..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, July 22, 2010

................










TENSION!!!!













..22 julai 2010..

Tadi..berlangsungnya small birthday celebration for my beloved mum..her 62nd birthday..makan kek secret recipe je pun..tu pun beli ikut slices..kalau beli sebijik kek..confirm x abis..dh penah buat dh dulu..

Kami 4 beradik belikan mak jam tangan Bonia..2 minggu sblm dah start gi cari..sebab tau mak dah lama teringin nak beli jam Bonia tu..jam lama dia dah rosak..tapi asal pegi kedai ajak nak beli..mak asyik cakap nanti la..nanti la..since dah tau taste dia..terus saya ajak adik gi beli..lawaaaaa...:) bagi saya la..

Then..terpk lak..besday bapak hari tu tak bagi pun pape..so last week..pencarian jam untuk bapak lak..saya dengan adik gak la melilau gi cari..lepas masuk 3 shopping complex baru berkenan di hati..cap Seiko..

Seronok sangat bila derang happy..jasa derang tak ternilai..

"Kak Long sayang sangat mak n bapak..sayang sesangatttttt...."

Wednesday, July 21, 2010

..what are you waiting for..

Lagu ni kan..lirik dia kureng sesuai untuk dihayati tapi rentak dia catchy..dengar sekali je saya dah suka..

Wednesday, July 14, 2010

..sekeping roti..

Sekeping roti dengan peanut butter jadi lunch saya hari ni..tapi cam nak masuk 2 keping je..sedap pulak..diet ke..xde la jugak..pagi tadi dah mkn nasik lemak tapi ciput je..ada staf bawak..so lunch ni jgn ngada² nk mereka yang bukan..makan roti cukup..ptg ni gym..wajibbb...

Keje saya banyak tapi mcm tak ter'organize' je lately..sume campur aduk..why not senaraikan satu² ye..so that tak pening..have fun doing it..yeahh...have fun!!

Hari ni best lak..sebab apa eh..ntah..sesaje nak rasa best..

Pastu perasan tangkap gambar yang x bpe nak lawa ni..biarla..sukati la..hehe..

..bilik saya kat opis..

..sebahagian dari meja saya yang semak..

..syok sendiri ke sengih sorang²..

..ntah pape..

......

Ni entry syok sendiri kali ke bape ntah..

Tuesday, July 13, 2010

..kad kawin..

Sejak dari dulu sampai sekarang..saya asyik dapat kad kawin je...hmm..masa mula² keje dulu, best gak dapat kad kawin sebab rasa diri dah besar n orang dah address kad kawin kat saya..masa kecik² kad kawin tuju pada parents je..dalam pada tu..saya berangan² design kad kawin saya camne la nanti..design gitu la..gini la..macam² terpk dalam kepala..

Tapi sedihnya..penantian saya masih belum berakhir..kad kawin saya tak kuar² pun..dari design gitu gini sampai la design latest..*dulu² sume guna kad wangi*..syahdu lak..isk..

Nape cite kad kawin ni kuar hari ni eh? Hmm..sebab baru je kejap tadi dapat kad kawin dari sorang staf lelaki..muda la dari saya..ingat ke dia cam gila² skit x nk kawin lagi..saya pun boleh lawak² dengan dia..alih² dia hulur kad tadi..majlis pada 1 Ogos ni..dekat lak dengan umah saya..hmm..nak pegi ke eh..

Bape banyak kenduri dah saya pegi..kawan² saya almost sume dah selamat kawin..sekarang ni musim adik derang lak kawin..derang sume pakat dok kendong anak 2-3..ada tu sampai 4 dah.. rasa ketinggalan la jugak..macam tertinggal bas..haha..

Boyfriend dah berbilang tapi jodoh tak jugak lekat..pk jugak masa depan..tapi apakan daya rezeki belum memihak pada saya..buat masa ni, enjoy life as a single career woman..what to do..

Usaha saya tak pernah berhenti..doa sentiasa tak putus, insyaallah..saya tak pernah serik walaupun berkali² ditinggalkan dan meninggalkan orang..

Semoga satu hari nanti, saya dapat design kad kawin saya sendiri..that's my mission!

..aktiviti dalam kete..

Masa balik keje adalah waktu yang paling membosankan..drive in 45mins-sejam baru sampai umah..sesungguhnya sangat bosan..waktu datang keje tak bosan lak sebab rushing..sebab salu lambat..huhu..

Kadang² saya akan call n gayut dan kawan saya kalau derang available la..normally not available..huhu..ataupun saya akan bukak radio kuat² dan nyanyi..tak pun saya akan benti kat petrol kiosk untuk beli jajan...huhu..sungguh kurang sihat di situ..kata nak kurus..

Last week..saya ter'explore' aktiviti baru..tangkap gambar diri sendiri dalam kete..;) Di bawah adalah hasil tangkapan saya...

..senyum x mo nak jadi..

..serius la pulak..

..suka apa ntah..

..gambar sisi..close up la pulak..

..pk apa la tu..

..haha..macam sukati je..

Hmm..hasil tangkapan syok sendiri pakai kamera hp je pun..ntah pape la entry ni..pape pun saya dah nampak garis² penuaan di situ..saya dah tua? Hmm..terima je la hakikat ye..lagi 3 bulan nak cukup 32 tau..x lama dah..

Thursday, July 8, 2010

..fifa 2010..

Saya demam bola..oh tidak...tak mungkin..tapi ntah tahun ni..tetiba saya berminat..quarter final bila Argentina tumbang 4-0 di tangan Jerman, Brazil lak dihentam Belanda 2-1..pastu semi final..Belanda bagi Uruguay 3-2 n Spain bagi Jerman 1-0 pagi tadi..

Final..Belanda jumpa Spain..wohoho..camne saya leh tau n amik tau..huhu..dan saya tak nak lepaskan peluang utk tgk final..walaupun yg lain saya tak tgk..macam best je..adakah lepas ni saya akan minat bola? Adakah? Apapun lagu Waka Waka memang sangat best..

best!!
best!!
best!!
best!!

..waka..waka..

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isn't over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Listen to your god
This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Awela Majoni Biggie Biggie Mama One A To Zet
Athi sithi LaMajoni Biggie Biggie Mama From East To West
Bathi . . . Waka Waka Ma Eh Eh Waka Waka Ma Eh Eh
Zonke zizwe mazi buye
Cuz this is Africa

Voice: Tsamina mina, Anawa a a
Tsamina mina
Tsamina mina, Anawa a a

Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Django eh eh
Django eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a

Django eh eh
Django eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a

Shakira released "Waka Waka" as the FIFA World Cup 2010 Official Anthem


Waka Waka lyrics

Suka sangat lagu ni..sukaaaaa...boost up my spirit..and saya saya rasa bertenaga..you go girl!!!

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Monday, July 5, 2010

..i feel fat..

Today..I feel so fat + lazy..I just attend kursus audit 3 hari 2 malam kat vistana hotel last weekend..penat gak..even tak buat apa sangat..nak memahamkan klausa, standard n bla2..bestt..tapi agak memenatkan..saya tak tau apa yang penat sangat..saya makan banyak gak kt hotel..tapi skip dinner..huhu..tu pun dah macam full..dan hari ni rasa tension n rasa nk ngunyah je even perut kenyang makan roti wholemeal + epal..

Macam nak lari tapi tak tau nk lari gi mana..dah rest kat hotel sorang2 hari tu tapi macam tak berkesan je..macam ada bende yang hilang..apa yang hilang ye..saya ada banyak keje actually..tapi saya tak boleh tumpu..saya macam nk tdo + makan + watch movie or series je..lain x nak buat..

Hari ni..saya patutnya merge data tapi saya tak buat pun..saya blank..nape lately hari² saya macam tak ceria..xde harapan..sebab normally saya insan yang ceria..

Saya tingin sangat nak gi urut badan..rasa lenguh dan gemuk sangat..gemuk boleh hilang ke kalau gi urut..erk.. call salon tu tadi tapi orangnya cuti lak hari ni..esok la pulak ye..

Apa yang perlu saya buat ye? I need a company..maybe..tapi physical friends sume not around..huhu..:(

Thursday, July 1, 2010

..adakah saya tidak layak..?

Hari ni..saya rasa down..banyak keje kene buat..ditambah dgn phone calls n meeting yg non-stop..pastu jawab email lak..then keje saya yang tak siap2..tu la..dulu2 nape tak nak buat awal2 ..dan saya dipanggil untuk kursus lak start esok mlm sampai ahad..baru dapat surat je tadi..lepas tu dapat tau lak cite yang tak bape best..erk..tak tau la best ke idak..actually takde apa pun..patutnya kene tumpang seronok dengan kebahagiaan orang kan..tapi air mata saya tumpah jugak tadi..walaupun nama itu telah saya buang jauh2..serpihannya mungkin masih ada..amik masa sikit lagi kot untuk hapuskan semua..

Suddenly I feel lonely..so lonely..rasa kosong..dan pada Allah SWT juga saya mengadu..rasa tenang sekejap kerana saya tahu Allah mendengar rintihan saya dan Dia dah ada perancangan terbaik untuk saya..saya kene sabar dan terus sabar..di kala ni..air mata saya gugur..

Saya cuba sibukkan diri tapi memang sibuk pun..dan kadangkala kesibukan ini menyebabkan saya telah tidak berjaya menjadi ketua yang bagus kepada staf saya..ada perancangan saya yang juga tidak terlaksana..

Saya juga hampir tidak bersetuju dengan beberapa rancangan staf yang lain tetapi saya tidak dapat melawan kuasa majoriti dan ketua yang lebih tinggi..apakan daya..jangan turutkan hati dan cuba lakukan tugas dengan ikhlas..

Sangka saya dalam kesibukan itu, saya boleh lupakan kesah silam dan nasib diri tetapi tidak..fikiran itu sering datang..mengganggu-gugat otak saya..apa yang mampu buat..adalah sabar dan terus bersabar di samping tak putus2 berdoa dan memohon pada Yang Maha Esa..

Kadang2 satu persoalan datang pada saya.."Adakah saya tidak layak?"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...