..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, July 26, 2011

..baru kuar bilik boss..

Baru kuar bilik boss...waaa!!!!!!!!!!!!!! Baru realize keje sgt banyak...banyak la sangattttttttttt..sangat la banyakkkk....

Mood rajin?  Huhu...rajin...kene rajin..rajinlah anda sebelum anda dirajinkan...rajinnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!

Waaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

..diet..emotion..raya cookies..

Lalala..lamanya tak update...waaa!! Rindu sama ini blog.  Banyak nak update tapi..erk..mood malas+penat+bz+xde idea.

Macam² nak update tapi tak ter'update'.  But nothing major..minor je.. dan yang penting still single..ahaha.

Cakap pasal single ni..rasa makin selesa...erk..apakah?  Bila dengar cite orang lain pasal married life..rasa teruja tapi myself..cool je.  Pegi kenduri kawin pun macam..hmm..dia dah kawin..bestnye..so what?  Takde rasa apa².  Hish..apakah jenis perasaan ini?

Maybe sebab dah matang kot.  Ye la nak mencapai umur 33 in a few months ni, kematangan menguasai diri.  But one thing yang syukur, sejak balik SUKUM ni, darjah kerajinan naik sikit.  Boleh rasa tau dalam diri.  Then, mood nak buat keje and macam² idea yang awesome pun tetiba datang.  Alhamdulillah..the real me is coming.  Sebelum ni who am I eh..hehe..sebelum ini banyak tanduk..skrg tanduk dah kurang kot, I guess. Dengan nak posa ni kan..rasa semangat satu macam.

My diet program? Sudah hancuss..ahaha..sejak SUKUM lagi.  Main bedal sume bende.  Timbang gak guna analog weighing scale kat umah..naik gak dalam 1-2kg..fuhh..dgn amount yg dimakan tu..kira kene la jugak.  Sib baik tak naik banyak sgt.  Minggu ni nak teruskan dengan rutin x diet sampaila menjelang bulan puasa.  Mohon pada Tuhan dikuatkan semangat untuk saya buat Atkins masa bulan puasa.  Rasanya boleh kot.  Suspen gak rasa, boleh ke idak aku ni?

Aim nak melaram di Hari Raya..dapat reduce 5 kg pun jadi la..5kg?  Wohoho!!  Leh la spare skit naik 2-3kg yg akan naik masa raya, kan..kan..kan.  Tapi kalau x naik pun bagus gak..;)

Tentang bisnes biskut raya..hmm..my choc chip cookies dapat gak sambutan seskit.  Boleh la..ada yang order 300biji, 200biji.  Yang order nak makan seblm puasa pun ada.  Alhamdulillah..rezeki Tuhan, tak banyak tapi best sebab ada gak org nak beli hasil tangan saya kan.

Saya plan nak jual lagi satu biskut..it's called choc almond.  Tak sempat snap gambar lagi..tapi rupa dia gini la..google pic..


Nanti dah siap snap semua, saya akan publish kt blogshop saya, http://rynehanekoma-shoppe.blogspot.com.

Nak gi umah makcik kejap masa lunch ni, saje melawat..lama x jenguk dia.  Jenguk setahun sekali padahal dekat je dengan opis..isk².teruknya saya ni kan. K, dah²..nak seksiap pakai lipstick..lalala..

Monday, July 11, 2011

..update dari Melaka I..

Jam dah tunjuk pukul 2.18am.. Saya buat apa tak tdo lagi ni.  Udah lewat.

Kat Melaka ni..Kejohanan Sukan Staf Antara Universiti Malaysia (SUKUM) kali ke-36 dah start.  I was here in  Melaka since 6 July lagi.  Hari ni dah 11 July..dah nak dekat 5 hari..cepatnye..tapi lambat lagi nak tunggu sampai 18 July..huhu.

Hari2 gi training.  Pagi semalam ada game tapi saya x main, reserve je.  We all kalah dengan UMP, 15-25, 18-25.  Hari ni takde game so jap lagi kene gi jadi pom2 girl untuk team lain.  Esok and tulat baru ada game lain lawan dgn UPSI n UiTM.

Boleh dapat chance masuk court ke idak..huhu..ntahle.  Tengok la nanti camne.

Tak larat dah nak update.  Ngantuk..esok kene bangun awal, kul 8 kene siap.  Satu bilik ada 8 org..kene gilir2 mandi..so kene awal.  Macam dok asrama je rasa.  K dah...nak tdo...bateri laptop pn dah nak abis.

Hensem tak VC UTeM?  He was my ex-boss in USM before, in fact he interviewed for the post in USM.. thanks a lot Prof Ahmad..:)  You always maintain handsome..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...