramal apa kejadian yg boleh berlaku akan datang based on nombor² tu dan kejadian terakhir bumi ni akan hancur. Dia cuba track Lucinda yg tulih nombor² tu tp dh mati..tp dia dpt contact anak Lucinda, Diana n her daughter, Abby.

Caleb n Abby ni lak selalu diganggu oleh suara² misteri yg mcm nk show smthing..n kdg² didatangi org yg pelik..yg rupanya alien. Alien tu yg rasuk Lucinda tu dulu utk tulih nombor² tu..n alien tu yg control bumi ni utk kiamat pd certain date..n alien tu dh pilih Caleb n Abby ikut derang sebagai wakil manusia utk terokai satu dunia baru. John nk ikut tp alien tu ckp x leh..selected ppl only.

Diana lak mati dlm accident. Bumi akan hancur. Cara bumi hancur tu..sungguh mengerikan..mcm kiamat betul rasa..sesape pn x dpt terlepas. Dia dtg dlm bentuk api gulung² yg musnahkan semua bende. Effect dia sgt la real..2 thumbs up for this movie.. I really really love Nicholas Cage..dulu suka tgk dia dlm City of Angels n Face Off..bestttt!! Dia jenis cool je..

..majuk + crocs..

Malas nk update blog..some more byk keje+meeting..tp yg pentingnya malasssssssssssss... camne nk overcome malas ni..sume xde mood..shopping ada mood...haha...leh gitu..

Tgh menahan perasaan ni..gaduh lagi dgn Rewl..x tau dh baik ke belum..tp aku just nk berdiam diri buat masa ni..he's at KL..got seminar to attend..suppose he'll come back today..should I wait for him..hmm..rasa mcm nk balik kg je hari ni..tapi..mcm nk tgu..ntah kul bpe dia nk smpi..aku tak contact dia pn..dia pn sama..hish²..apa nak jadi ni..tadi nmpk dia online ym kt Blackberry..ni dh xde dah..tp dia x tegur aku pn..so aku..hmm...baik dok diam je...

Sape suh dia buat aku jealous n geram ye tak..hish..penat aa gini..penat gak kalau x dpt nk ckp or jmpa dia..hmm..nk balik kg ke idak hari ni ye..ke tgu esok pg br balik..hmm..hmm..hmm..balik lg best kot..leh tgk one in million..nk tgk TOMOK..hehe..I'm a big fan of TOMOK..kalau dok sini..hmm..kalau jmpa dia..mesti nk kene dinner kan..isk..tgh diet ketat skrg ni..amik 1000kalori je per day..siap ada list of kalori dlm purse..target nk kurus ni..isk..krg terlebih kalori lak..ngeee...

Actually dia dh ckp perkara yg betul dlm satu sms yg pendek sblm ni..so I was..boleh la kot..tp skrg ni..rasa ego la pulak..biar la..this weekend nk dok diam je..boleh ke aku buat gitu eh..boleh ke..cuba..cuba..

Semalam aku gi buat massage n lulur kt satu saloon ni..mcm best tp hr ni xde kesan pape pn..nape ye..maybe sbb x sauna dulu kot..aku terperiod lak..tu sbb xleh sauna..nape rasa x puas masa dia urut tu ye..hmm..kononnya berangan ala spa la..hehe..

Last week..aku g beli kasut crocs yg jadi idaman kalbu sejak dua menjak ni..crocs buat promotion diskaun 30% on 2nd purchase..isk..sbb nk sesgt2..aku dh memaksarela Rewl beli jugak..
The is my crocs..and his...
Mula nk amik kaler gold..ada ke dia kata kaler kulit aku lg gelap dari kasut tu..grrr..tau le kaki aku gelap..isk...tp dia yg pilih that chocolate color..look nice on me..

Aku sukaaa sgt kasut ni..selesa..pakai g opis n pakai g mana² je..abis tu kasut kaler kuning, pink, orange n putih yg aku beli tu..bilanya nk pakai ye..isk..br² ni terjmpa lak sandal baldu hitam yg dh lama x pakai..isk²..

Bila la nk abis keje ni..arghhh!!! Bila la nk shopping ni...:D..Bila la nk slim down ni..:((
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...