..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, May 5, 2010

..nasi lemak kopi o..

Nasi lemak kopi o? Isk..sedap ni kalau dapat..masyukkkk..tapi kalau dapat sausage mc muffin dgn kopi pn sedap gak kan..hihi..

Last week..ke last 2 weeks ye..saya ikut rombongan Cik Kiah LKPI..Lembaga Hitam..Lembaga Kebajikan Perempuan Islam yang juga dikenali sebagai mambang ijau..sebab uniform kaler ijau..huhu..rombongan ke KL..jalan2..shopping2..relax2..

Kami gi JAKIM kt Putrajaya, Yayasan Basmi Kemiskinan, Kementerian Pembangunan Wanita dan acara kemuncak mestila Nasi Lemak Kopi O @TV9..hehe..glamer2..dan juga acara memborong di jalan TAR..

Kat JAKIM, ada sesi soal jawab..mak suh saya tanya soalan..so dengan agak confident saya pun tanya la soklan ttg status halal Kopitiam dan barang2 lain..lepas tu kan, pengerusi sesi soal jawab to risik2 kat ketua rombongan kami..dia tanya.."Yang bertanya tadi tu Datin ke?" Wow wee..status Datin sehhh..ada gaya Datin ke saya ni..huhu..dh pakai baju mambang ijau pun ada rupa datin ke eh..huhu..

Saya dan mak saya..muka tak sama langsung kan..


Ni ada rupa datin ke..erk..macam xde tokoh je..

Cite paling best mestila masa pegi Nasi Lemak Kopi O @TV9..glamer..hehe..saya pesan kat kawan opis suh tgk saya on air..sekali boss tertengok daa..malunya..siap perli saya lagi masa meeting last Monday..malu...malu..

Dalam program tu, yang mengacara adalah Aziz Desa n Sharifah Nur. Di penghujung program, ada sesi berpantun n artis jemputan adalah Zamani Slam..huh..mmg saya minat gila kat dia ni..so dengan tak semena2 saya pun menjual pantun pada Zamani..pantun saya camni:

Dari Kedah kami datang
Sarapan pagi makan roti

Zamani dah lama membujang
Calon bagaimana idaman hati?

Zamani pun jawab:

Minum kopi dalam kole
Sebenarnya saya, apa2 jenis pun boleh

Haha..tak ke glamer saya..wakil mambang ijau berpantun..time ni la boss saya kt opis tengok...glamer ye anak buah dia masuk tv..gedik lak tu..huhu..

Lepas sesi pantun ni, Aziz Desa asyik usik saya dengan Zamani je..haha..kalau jadi pun best gak kan..tapi Zamani kurus sangat la..

Aktiviti shopping di Sogo berhasil di mana saya berjaya membeli beg Bonia..kecik je beg tu..untuk gi kenduri or dinner..ada 50% off..ori price RM5++..ok la kan..erk..ok ke ye..mak pun berjaya membeli beg Alain Delon yang bagi saya sangat la cantik..tinggal last piece..dan kami juga berjaya membeli new Santa Barbara wallet for my beloved father..

Banyak gak saya snap gambar masa trip tu..saya tempek kat bawah ni..

Kat lobby Kompleks Tabung Haji, tempat kami tdo

@Kementerian Pembangunan Wanita

Mak, Sharifah Nur, saya dan adik

Gambar sume geng mambang ijau yang dah pakai baju kaler lain dgn Aziz Desa n Zamani

Dengan Zamani

Dengan Aziz Desa lak (dlm gambar nmpk besar tapi dia kurus je..hensem gak)

Dengan Azean (dia tak fotogenik, lawa lagi kalau tgk live)

Saya yang fotogedik..;)

Saya dan Sharifah Nur..ramai orang cakap kami macam adik-beradik

Depan Seri Pentas

@Kafe Haslam kt situ, Yusof Haslam punya

Depan kete 8tv

Depan gate TV3




.
.
.
.
.
.





..abis dah..


9 comments:

Aishah Megahasz said...

Wah Azura nampak kurus dah tu. Bestnya kurus, Aishah je tak kurus2.
Eh, Zamani tu bukan dah kahwin ke? Tak silap baca kat mana entah.

..owner of a lonely heart.. said...

Tak kurus la..nampak je macam kurus..
Zamani lum kawin..sebab sebelum tu, Aziz Desa tanya dia bila nak kawin..hehe..ada can..:)

JuE said...

oit datang kl x bgtau aku pongggg.. kot bleh jumpak kt sogo tu keeee....mana gambo beg bonia ko.. heheh nk ngk

miz_eda said...

dlm banyak2 boleh tak aku minat tudung syarifah nur tuh..ko pakai ler silap2 bukan mcm adik beradik silap2 lagi lawa dari dia hehe

ps tgh gila dengan koleksi tudung syria :D

..owner of a lonely heart.. said...

Ati: Hehe..program yg sangat kalut..masa otw 2 Sogo tu, nmpk la Maju Junction kan..tingat ko..tapi kan ke dh tukar keje bank kan..kan..kan..aku pegi hari Khamis pagi la..time org keje..

Efi: Aku tak reti la nak pakai style tudung melekap kat kepala tu..muka aku bulat, dahi pun macam tak cukup je..some more malas nak lilit..tapi..cam best gak kalau try..nanti la aku try..atas nasihat ko la kan..in order nak jadi lawa dari Syarifah Nur..;)

..owner of a lonely heart.. said...

Ati..lupa..kan aku cakap nk snap sume collection handbag kan..tgk la dalam minggu ni kalau rajin..termasuk la Bonia tu sekali..

Aku dah aim satu beg Coach tu..n dah hint² kat Mr A..haha..

Sharinginfoz said...

wow memang femes ni.. boleh masuk majalah dan akhbar le...

Jom GPS Navigator

..owner of a lonely heart.. said...

Haha..glamer syok sendiri boleh la..;))

JuE said...

haaa.. betoi... aku ingat ko kata nak letak collection handbeg ko (semua kaler)... sila kotakan janji.. hehehhe....
aku keja kt area masjid jamek skrg.. dekat je... hr jumaat je aku ke sogo..
coach mana wehh... aku ingat nk sambar lg satu lepas dpt payment... hehehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...