..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, August 25, 2010

..kek batik biskut marie..

Yehaaaa..kek batik siappp..alhamdulillah..menjadi gak..kene cergas dan bersemangat..kalau tak, apa pun tak menjadi...saya guna resipi yang paling mudah dan ringkas n taraaaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bahan²:
  • 250gm butter
  • 1 tin susu pekat manis (505gm)
  • 1/2 tin serbuk koko Van Houten
  • 1 bungkus biskut Marie (350gm)
Cara buat:
  • Panaskan butter dalam periuk.
  • Bila cair, masukkan susu pekat manis.
  • Kacau sampai sebati.
  • Masukkan serbuk koko.
  • Kacau lagi sampai sebati dan mendidih.
  • Bila dah mendidih, masukkan biskut marie yang dah dipatahkan dan tutup gas.
  • Siap untuk dimasukkan dalam bekas or loyang, then simpan dalam fridge.
Saya bungkus dalam plastik sebab ikut cara dari blog ni.. tempat saya amik resepi.

Resepi yang mudah, ringkas, sedap, yummy...dan cepat siap..start buat pukul 7pm..siap pukul 7.30pm..lepas terawih dah boleh makan..next time boleh la saya letak almond chunk lak kan..bagi crunchy..semalam tak sempat beli.

5 comments:

Aishah Megahasz said...

Nampak sedap. Teringat Kak Atikah dulu buat masa kat rumah sewa...hehehehe..

..owner of a lonely heart.. said...

hehe..ada ke dia buat..nape mcm x ingat eh..

Sharinginfoz said...

memang sedap kek ni.... meh le sini sikit

..owner of a lonely heart.. said...

nak post ke..;)

tiada nama said...

cube try letak milo @ least 2 cawan dengan ramuan semua tu. lagi lah coklat rasanya. tak caya try

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...