..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, January 19, 2011

..pujian..

Seronok kan bila dihargai, dipuji.  Sebentar tadi selepas melontarkan penghargaan kepada seorang panel yang menilai saya semasa pembentangan PTK dari P2 ke P3, seseorang yang saya kenali kerana dia merupakan kawan boss saya dan kami pernah sama-sama lepak main bowling semasa zaman muda-muda dahulu, sekarang dah tua.., saya menerima satu pujian.


Kata beliau, "You're very good.  Nanti you e-mail ye presentation you hari tu."


Wow wee..best gila..tetiba rasa self-esteem naik.  Terkenang usaha saya tak tdo malam siapkan assignment+presentation *salah saya la buat keje last minute*.  Bukan apa, bila last minute, idea datang mencurah² tapi malangnya tak semua dapat dimuatkan dalam tu.

Yes..saya dapat aras IV dan layak untuk anjakan gaji.  Tak dapat naik pangkat pun takpe la..anjakan gaji ni pun dah besar rahmat, dah P3.  Dan kali ni jugak adalah exercise PTK terakhir sebelum Najib isytihar format baru by this June.  Alhamdulillah..syukur..actually result dah dapat dlm 2 weeks ago tapi baru tergerak hati nak tulis hari ni.

Saya dengar tadi kat radio IKIM kot..tak pun program Tanyalah Ustaz tentang pentingnya memberi penghargaan dan pujian.  And look, it makes me happy..tersenyum² je..rahmat dari Allah..subhanallah..alhamdulillah..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...