..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, October 31, 2012

..less word wednesday..

Diet saya diganggu..laksa yg dijamu dalam meeting sekarang ni..erkk..

..meal that I've taken for the past few days..

Untuk kurus..kene jaga makan kan..and I'm working for it. I list out food that I've taken for this past few days..

Monday:
Breakfast: Maggie goreng, 3-layer tea
Lunch: 3 keping roti wholemeal Gardenia dgn kaya and raspberry jam
Tea break: Biskut
Dinner at 7.30pm: 1/2 Subway roasted chicken

Tuesday:
Breakfast: Kacang kuda, kuih kastard, 1/2 cup 3 in 1 coffee
Lunch: Nasi ikan bawal (nasi separuh), air kelapa
Tea break: 1/2 cup kopi O
Dinner at 6.30pm: Kacang kuda

Wednesday:
Breakfast: Nestum 3 in 1, biskut cicah kopi
Lunch: Nasi Ayam Penyet (nasi separuh), air suam

I try to lead normal life..eat like usual but loose weight..can I do it? Watch your calories..malam ni ada senamrobik..chaiyok²!!

..turun 0.2kg..

Salam pagi Rabu yang penuh dengan agenda..

Nak update berat saya yang naik mencanak² itu..mak saya pun dah tegur..so maknanya memang berat sungguh la..

Ok la..proses diet dah bermula..diet camne tu..bukan Atkins..diet tak makan malam before 7pm..ikutkan En Z, my sifu..dia tak bagi makan sblm pukul 6pm..slowly la..huhu..

So hasil tak makan malam selama 2 hari (saya set berat maksimum hari Isnin lepas)..so pagi Rabu ni..lepas timbang..hilang 0.2kg..hik hik..jadila kan..

Target saya on Feb 2013..saya akan dapat berat ideal..sebab masa tu nak pegi tempah baju nikah..nak nampak kurus gitu..

Mak saya cakap..perempuan akan berada dalam berat ideal masa hari kahwin..yeah..I must work for it..nak kawin kannnn..mesti kurussssss..


Monday, October 29, 2012

..bye² mr monday..

Hari Isnin ni bebetul la..grrr..kurang produktif tapi bz..cume keje agak sedikit lembab..grrrr..sib baik Monday dah nak habis..yeayyy!!!

Blog En Z pun saya tak sempat buatkan lagi..maaf ye En Z. Malam ni kalau free skit saya buatkan eh.

Sebut pasal En Z..baru saya perasan..hari ni dah 2 bulan 4 hari saya bergelar tunang En Z..how time flies..

Preparation baru skit..isk..tapi adala dari takde..another 6 months++ to go..patutnya saya dah bz ke eh..ntah la..hmm..checklist bebetul pun tak buat lagi. Yang dah settle:
  • Kursus kahwin
  • Tempah dewan
  • Tempah baju kenduri sblh perempuan
  • Booking pelamin dan hiasan bilik tdo
  • Survey catering
  • Survey gift untuk tetamu (dah ada dalam kepala dah nak buat apa)
Adala progress skit dari takde langsung..isk..nak kawin ke tanak ni..relax je..huhu.. Bulan 12 ni baru nak pegi cari kain untuk buat baju nikah sebab sale ujung tahun. Bulan 12 ni jugakla nak beli perfume, handbag..and barang hantaran sume sebab sale..adakah En Z free time tu..erk..ke sume serah kat saya. Nak buat camne..dia bz tahap max. Cuti pun susah, dahla dok jauh..takpe²..dugaan..

Nak cite lagi, saya dapat besday present dari En Z on last Friday..thanks a lot dear..love it..ingat nak pakai hari Jumaat nak datang ni..it's a jubah, maroon color..and luckily it fits me..pheww..sib baik..ye la..dengan saiz saya yang semakin membesar ni, takut tak muat pulak..nanti sedih je.

Tentang saiz yang membesar ni pun saya dapat teguran dari En Z..he prohibited me from taking dinner. Starting from today onwards la kot..no dinner for me..adeh..kene balik awal n makan cecepat sebelum kul 7...aci tak En Z?

Memandangkan hari ni agak serabut..makanya saya berhajat nak pegi cuci rambut.
Ahhh..so tempting..


..dear monday..


Tuesday, October 23, 2012

..sayang..

Sayang..apa khabar denganmu..di sini ku merindukan kamu..lalala..ku harap cintamu takkan berubah..kerna di sini ku tetap untukmu..

Best sangat lagu ni..catchy..sung by shae..an indonesia singer..

Khas ditujukan buat En Z..
Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

Sunday, October 21, 2012

..today is my birthday..

Happy birthday to me..lalala..cukupla umur saya yang ke-34 tahun..huhu..agak ketuaan di situ..but this year's birthday..alhamdulillah..saya tak sorang2 lagi..walaupun dia jauh..tapi tetap di hati..thanks sayang for the wish..can't wait for next friday..huhu..

Thanks to kawan2 yg wish thru fb and sms..tak sempat balas lg yg kt fb..

Hari ni mak saya bagi hadiah yang bernilai dan penuh nilai nostalgia..akan saya pakai dan simpan sampai bila2..terima kasih banyak2 mak..

Wednesday, October 17, 2012

..demam adam dan hawa..

Cite Adam dan Hawa ni rasanya dah sebulan lebih bersiaran kat Astro Mustika HD. Saya yang tak langgan Astro Mustika ni terpaksala tengok siaran tertunda kat webpage yang rajin meng'share'kan eps² tu semua. Terima kasih banyak² la ye sebab rajin meng'share'.

There's a few links yang saya salu tengok..they are:


Actually banyak lagi link lain..cari je la kat Google. Kadang ada yang cepat upload..kadang lambat..so sebagai bukan pelanggan Astro Mustika HD, kenala sabar menantikan siaran tertunda ni. Cite ni besttt..saya siap beli novel Adam dan Hawa ni..dah habis baca dah. Tapi rasanya versi drama lagi best kot sebab boleh tengok Aaron Aziz..hehe..


Macam rupa...hmmmmmmmmm...

..another dream bag..


Beg yang ni pun lawa jugak..idaman..isk..tengah sale ni..less than RM1K..tapi bukan warna merah. Encik Z..camne? Boleh tak yang ni? Tapi Coach salu ada sale..tunggu lagi kot..takut bila beli awal²..ada yang terpakai lak..huhu.

Tuesday, October 16, 2012

..hari ini..

Hari ini..agak produktif..yes..yesss..semangat dah datang..alhamdulillah..dah boleh berfikir secara logik..

Balik jap lagi ingat nak buat pavlova second round la..kali ni make sure masak skit. Boleh bawak datang opis, bagi kawan2 rasa. Pagi tadi kalut..x sempat sebab lama bertapa dalam toilet..huhu..

Hari ni..malam ni..nak siapkan nota utk kursus 1citizen..kene buat..siapkan awal...jap2..nak buat pavlova ke nota eh..hmm..buat pelan²..malam ni nak gayut la sekejap..semalam tak sempat..rasa macam tak best je..macam ada yang tak lengkap. Masing² bz..:(

K la..nak solat n nak balik dah.


..my pavlova..



Good morning..wanna present my pavlova..lalala..mcm x bape nk jadi je..rasanya x bpe masak sgt..tp the taste is not bad la..first time try..terlembik..got the recipe from blog cikepal..rasa mcm nk buat lg nnt..mcm senang je..

* I'm blogging using app kt android lak..blogger-droid..saje testing..
Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, October 15, 2012

..blogging using blogsy..

Baru je test app baru..blogsy from app store..load pic from instagram..ada satu gmbr je pun..
Today is monday and monday is not really a happy day..huhu..luckily next monday i applied leave..ada projek skit..
The image of monday as what pictured in my head..huhu..

Ni dah separuh hari monday..yeayyy..hopefully tuesday is better than monday..now it's time to get back to work..

 

Thursday, October 11, 2012

..my dream bag..


Dok usha²..marc jacobs lil ukita, wild raspberry...rasanya yang ni yang berkenan di hati..tapi tak kan nak beli seksiap..awal sangat..tapi memang berkenan la..

..impian kurus hampir terkubur..

Semalam kan..dah beria-ia nak pegi gym..otw nak pegi..saya pun menelefon Encik Z. Tetiba dia tak bagi saya pegi gym atas sebab² tertentu...huhu..so makanya..harapan utuk kurus tinggal harapan...waaaaaaa!!!!

Takpe..saya faham..saya harus menjaga hatinya..which is gonna be the most important person in my life beside my parents and siblings.

Tapi..camne nak atasi the spare tyre yang membelenggu hidup ini...lemasssssssss.....

Baru terpk dan start balik diet Atkins tapi rasa macam payah je. Semangat dah takde macam dulu, huhu. What I need is to move my body. Aim nak pegi gym..tapi..tak kesampaian. So?

Alhamdulillah..I got this solution..kelas aerobik kat satu satu saloon rambut kat Kelang Lama, Kulim which is dekat sangat dengan rumah saya. Kenapa sebelum ni saya tak tahu n tak perasan. Tak payah pegi gym jauh²..huhu. Baru je tadi pm dengan owner saloon tu kat fb.

Esok nak start kelas. Tetiba rasa semangat berkobar². Harapan nak jadi Angelina Jolie/Maya Karin mekar kembali lepas down sikit semalam. Saya kene commit..yehaaaa. Jom kita exercise..1, 2, 3.....8 lagi..1, 2......





Cantik sangat....

Tuesday, October 9, 2012

..additional in kgs..

Dengan ini..saya mengisytiharkan bahawasanya berat saya semakin naik..bertambah 1kg menjadikannya 4kg so far ye kawan². Macam mana nak buat ni ye?

Esok wajib pegi gym ye..wajibbbb...bukan sunat lagi dah. Buat jadual ye. Erk..hari apa ye nak pegi..hmm..jap nak pk. Isnin, Rabu n Khamis aci tak eh...3 times per week with 1 hour every session. Sekarang ni Maghrib awal..so xleh work out lama sangat..elehh..alasan je tu. Saya dah beli beberapa buah buku untuk dibaca while workout..erk..tak pening ke eh..hmm..we'll see.

Esok..nak start my mission..nak badan yang toned and slim..nanti sarung baju pengantin baru lawa, Kalau tidak..rupa sarung nangka..huhu. Azam kene kuat...yehaaaa..makan kene jaga..

Ikut penasihat saya..Encik Z..untuk kurus..60% from diet and 40% from workout. Mampukah saya..Mr Z...helpppppppppppp!!!!!

Mampukah saya menjadi macam ini..

the gorgeous angelina jolie


atau macam ni...


the sweet maya karin


in 6 months time?

..sembilan oktober dua ribu dua belas..

Hari ni dah hari kesembilan dalam bulan Oktober. Hmm..kenapa semangat takde ni..waduh2..keje saya banyak ni..email bertan² nak dijawab. Kenapala orang email tanya soalan, ye tak? Nak kene troubleshoot lak. Masalah oh masalah..

Dah lama x update blog..saya pun x tau apa yang nak di'update'. Nak cite apa ye. Hari² terasa sunyi gitu bila yang tersayang takde. Dia pegi jauh nun di sana..mencari rezeki di pantai timur. Sayangkan tunang..tinggal²kan gitu..ahaks..

Persediaan kahwin..hmm..baru buat 2 benda..dari banyakkkk benda lain:

  • Attend kursus kahwin
  • Tempah baju kenduri sebelah perempuan (baju belah lelaki, baju nikah n baju khatam belum lagi..)
Tarikh pun belum confirm lagi ni..mungkin dianjakkan lagi sebulan  atas sebab keluarga di pihak sana..kene la juga buat masa cuti sekolah. Tak daya la saya..huhu. Belum discuss betul2 lagi.

Pelamin nak pegi book lepas raya haji ni. Dewan pun belum book..adeh².

Dalam pada tu, saya survey la jugak barang² yang saya berkenan untuk dibuat hantaran..thru net je la. Ada handbag Marc Jacobs yang menjadi idaman hati..tapi dok cari mana blog yang boleh offer the cheapest. Tapi tak tau la, kot² lepas ni nampak beg Coach lak lawa. Michael Kors pun not bad. Yang penting nak cari yang praktikal..boleh sling dan sangkut kat bahu, made from leather sebab nak bagi tahan sampai anak cucu..hihi dan boleh lasak.

Nak kawin ni..huhu..tgh dok buat budget skit²..boleh tahan jugak ye kadar pengaliran wangnya..semua bende mahal lo.

Nak tengok siaran tertunda Adam & Hawa eps 25 jap.

Monday, October 1, 2012

..top ten referrer..

Baru baca je blog ni..jadi top ten referrer utk blog dia..lawak je bila baca ulasan tu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...