..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, December 23, 2010

..saya terima awak..

Yehaa!!  Betulll..saya dah terima awak.  Siapa awak? Erk..  Tak kesah la sape awak tu..yang penting saya dah terima.  Betul ke ni..waduh2..lepas ni ada apa lak..well..saya tak pun tak sure lagi...tungguuuuuuu!!!

Best lak feeling sekarang2 ni..hehe..alhamdulillah..bersyukur kepada Tuhan di atas anugerah ini.  Anugerah yang saya tunggu sekian lama..matahari yang hilang telah digantikan dengan pelangi yang indah..  Benarkah ini pelangi yang saya cari?  Harapnye betul lah..semoga Tuhan merestui perjalanan hidup saya..Aminnn.

Monday, December 20, 2010

..i think i'm in dot dot dot..

Thank God..this CNY nothing going to happen..lega..lega...kalau tak..kalutttt..mintak postpone skit..amik masa skit..kalau tak, rasa nak luruh jantung..nasib baik ada yang memahami..bersedia menerima dan menunggu..

Masa? Hmm..saya yang akan tentukan bila dah sedia..tapi pk2...mcm best lak kan kalau jadi on CNY ni..hehe..tapi tertakluk kepada keadaan dan ketentuan..

Saat ini, waktu ini..I think I'm in ...................................

Cepat sangat rasa gelombang tu datang...gejolak di jiwa..berdebar2..tertunggu2..tersenyum sorang2 macam orang tak betul..waduhh..apa ini..apakah ini cobaan atau kenyataan...cobaannnnn...hai mambang tanah, mambang api..mambang dot dot dot..

Adakah ini satu anugerah??

Mission skrg..kurusssssssss..kemas rumah...dan gali ilmu untuk melengkapkan diri menjadi seorang..............erk..seorang apa ye..haha..

Thursday, December 16, 2010

..biar betullll..

Raya Cina..ni what????? Raya Cina..hilang akal ke apa..hmm..x sampai 2 bulan je lagi..x sempat kurus pn..waaa!!!  Rumah lum abis kemas...waaa!!  Macam2 kene buat.. waaaa!!!  Erk...biar betulllll...

Betul ke jadi ni..first time ni..x penah lagi jadi camni..isk²..x kan nak halang..hati ni suka ke idak?  Suka la skit² kan..erk..erk...nak buat apa ni..seram sejuk satu badan..asyik nak gi toilet je..Kecut perut jugakk..  Awak tu dah bersedia ke..erk..

Macam mana nk jadi normal balik ni..jantung dub dub..helppppp!!!!

Tuesday, December 14, 2010

..kata fahrin ahmad untuk hari ini..

Got from Fahrin's fb..

"Menyedihkan bila kita rasakan hidup kita statik.. Dah mencuba, berusaha tetapi keadaan tetap dlm kitaran yang sama.. Apa yang kita buat seolah tiada yang betul.. Kita mengikut rentak, rentak terus berubah.. Kita dah mencuba yang terbaik, tetapi tidak pernah mencukupi.. Sesungguhnya, makna dan erti hidup adalah infiniti tiada penghujungnya. Dan selagi nyawa dikandung badan, putus asa bukanlah pilihan."

Nice words..applies to me as well..  

..my new spec..


I just purchased a new spec..saje abiskan duit..huhu..asalnya mak yg buat spec..masa tu dh berkenan Levis ni..nampak klasik n retro..  Tapi masa tu pk²..cam takde keperluan lagi..check power pun x naik sgt..cuma silau mata kiri naik 25%..so tak la kritikal mana pun.

Lepas dah amik spec mak, g balik kedai tu sebab ada problem skit dgn spec mak..tetiba perasaan untuk memiliki Levis ini semakin membuak²..pastu dapat lak kupon dalam RM44 utk diskaun..maka dengan ini..saya telah merembatnya..

Ada beza ke eh antara.....................

*spec lama*
 *spec baru*

Monday, December 13, 2010

..bad day..

Today is a bad day.  Actually dah tau pun sebab apa.  Sebab saya la jugak.  Salah sendiri so dapat la punishment kan.  Tapi tak serik² pun..dok buat jugak.  Ni pasal keje la..pasal cite opis.  Suka sangat buat keje last minute.  Sebab apa buat last minute..sebab saya memang tak suka buat mende tu...tak sukaaaaaaaaaaaa sangat. But rules is always RULES.  Kalau ingkar, terima la balasannya kan.  Arghhh!!!  Nak ngadu kat sape ni..waduh²..

Selain tu, banyak mende lain yang saya tak siapkan lagi..pun pasal kje gak..grrr...saya memang malas sangat..ujung thn mcm² kene settlekan..prepare report la apa la..grrrr..tension ah..

Dan saat ini saya masih bersukaria tulih blog ni..haha..boleh ke camtu..boleh la kot..arghhhhh!!!!!!!!!!!! What a bad day..sume nak urgent...grrrrr!!

Saturday, December 4, 2010

..2nd meeting with that someone..

Semalam, I met him for the 2nd time..kali ni dia dtg dengan casual wear..sbb dia cuti kawin...erk..bukannn...adik dia yg kawin...dia mcm org kuat la kot.  First jmpa dia pakai bj keje.  Hmm..not bad..I like his style.  Dia beria nak jmpa sebelum saya gi Singapore ptg ni.  Actually ada opis trip g Singapore, nk brtolak ptg ni..esok nk jenjln g Sentosa Island..nk g Universal Studio..dh purchase tiket online pn..yeahhh!!  Monday baru bebetul opis trip..melawat National University of Singapore.

Sambung cite pasal tajuk entry balik..hmm..nak cite apa ye.  He's good, nampak brtanggungjwb n bla2.  Baru masuk 2 minggu we all kenal..jmpa baru seminggu..nampak ke arah +ve la kot.  Saya tak berani nak cakap pape sebab masih terlalu baru..bende2 cenggini takes time gak..kdg ok..kdg tak ok.

Semalam jmpa dia kt Mcd, nape la saya malu2 nk makan fries tuu..sejak bila ntah saya malu dgn food..huhu.  Tapi saya buat biasa2 je..cover2..kalau gelabah saya akan banyak cakap.  Saya perlukan teman bual actually..dah jmpa ni syok la pulak..tapi takat tu je..utk level lain..belum lagi kot..

Mohon yang terbaik untuk semua..aminnn.

* Nak pack brg gi holiday..Singapore..here i come!!!!  Singapura waktu malammmm..lampu neon indah berkilauan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...