..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, May 26, 2011

..samsung 52 inch..

Saya  rasa saya jenis tak ikut perkembangan teknologi semasa..sebab? Kalau nak upgrade teknologi..kene tambah duit..huhu..  Selagi boleh pakai dan tak rosak..guna je la kan.

Hp saya, selagi tak rosak..tak beli la.  Laptop..tunggu opis bagi..yg sekarang dah nak dekat 2 tahun umur dia.  Thumbdrive..x pernah beli..opis bagi gak.  (Untungnya saya..huhu..x syukur tu..isk..insaf..insaf..). External harddisk pun opis bagi..tp mine dah rosak sebab cap ayam kot.  Tak ganti² lagi..huhu.

TV kat rumah dah berbelas tahun tapi still ok.  Cap Philip, saiz 32 inch.  Bagi saya dah cukup besar dah.  Dia takde buat pasal apa pun.  Ok je.  Banyak jasa dia.  Tapi bapak saya cakap nak tukar, nak bagi view yang lagi best dan kebetulan ada offer..so here it goes..


Betapa la perak saya ni.  Teruja bila boleh cucuk USB kat tv tu..so boleh tengok semua movie yang saya download.  Best gila.  Tak terkata bestnye.  Saiz pun besar, 52 inch..tapi takut kalau iklan cite hantu..tetiba tersembul hantu kt tv tu..lagi la takut..huhu..

Semalam ajak mak saya tengok cite The Curious Case of Benjamin Button tapi last², kami dua² tetdo..cite lama bebeno..2 jam++..

So lepas ni, leh tgk movie download kat skrin besar..yahoo!!!  Sebelum ni kene buh dalam dvd..leceh ah, buat sekali je.

Lalala..tv baru..lalala..macam budak kecik je..haha..

Wednesday, May 25, 2011

..nur kasih the movie: my point of view..


Dah tengok Nur Kasih..camne eh nak cakap..so so je kot..

My expectation is very high..tapi last² macam tu je..

Suka part dia twist cite..yang tu memang tak sangka..

Overall..macam tak puas..macam Ogy kata dalam AF:

"Tak cukup..gali lagi dik..gali.."

"Akak tak dapat rasa, dik.."

Haha..saya tak sempat nangis pun..ntah..tapi yang drama memang meleleh air mata.  Terasa di hati..menusuk kalbu.  Emosi yang dicetuskan tak sempat dihayati sebab cepat sangat berubah adegan.  Nape tak buat 2 jam 30 minit masa tayangan?  Kalau lama sikit, sempat la emosi tu dirasai.

Haha..macam pakar filem lak saya ni..padahal x tau pape pun..just point of view dari seorang penonton.

Anyway, Tizz Zaqyah sangat la comel bertudung..kan bagus kalau dia bertudung terus..sweet lagi dari free hair.  Tudung² yang dia pakai pun lawa²..ke sebab orangnya lawa, tu sebab tudung pun jadi lawa..erk..

Sebelum ni saya memang suka Remy Ishak as Adam tapi dalam cite ni jadi x suka lak..saya suka budak lelaki yang jadi mangsa korban pergaduhan budak² tu..comel lak muka dia, watak dia pun saya suka.  Sape eh nama dia.

Mia Sara as always...remain cute n rasa mcam nak peluk² je..

Suara Rahim Razali as narrator best sangat.

And lastly..of course the cinematography..macam memanggil² saya gi sana..cantik sesangat..

Actually saya tingin sangat nak tengok cite Waters for Elephant tapi takde sape nak teman, rasanya dah abih dah kat panggung.  Download je la nanti.

..semalamku bermimpi..

Semalamku bermimpi...yeah..mimpi apa?  Hmm..mimpi Yusry KRU..haha..camne tu..

Mimpi Yusry dating dgn Lisa Surihani tapi saya yang jadi Lisa..

Isk..apakah saya sangat perasan menjadi seorang Lisa Surihani...isk..isk..

Walaupun Lisa dah dapat tackle Yusry...dapat berchenta dalam mimpi pun jadila..haha..

Nape mimpi Yusry?  Hmm..sebab takde sape di hati saya yang nak dimimpikan..sadis..sadis..

sangat jeles...huhu..

Thursday, May 19, 2011

..lu langsi lu mati..

Lu langsi lu mati..yehaaaa..kita tukar tagline skit boleh..jadi...



"Lu tengok wa tido"



Aahahaha...


Yeahh..semalam saya gi tengok cite Kongsi bila review cakap Shaheizy Sam berlakon best..even jalan cite tak best..

Tapi tu la..tertdo...isk..

Sebab penat kot..petangnye ada training volleyball.  Saya gi tengok dengan adik saya since semalam saya tdo umah dia..jadi minah ronggeng la semalam..lamaaaaa gila x kuar malam n lama gila tak gi cinema tgk muvi..last masa hantu kak limah..ada la 4-5 bulan lepas kot..uikss...lama jugak no...

Cite Kongsi ni..hmm..sinopis sume org dah tau kot ttg Tumulak, pembunuh upahan yang pegi bunuh ahli kongsi gelap..pegi Google cari ye..

My point of view..well..

  • I love Shaheizy Sam..sukaaa la sangat..comel..
  • Suka bila dia kecek Kelate+Siam..best sesangat.
  • Part bila dia naik motor dah tembak orang dengan pistol..tapi terbabas..haha...lawak tak ingat.
  • Part dia x reti nak pasang set senapang..hehe..clumsy.
  • Suka gak kat Azad Jazmin..lawak..
  • Part ketua kongsi gelap India tu cakap bahasa baku ala² skima.
  • Pi'e yang lawak jugak.,,unexpected.
  • Ada baca Fizo Omar x menjadi sangat watak dia but he's damn cute..I like..

Tak banyak sangat la yang saya leh komen sebab saya kan tetdo masa tengah cite.  Sedar² dah abis...ahaks..
Tapi tak heran la..kalau ngantuk sangat..cite Transformers tu pun saya leh tdo..erk..kenangan dolu²..huhu..


Monday, May 16, 2011

..di mana di mana..

Di mana di mana, di mana ku harus mencari
Cinta yang sejati, yang mampu tuk sirami
Hati ini, hingga sejuk terasa
Batin ini, ho oooo

Jangan jangan, jangan kau pergi
Jangan jangan, tinggalkan aku
Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
A aa ah
Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku
Ku tak akan pernah bisa, ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku
Kini ku temukan, tak perlu lagi ku mencari
Cinta yang sejati, yang mampu tuk sirami
Gejolak di dalam hati ini
Hingga sejuk terasa
Batin ini…ho ooo
Jangan jangan, jangan kau pergi
Jangan jangan, tinggalkan aku
Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
A aa ah
Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku
Ku tak akan pernah bisa, ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku
Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu
A aa ah
Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku
Ho oooo, Kaulah penebus cintaku
Ho oooo, Suria atas duniaku
Ku tak akan pernah bisa, ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu (kamu) kamu (kamu)
Hanyalah kamu di hatiku
Ho o ho o o oooo
Oh

Sunday, May 15, 2011

..camne nak pakai shawl style yuna & hana tajima..

Sekarang ni tetiba je rasa nak pakai shawl.  Nampak macam lawa ye n boleh pelbagaikan fesyen.  Tapi tak bape pandai sangat.  Terjumpa video ni..shawl ala2 yuna & hana tajima..



credit to http://butikalesya.blogspot.com

Tapi sesuai ke dengan bentuk muka saya...hmm..nanti kita cuba ye..

Saturday, May 14, 2011

..dah 7.4kg..

Blogged from my ipad..payah skit..tp bolehla..

Nak cite psl weight loss smlm tp blogspot problem lak..

Dlm 7 minggu..dh hilang 7.4kg lemak dr badan ni..average mcm seminggu 1kg++..lg skit je nk bg BMI ok..tp targetnye lg 7kg to go..biar steady skit..BMI xdela cukup2 25..so lps abis program Atkins ni, kalau naik 2-3kg sbb terlebih mkn ke..kira ok lg la..

Cabaran lps 7 minggu berAtkins?

Hmm..boleh tahan la..mmg kene kuat semangat. Saya suka mkn buah..so skrg sy amik gak in small portion..berjaga2 la skit takut berat x nak trn lak..lg seminggu boleh bersukaria mkn..hihi..then smbg blk..gitu la..lg 7 minggu kot br tercapai berat idaman..

Mohon kepada Tuhan semoga saya berjaya..aminnn..

Thursday, May 12, 2011

..sms comey..

Malas lak nak update blog..ada banyak nak cite tapi tak tercite..sebab? MALAS..haishhh..

Pk macam²..baca macam²..keje macam²..tu la sebabnye..

Tapi dalam sibuk² (erk..bz sesgt ke ko) tu..tetiba ada sms comey menerjah skrin hp.  Macam tertunggu² pulak..bila lagi nak dapat sms comey..ala..sms je pun..bukan ada apa..

Salu sms yang masuk adalah dari Celcom, bla² dan yg seangkatan dengannya..skrg ni baru la dapat sms dari hasil ketukan jari di keypad milik seseorang.

Seseorang?

Ahaha..biarlah tinggal misteri.....macam la misteri sangat...:þ

Boleh la..terasa hp ni ada guna gak..bunyik gak..kalau tak..diam je..skill sms pn dh tumpul..huhu..

The incoming sms bisa buat diri ini tersenyum..:)

Tuesday, May 10, 2011

..suka hati..

Dua tiga hari ni..saya suka hati..tapi takde la suka semua..duka pun ada seskit..tapi mostly suka..suka..dan suka..:)

Nape suka..hmm..unexplainable..sebab ada keraguan yang kesukaan ini akan berakhir after knowing the truth.  Boleh terima ke?  Alah macam tak biasa.  Sekarang tengah suka..just enjoy the moment..be happy..bab² risau tu..kite pk kendian ye.  Pape pun prepare la ye.  Tapi jauh di sudut hati ini mengharapkan kesukaan ini bakal berpanjangan..insyaAllah.

Tapi kalau half way, apa nak buat..bukan rezeki.  Cuba lagi..yehaa!!

Gambar² poyo meraikan kesukaan yang ntah pape ni..heeeee...

Wednesday, May 4, 2011

..my latest weight loss..

Lama x cite pasal weight loss..hmm..nak update skit la..as I said in my previous entry..saya dh masuk phase 2 atkins diet which is saya tambah 5gm carbs in daily food intake.  Saya makan kacang tanah Shandong cap Tong Garden/cap Tangan..ada 14g carbs tulih situ..tp xde la abiskan satu paket..kadang2 saya makan kuaci biji labu..3.4gm carbs je satu paket..kadang badam..pistachios and macadamias...macadamia la yg plg mahal dan paling low carbs..

At least saya dapat meredakan keinginan saya untuk mengunyah di samping rasa kenyang..and I still loose weight..best je..huhu..tapi slow skit berat turun..

Yang bestnye dah boleh sarung baju kurung saiz M..baju saya dulu2...whoaaaa..bestnye...rasa nak melompat!!

Sabo2..

Hujung minggu ni kita stop jap ye untuk 2 hari..nk makan durian..huhu...salu saya tgk kalau terlajak makan durian ni..berat akan naik +-1kg..kira ok la..as long as boleh pakai baju lama2..takpe..pelan2..kayuh..durian tu nikmat...rugi wooo tak makan...sekali dapat makan..kita pulun habis2an...hehe..

Bape banyak berat saya hilang so far..hmm..bape ye..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
6.5kg..in tak smpi 6 weeks..lagi 3 hari cukup 6 weeks...

Alhamdulillah...:)
Ni la aktiviti saya setiap kali bgn pagi..huhu..berkali2 timbang..tapi ni bukan saya..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...