..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, April 20, 2010

..kata nasha aziz..

"Saya kena tahu di mana bumi untuk berpijak. Jangan inginkan sesuatu yang kita tidak mampu. Kalau tidak jumpa dengan orang itu saya sedia menunggu," luahnya meninggalkan makna tersirat yang cukup mendalam.

-Kosmo Online, 20 April 2010

Monday, April 19, 2010

..semerah cinta stilleto..

Saya baru tgk cite ni last Saturday..bpe bintang ye nak bagi..2.5 kot..out of 5 stars..

Nape skit sangat? Sebab tajuk je gak..jalan cite out..tapi nasib baik la..pelakon pandai bawak watak..mcm..

  • Farid Kamil..you are superb!!!!
  • Maimun..I like...asyik menari pocho² that is so me..:)
  • Cat Farish..Rileks luuuuu..I like...:)
  • Shaharudin Tamby..cool as usual..
  • Nanu..you are good but it seems you dont understand your role..maybe the story itself..me too having a hard time to understand you..
  • Lisa..you're the main reason why I wanna watch this film..tapi sayangnya, biasa je your acting..I prefer your acting in Adamaya, slot Akasia @tv3..
  • Pelakon lain, saya malas nk komen..

Permulaan cerita tentang pertemuan Stilla n Letto kat pasar tak clear sangat..tak nampak macam both of them notice each other..n situasi kat pasar masa mula² cite tu sangatlah tak perlu..buang pn xpe..x jejas pape pn..

Here it goes..the synopsis..

Semerah Cinta Stilleto mengisahkan kehidupan bahagia Siti Laila atau Stila (Lisa Surihani).

Stila dilahirkan dan dibesarkan dalam kemewahan dan segala yang dihajati akan ditunaikan oleh kedua-dua ibu bapanya.

Dia juga seorang remaja perempuan yang cantik, masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi terkemuka di ibu kota.

Leto (Farid Kamil) pula seorang pemuda yang hidup dalam keadaan serba sederhana.

Bekerja sebagai penjual ikan di pasar borong dan tinggal di flat murah berhadapan kawasan banglo mewah keluarga Stila.

Pertemuan Stila dan Leto bermula apabila ibu Stila iaitu Datin Fairuz ke pasar membeli ikan untuk dimasak bagi menyambut kedatangan teman lelaki Stila iaitu Raymond ke rumah.

Kejadian tidak disangka berlaku. Pergaduhan besar tercetus antara penjual ikan di pasar sehingga memaksa Datin Fairuz membatalkan niat untuk membeli ikan.

Di situlah, Leto terpandang dan tertawan dengan keayuan Stila. Dalam kejadian itu juga, Leto dibuang kerja.

Pada malam pertemuan Stila dan Raymond, Stila telah cuba digoda dan dinodai Raymond.

Stila lari dan berjalan seorang diri sehingga bertemu Leto dan kawannya Yani (Cat Farish).

Yani sebelum ini setiap hari mengganggu Stila untuk membalas dendam, tetapi mangsanya adalah Leto.

Stila menendang punggung Leto sehingga berdarah dengan menggunakan stilletonya.

Yani yang terkenal dengan sikap nakalnya telah membawa Leto mencuri kasut untuk dijual.

Kebetulan semula, rumah yang dicuri itu adalah rumah banglo keluarga Stila.

Kehilangan stiletto telah mengundang rasa sedih Datin Fairuz dan membuatkan Stila berasa bersalah dan berusaha untuk mendapatkan sepasang lagi stiletto.

Pertemuan semula dengan Leto telah membantu Stila untuk mendapatkan semula kasutnya.

Dalam tempoh pencarian stilletto itu, Stila terserempak ibunya bermesra bersama dengan lelaki lain tanpa rasa malu.

Melihat sikap acuh tak acuh bapanya, Datuk Azahar akan tinggah laku isterinya, Stila mengikut Leto pulang.

Stila tidak tinggal di rumah kerana berasa kecewa dan sedih.

Di rumah Leto, Stila telah bertemu dengan erti kesempurnaan hidup.

Namun, hubungan Stila dan Leto mendapat tentangan dari keluarga Stila dan keraguan kedua ibu bapa Leto.

Dapatkah Stila mendapatkan stilettonya semula?

Apakah reaksi Stila terhadap segala tindakan keluarganya? Dan bagaimanakah kesudahan perhubungan antara Stila dan Leto?

Segalanya terjawab dalam filem "Semerah Cinta Stiletto" terbitan ke-37 MIG production arahan Ahmad Idham.


**credit to mStar Online

..lost..

Saya masih berfikir..perasaan tu makin jauh..saya seolah tak dapat terima..apa dah jadi agaknya..

Am I too demanding? I wanna let it flow smoothly..but right now, ada bende yang menyekat..graf mula menurun..adakah ini konflik di usia 30-an?

The feeling is not the same anymore..kejapnye hilang..pegi mana lak ni..

I hate this feeling..hati ini kadang kala menolak..

Hanya satu, kepada Allah saya menyerah..

"Jangan ya Allah, Engkau biarkan nasib kami ditentukan oleh diri kami sendiri walau dalam kadar sekelip mata atau kadar masa yang lebih pendek dari itu. Wahai Tuhan yang paling mudah dan cepat memperkenankan permintaan, perkenanlah..".

-Al-Mathurat-

Friday, April 16, 2010

.."all i have in mind right now is..... u"..


"all i have in mind right now is..... u"..oppss..got this from someone..huhu..

u for unta?

u for udang?

u for ustazah?

u for u-mobile?









..later he answered.."u as in you...."

..dah cakap dah..

Tadi saya pegi cafe, nak beli teh tarik ais..mmg sedap teh tarik ais akak tu buat, so far the teh tarik ais is the best..normally teh ais je kan..ni dia tarik...fuhhh..mmg sedapp..

Tapi cafe tu gak yg menyebabkan saya kene food poisoning..saya belum cakap lagi kt owner cafe tu..hari tu mcm nak cakap tp x sampai hati sbb ada ramai org, nnt jatuh lak imej dia..so ptg tadi masa yg sesuai..saya cakap lembut² la kat dia..

Kak Mah tu ok je..boleh terima teguran tu, tapi ada sorang makcik ni keep on denying..sebagai peniaga, customer is always right, kan..terima je la teguran bukan terus deny..admit dulu dan siasat..ni main hentam je cakap saya yg tersalah..bukan makanan kt cafe dia..makanan lain yg nyebabkan saya muntah² tu..

Ikut suka la..janji saya dah cakap so derang kene lebih berhati² next time..kalau saya report tak ke naya..

Ambil iktibar gak..sebab saya pn selalu deny terus bila org cakap..tak nak dengar dulu sampai habis..bila dah terkena baru la terasa kan..

Wednesday, April 14, 2010

..kesah hari rabu..

Pagi tadi meeting bahagian, esok meeting Ketua Bahagian lak..bila dah meeting ni kan..baru keje jln..salah saya la x buat meeting last month..padahnya..byk le isu..berjela²..

Smlm tak pegi gym..huhu..camne azam ni..hari ni nk kene pegi gym..saya dtg awal hari ni..so balik pn kene awal la kan..leh gi gym awal..leh smpi rumah awal.. saya rasa perut ni mcm ada byk lapisan lemak..waduh²..tapi bila saya sarungkan kebaya ni, mcm loose je..camne tu..

Semalam saya sembang lama dengan Mr A..lama kot x sembang..ada kot 1-2 hari..huhu..lama ke tu..dia outstation kt Sabah..hari ni dia balik..yahoooo...alah..mcm la leh jmpa..tunggu Sabtu ni la..plan nk g tgk cite Semerah Cinta Stiletto..saya suka sgt tgk Lisa Surihani..dia lawa..complete package..sib baik Mr A setuju sbb serasa saya dia x minat tgk cite Melayu..

Ada terkadang tu, tetiba rasa takde perasaan kat dia..camne tu..kdg² tu mcm teringat²..saya rasa macam belum bersedia..tapi ada masa tu, rasa tergedik² nak dengar suara, nak jumpa..fenin ah..saya nak buat test la, kalau satu hari tak contact each other..camne ye..

Tuesday, April 13, 2010

..macam ketat je..

Oppss..baju saiz kecik yang saya pakai hari ni rasa mcm ketat je..erk..apakah saya dh gemuk balik..oh tidakk..naheeeee..tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkk..smlm saya all out kat gym..hari ni pn..ingat nak g gym 5 hari this week..tercapaikah hasrat itu?

Esok nak pakai kebaya biru..kene gak pakai baju kecik² ni..tinggalkan baju yang besar²..so kalau ketat skit, baru la sedar diri kan..makan x ingat dunia..camne nak melaram on this 20 April ni..hehe.. ada apa 20 April ni? Nanti la cite..yg penting saya nak nampak kurus dan nak melaram on that day..

Keje saya banyak dan ada yg dh overdue..huhu..guano tu..cuba habaq mai sat..dan saya asyik surf..isk²..mana mood buat keje ni..mari la mari la..jgn pegi jauh²..lemas la buat keje yang tertangguh ni..banyakkkknye..helpppp..rasa macam nak tdo je...

This is me....

Thursday, April 8, 2010

..cerita sehari di hari Rabu..

Hari ni, tetiba rajin update blog..dah nk masuk entry ke-3 dh ni..

Sebab ada bende nak cite n tgh ada mood nak ngarang..

Siang tadi..saya cuti..tak pegi keje..patut cuti hari Isnin, konon cuti penat sbb balik dari Langkawi, tapi tak jadi cuti so saya bawak ke Rabu..

The main reason saya cuti adalah ada urusan skit kat Celcom..2nd reason..saya mcm malas nak keje..isk..nape la..baik cuti kan..tenang2kan hati dari gi keje tapi tak produktif, watpe..cuti banyak..so kita enjoy la..kan..yehaaa!!

Hmm..hari ni Mr A is about to submit his Master thesis n he asked me to accompany him..dengan senang hatinya saya ikut since saya mmg xde agenda lain selain nk kemas bilik je (tu agenda yg tak penah abis).

I'm quite shocked bila baca acknowledgment dalam thesis dia..my name was in...huhu..he addressed me as his best friend in the last paragraph...only my name in that paragraph..rasa camne ntah..susah nak describe..

I helped him to design his cd cover..pastu ikut dia gi kedai fotostat n bla2..at last..dapat gak dia submit thesis tu...nmpk dia lega sgt..after all the hard work..tak tdo mlm n bla2..lepas ni dia free la skit so ada masa utk saya la kan..hehe..

We ate at Monrod's Cafe dalam kul 5pm..lapo gak sebab tak lunch..tapi seronok tgk muka dia happy..and me too..happy for him..

Slowly my feelings towards him is getting stronger and stronger..apakah petanda tu..isk..lum solat istikharah lagi ni..takkan cepat sangat, ye tak..apakah ini yang ditakdirkan..xleh jadi ni..japgi nk solat la..

Wednesday, April 7, 2010

..langkawi trip..

Last weekend saya pegi jln2 Langkawi..site visit anjuran Genting Berhad..dapat pegi free..huhu..best..best..dan best....saje je Genting tu nak buang duit utk promosi kat kitaorg..selected people from government agencies in Malaysia..there are 40 of us..tapi northern area..6 org je..lead by En Badrul..

We went island hopping..sangat best naik bot..gi Tasik Dayang Bunting and Pulau Beras Basah. Saya mmg suka sangat naik bot..sukaaa sesangat..bila dia laju n corner baring..fuhhh...besttt gilaaaa..

Selain tu..biasala..aktiviti shopping yg pasti xleh tinggal kalau gi Langkawi..saya shopping coklat je..nk beli pinggan mangkuk, fulus lum ada lagi..lagipun mak tak ikut..mcm x best je.. Saya beli gak shawl utk saya, mak n adik as souvenier.

Saya beli gak kain batik yg corak mcm songket utk wat kain baju kebaya..huhu..dh slim skit, leh la pakai kebaya..n saya beli gak kain pelikat yg ada sulam skit mcm songket for Mr A..asyik mcm songket je..nak kawin dh ke..erk..huhu..

Mr A yg tolong hantar dan amik saya dari tempat van Genting angkut saya dan geng lain pegi/balik ke/dari jeti Kuala Kedah. Thanks Mr A...sbb sanggup luang masa dlm keadaan sibuk gitu...nanti2 boleh mintak tolong lagi..hehe..

A few pictures taken..takde caption pape coz pictures speak a thousand words..



..tag from apapaje.blogspot.com..

Dapat tag ni dh lama, since lama gak tak update blog..so xde la menjawab tag tu..di'tag' oleh Yan..a friend of mine..

The rules are:

1. Thank & link the person that gave you the award.
2. State 7 things about yourself.
3. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
.
.
.
.
1. Thanks my dear, Yan...

2. The 7 things..

  1. I'm currently happy..:)
  2. Why I'm happy? Hehe..I can feel that some one care about me..
  3. Saya rasa malas lately nak buat keje kt opis..rasa nak santai2 je..ntah nape..tapi tetap risau sbb keje banyak tak buat lagi...huhu..
  4. Hari ni saya cuti..
  5. Saya dah loose weight..banyak baju dah leh pakai..yehaaa..
  6. Sejak dah loose weight, saya asyik makan je n malas gi gym..wo wo..sangat tak bagus..kene rajin balik ni..nanti gemuk balik..sape yg susah..
  7. Dok kira 1, 2, 3..kk..yg ni yang last..hmm..apa ye..idea pls......saya tgh makan Kit Kat beli kat Langkawi hari tu..hehe..

3. Nak pass kat sape ye..tak banyak bloggers pn..apa yg ada je la ye...


  1. Efi, My Baby You
  2. Aishah, A part of me will always be with you
  3. Kak Sha,~ bak mutiara di dasar lautan ~

Habis dah...huhu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...