..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, March 22, 2010

..the one with a 'love'ly candle..


I went out with him last Saturday..we watched Alice in Wonderland..for me the movie is not that interesting..I almost asleep at the end of the movie..basically it was my idea to watch that film..

I ate a lot of popcorn..I bought a big bucket and I finished nearly 90% of them..huhu.. I thought he would like to share with me..but unluckily he ate only a little..

After the movie, I wanted to have lunch with him..but he said he don't feel like eating..isk..boringnya..
Diet sangat..for me I akan langgar semua diet during weekend..sbb nak lepas geram..at least saya tak control..I'm being myself..suka makan..pantang nampak..:)

Then we went to see my new house yang belum siap..that is the first time saya jejak masuk ke dalam rumah saya yang separa siap.. He said cantikk..and of course I'm happy..ye la sapa tak happy kalau orang puji rumah kita cantik..

Then we're trapped in the house sebab hujan lebat tetiba..trapped dgn sume Indon workers kat situ la..bukan kami dua orang je..:þ

Then we went for solat Zohor and suddenly he said that he wanted to eat kuetiau hailam..so I brought him to a restaurant that I've never been before..it's hard to get any Thai restaurant open day time in my area..and the food was not nice..:(

Before I went back..he gave me something and asked me to open it when I reached home and after I have my Asar prayer.

The something is a love shape candle..with a lovely card..with lovely words..but I'm not that ready to have something like that..what's wrong with me? Maybe it's too early and I'm not really prepared..I was speechless..love is in the air??

Wednesday, March 17, 2010

..3 hours..

Yaa..almost 3 hours..dah 2 mlm dh..huhu..mlm lain kene kurangkan kot..smlm tdo kul 3 pagi..ngantuk lak pagi ni..lama dah tak buat keje² gini..gayut 3 jam..macam zaman remaja dulu rasanya..huhu..tp best..:)


Monday, March 15, 2010

..1%..

The chance only 1%..yesss..only 1%..so as a normal human being I didn't get the 1% luck..and I know that thing is not gonna be mine dan dah tertulis camtu dengan izin Allah..semuanya saya berserah kepada Allah.

What is the 1% chance?































1% chance to win Honda City..yehaaa...

Actually pemergian saya ke KL or dgn tepatnya Petaling Jaya itu dgn satu sebab..adik saya menang 1st prize pertandingan syampu Tresemme..so hadiahnya sama ada cash RM5k or Honda City.. Adik saya yg gila peraduan ni guna nama saya so jadi saya la yang diminta datang ke pejabat derang kat PJ untuk memilih satu sampul dari 100 sampul surat yang ada..99 daripada sampul tu mengandungi kertas RM5k dan satu mengandungi Honda City..the chance is only 1%..

Dan saya gagal la mendapat Honda City tu..huhu..bukan rezeki kan..tapi pape pun..saya (actually adik saya) berjaya pulang dengan cek RM5k..hehe..not bad la jugak..tambang n duit shopping saya disponsor oleh adik..hehe..saya pegi dengan mak saya..

Dengan mak..hmm..dua2 kaki shopping yang tegar..so jalan2 x ingat dunia..bermula dengan Ikea, The Curve dan seangkatan dengannya..tdo smlm kt Highway Hotel Rawang..the next day..ke Jalan Tar lak..hehe..duit makin susut..tapi barang yang dibeli makin banyak..

Saya beli apa ye..blouse kt British India, kain kat Gulati's, Harrison dan kain cotton kt kedai tepi² tu..kt Ikea beli gelas, mangkuk..pastu mak pun suka mangkuk kristal yang cam cantik..huhu..

Selamat sampai rumah pukul 9.30mlm dan keadaan takut² sebab bapak x bagi blk mlm..waduh2..

Thursday, March 11, 2010

..leaving to KL tomorrow morning..

Hari ni nak balik keje awal..nak balik dah la ni..sbb nk amik kete servis..satgi perodua ttp lak..huhu..kalut servis kete sbb esok nk gi KL..sebabbb...hmm..hehe..balik KL la baru cite..
Going to stay at Hotel Highway Rawang je..sbb murah je..sgt la affordable..ala lupa reload touch n go..japgi la..isk..nak balik dah la ni..ada keje x siap..mlm ni kene cergas buat..huhu..send mail mlm ni gak..kk..bye² opis..I'm leaving..

Wednesday, March 10, 2010

.. I thought I was..

I thought I was fully recovered..but unluckily nope..huhu..here comes the c**** part..dh 2x gi toilet sbb sakit perut..saya makan sama mcm mak makan smlm tapi mak ok je..saya yg yg c****..
Rentetan dari sakit hari tu la kot sbb masa tu x c**** pn....seksa gak food poisoning ni ye..ngeri lak nk mkn luar..:(

..I am fully recovered..

I'm totally in good condition..alhamdulillah...syukur pada Tuhan di atas nikmat-Nya..memberi rahmat dalam bentuk kesakitan agar memberi keinsafan dan juga diharap menghapuskan dosa2 kecil dengan izin-Nya..

I'm back at work dan dimulakan dgn meeting..tgh dalam meeting la ni..meeting perlaksanaan aplikasi RFID untuk konvo USM menjelang 20 Mac ni..the first konvo yg akan diadakan di eng campus..just a mini convo..but still..it's a convo..penuh dgn protokol n crowd..

Penglibatan saya skit je..on pc tp saya kene tau gak pasal RFID sbb melibatkan bidang tugas saya gak..smartcard..tingat masa saya mula2 keje kt ITTK yg kini dh berkubur..boss dulu suh venture psl smartcard..skrg ni sy incharge..x lari mana la bidang tu..huhu..

Semalam sy MC lagi sebab masa nak seksiap gi keje..mataku nampak bintang..bapak cakap x yah drive gi keje..dok umah rest..tgu mak balik baca kitab nak ajak teman g amik MC.

Sampai je klinik, kt kaunter tulih..Dr ada kul 5ptg onwards..huhu..terus ajak mak gi Epal amik mesin jahit yg servis hari tu..pastu mulala plan mcm2, gi beli kek secret recipe utk besday bapak hari ni..oppss..HAPPY BESDAY BAPAK..yg ke-62, and then TERsinggah ke Pacific kat Megamall..mak dan saya adalah kaki shopping..huhu..x pasal2 gi beli cadar, sarung bantal n bolster..shopping x ingat..dalam dok MC tuuu..mmg dasar shopaholic..mak n anak..serupa je..

Jumaat ni saya cuti, baru apply actually..sebabnye..well..ada sebab yg bestttttt..kalau berhasil dengan jayanya, akan saya publish kat sini..doakanlah tangan yg menaip blog ini dapat melakukan pilihan yang bijak..insyaAllah..dengan izin Allah pastinya..

Monday, March 8, 2010

..food poisoning..

I just recovered dari demam..demam ke eh...or should i say keracunan makanan.. So hari ni tak gi keje..amik EL je sbb malas nk klinik amik MC..cuti pn banyak lagi..

Saya rasa puncanya dari begedil busuk yang saya makan pada hari Jumaat yang dibeli kat cafe staf. Saya makan separuh and rasa smthing weird so i throwed it away.

Kesannya, pada pagi Sabtu saya rasa pening kepala sangat lepas bangun tdo..supposed ada senamrobik+poco2 so kene cancel padahal saya dh prepare dgn lagu macam2.. Saya makan panadol..so lega skit. Actually hari tu saya plan macam2..nk pegi Celcom, nk gi Epal repair mesin jahit, nk beli beg laptop untuk laptop baru..excited sangat..n saya ada date dgn hehe..that fellow la ..should i called him 'A'.

Meanwhile dh rasa ok..saya pn bersiap la pegi..excited gila..selesai urusan kt Celcom, gi Epal lak..masa ni dh rasa pening balik..so beli panadol Active Fast kat 7 Eleven n telan.. Settled kat Epal..terus shoot gi Jusco Perda..excited gi cari baju..dh loose weight ni..tingin nk bergaya lebih..haha...bpe kali masuk fitting room..lastly dpt la sehelai blouse n sehelai slack..ada lagi yg nk tgk tapi Mr A dh smpai..so terpaksa la batalkan hasrat..cian lak dia tgu lama..

Lepas solat Zohor sume..dia ajak g tgk langsir utk rumah baru dia..then we all lunch..masa ni saya dh x lalu mkn..heran gak sbb saya jenis suka makan...then gi cari beg laptop..beg yg first dia x berkenan..mcm x bg saya beli je..hehe..pastu gi kedai lg satu..beg yg sama tp kaler pink..terus dia ckp lawa..n saya terus beli..erk..dia suka warna pink..waduh..camne leh sama ni..lelaki minat pink..what the..erkk..takpe..fahrin pn minat pink kan..erk..

Then masuk Jusco gi cari flask utk opis..dia bg opinion sume..dpt la 3 unit..tp terlebih budget..huhu... pastu dia berkenan satu shelf white color..n nk beli..masa ni saya dh x tahan..pening menyerang kembali..terus duduk kt bench..dia je gi jenjalan..then..dh x larat..saya mintak dia je bayarkan kat kaunter..n saya ikut dia gi parking lot kt basement..kete saya parking kt luar..

Saya dh x larat..mintak dia hantarkan ke kete saya..saya rs mcm x leh drive tp cuba gak..he keep on calling me nk pastikan I'm ok or not.. Saya siap tanggalkan tudung lagi..x tahan pening n nk muntah..lps je kuar highway nk ke rumah saya..saya stopkan kete dan terus muntah dlm plastik.

Saya call mak n adik mintak tlg amik..saya asyik muntah dan muntah smpi xde apa yg nk dimuntahkan lagi..tp nk muntah gak...sakit sgt..smpi tgh mlm n awal pg saya x benti muntah..x kuar pape tp muntah..mkn ubat sume kuar balik..terseksa sgt..at last bapak saya bagi injection dekat ***..huhu..tp still x leh tdo..n terus muntah..sian mak..teman saya spjg mlm..n tiap kali muntah mesti mak bgn n urut saya..tlg picitkan kepala sbb kepala sakit sgt rasa macam nk tercabut..

Hari Ahad...badan saya lak panas..demam la tu..x selesa..kepala still sakit tp x muntah dah..lega sgt...cuma kalau bgn n jln2 rasa mcm nk tumbang..saya cuba solat duduk even ada gak waktu yg terlepas..akan saya qada bila dh sihat betul..Ya Allah ampunkan dosaku.. smlm saya hanya makan buah dan bapak bagi ubat n air glukos..thanks bapak n mak..x terbalas rasanya..

And hari ni..pagi tadi saya x confident nk drive gi keje..so dok umah je la...rehat sampai baik betul..n saya telah berjaya habiskan novel Ketika Cinta Bertasbih Episod 1..sambil baring sambil baca..Episod 2 x tau la bila nk sentuh pulak..

Thanks to A as well..sbb amik berat gak..keep on worrying about my condition n pesan macam2..terasa disayangi..hihi..

Esok nk gi cafe staf n nk cakap pasal begedil busuk tu..kene cakap la kan so that next time x akan jadi lagi..

Friday, March 5, 2010

..happy..

After a few days..how do I feel..hmm..feeling a bit blur but happy..happy and happy..hidup mesti happy kan..

Wajah² happy aka syok sendiri..huhu..

Thursday, March 4, 2010

..my new laptop..

At last..dapat gak laptop dari boss..thanks big boss..the first thing..bukak blog ni dulu..huhu..

Tuesday, March 2, 2010

..it's complicated with..

Well..tarikh hari ni..020310..my status is no more single..well..just start a new one..baru je start..kene bagi masa..slowly and tgk camne..what do I feel? I feel somebody with me right now..kene solat istikharah untuk pastikan inilah yang terbaik untuk saya..semoga ini dapat mengubat kedukaan lalu..aminn..

Monday, March 1, 2010

..menghapus jejakmu..

terus melangkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan pikiranmu buatku ragu
tak mungkin ini tetap bertahan

perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba untuk terus menjauh
perlahan hatiku terbelenggu
kucoba untuk lanjutkan hidup

engkau BUKANLAH SEGALAKU
bukan tempat tuk hentikan langkahku
usai sudah semua berlalu
biar hujan menghapus jejakmu

terus melangkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan pikiranmu buatku ragu
tak mungkin ini tetap bertahan

perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba untuk terus menjauh
perlahan hatiku terbelenggu
kucoba untuk lanjutkan hidup

lepaskanlah segalanya
lepaskanlah segalanya

~Peter Pan

..movie and movie..

Lama saya tak update ttg movie kat blog ni..last weekend I watched 2 movies..My Name is Khan on Friday and Perry Jackson and the Lightning Thief on Sunday which is yesterday..

Wow!! Such a relief..dapat tgk movie..and hang around with my friends..
_____________________________________________
::My Name is Khan::
The synopsis..got if from http://uk.hollywood.com/films/namekahn.fhtml.

In MY NAME IS KHAN, Bollywood superstars Shah Rukh Khan and Kajol Devgan inhabit the most challenging roles of their careers. Rizvan Khan is an honorable Muslim man from India, living with Asperger's Syndrome, who falls unconditionally for the beautiful Mandira, a Hindu single mother living out her version of the global dream of success. Yet, when an unspeakable act of cowardice tears their family apart, Khan selflessly embarks on a powerful journey through a contemporary America that is as complex as the terrain of the human heart. He innocently becomes that most unlikely act of defiance, one of peace and compassion. He provides a sobering reality that touches the lives of every person he crosses. In the name of the woman he loves, a curious stranger will introduce himself to the world simply by saying, 'My name is Khan, and I am not a terrorist.'

Lain dari cite SRK sblm ni..padanan Kajol and SRK sangat la best. Cerita tentang pesakit autisme adalah sesuatu yang dianggap unik bagi saya. No more the romantic SRK..dan cite ni juga berjaya membuatkan air mata saya menitis..once the dvd is out..I'm gonna get one for my collection.. Kajol superb!!! Two thumbs up for this movie..

I watched this movie with Kak Ina, kat Big Cinema Bkt Jambul sbb situ je yg tayang..one of my good friend..thanks Kak Ina sebab teman gi tgk..

_____________________________________________
::Perry Jackson and the Lightning Thief::

The synopsis..got if from http://www.bisnis168.com/percy-jackson-the-olympians-the-lightning-thief.

Mythology and the modern world collide in this epic quest for justice by Percy Jackson (Logan Lerman), your basic below-average, misfit student whose family life is a mess and who’s misunderstood by everyone except his best friend, Grover (Brandon T. Jackson). A voice warns that everything is about to change as Percy enters the New Roman and Greek Art Gallery on a school field trip, and, indeed, it does. Percy’s substitute teacher morphs into a mythical beast and tries to attack him, and it’s revealed that Percy is the son of Poseidon, and a true demigod. Percy also discovers that Grover is really a satyr–half-human, half-goat–and his sworn protector, and that one of his teachers is a centaur–half-horse, half-man–who’s more committed to Percy’s education than he could ever have imagined. On top of it all, Percy is the prime suspect in the recent theft of Zeus’s lightning bolt and is being hunted by the gods. Following these shocking revelations, Percy is taken to a special training camp to learn to control and use his exceptional powers, and in the process, his mother is imprisoned by Hades. Against all advice, Percy, his protector Grover, and Annabeth (Alexandra Daddario), daughter of Athena, leave camp to rescue Percy’s mother from the underworld. Their quest is extremely dangerous and puts them squarely in the path of Medusa (Uma Thurman), with her venomous hair and gaze that turns people to stone. The three also battle a five-headed, fire-breathing beast and visit a Las Vegas casino patrons never leave, and finally they find themselves deep in the underworld, at the mercy of the unpredictable Persephone, wife of Hades. Somehow, Percy must both convince the gods he did not steal Zeus’s lightning and prevent a war of the gods that could potentially destroy the entire world.

Cite ni ttg dewa² Greek..best gak..mcm cite Harry Porter..tapi since saya x faham sgt ttg cite history dewa Greek ni..so tgk gitu² je la. Menariknya, kawan saya yang dh khatam sume buku² tu cite kat saya dgn lebih lanjut..it was fun though..saya dapat lebih..story behind the story.. Tapi saya mmg x minat la nak baca buku cite camtu..hehe..I'm more to romantic novels..
Well..thanks to my my ex-schoolmate sbb temankan saya tgk movie..and jalan²..lama dah rasanya tak jalan² gitu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...