..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, April 23, 2012

..seorang kawan..

Saya yang ketinggalan bas ke eh..ke baru je editor blogger ni ditukar. Pelik skit nak edit..dah le guna ipad. One thing post guna ipad ni..menaip rasa tak bape best..keypad x smooth sebab ketuk skrin..x rasa key yg dipress down..x puas. Tapi in terms of convenience..ipad definitely the best..senang nak usung..x berat..x panas..kecik..boleh buh dalam handbag..pendek kata..mmg best la..cant imagine life without ipad..haha..tu ayat mengada..selama ni xde ipad..relax je..hehe..hidup gak..makan gak..xde masalah pun..moralnye di sini..dapatkan ipad 3 di pasaran..lalala..mine ipad 2 je..dibeli lps ipad 3 release sbb murah rm300..masa dpt ipad 1..ipad 2 baru nak kuar..so agaknye selama2 saya ketinggalan..huhu..memang gitu kot nasib saya..asyik kene tinggal bas je..sama la..dalam hidup pun..

Ok..stop about ipad..nak cite lain ni. Cite pasal hati. Agaknye kalau kita alami sendiri something tu..senang je nak nulis n luahkan kat blog ni kan. Hmm. Saya sedang merapati seseorang. Kisah lama yang macam berputik semula. Pernah dulu saya menolaknya kerana mengejar apa yang saya ingini. Tapi saya gagal. Macam kata pepatah..yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. Well..itulah nasib saya. Dan pengalaman ini banyak mengajar saya untuk lebih berhati2 dan serahkan semua kepada ketentuan Allah.

Dan dalam tempoh 2 minggu ni, kami mula berhubungan semula setelah 3 tahun lebih, masing2 mendiamkan diri. Saya tak tahu apakah yang bakal terjadi. Saya berharap ada pengakhiran yang menyenangkan. Saya cuba tidak terlalu berharap sesuatu yang lebih dari hubungan yang ada sekarang ini, tapi kadangkala saya gagal. Mungkin sebab sunyi, mungkin sebab hubungan sebelum ini berpaksikan hati dan perasaan. Walaupun hati saya ada yang lain tika itu, tapi sedikit sebanyak, kehadirannya menyentuh bahagian hati saya yang paling dalam.

Tapi saya cuba bertindak rasional, mengikut kewarasan akal dan fikiran. Berpijak pada bumi yang nyata. Bukan leka mengejar kehendak hati..sebab ikut hati..mati...hehehe. Banyak pulak peribahasa kali ni. Ikut flow je la kan..jangan lelebih..sebab saya ni suka rush je..kalut manjang..tapi tertinggal bas juga. Saya tau, saya sedang diuji..dan adakah saya bersedia?

Thursday, April 19, 2012

..something fishy..

Saya merasa kurang yakin pada satu perkara. I found out something fishy is going on. Dan ini menyebabkan keyakinan dan kepercayaan itu sukar diperoleh. Saya sudah mendengar penerangan yang jelas tapi masih banyak lagi perkara yang masih kabur..sangat banyak.

Saya suka tapi tidak yakin. Faktor jarak membataskan. Kalau tak yakin, macam mana nak teruskan. Saya perlu menemukan keyakinan itu. Saya perlu tahu perkara yang benar. Soalnya sekarang, hati ini bagai disentuh. Apakah petanda itu?

Jangan dilayan sangat hati ini. Harus berpijak pada bumi yang nyata. Harus tahu hak mengetahui perkara yang benar. Mungkin ada rahmat di sebalik dugaan ini.

Monday, April 16, 2012

..it heats........again..

Kadang2 kita tak tau macam mana nak express our feeling dan kita tak tau adakah ia benar atau tidak..dibolehkan atau tidak..legal or not..will it hurt myself, will it hurt others, will it hurt the fella itself ..i dunno..i am caught with this kinda feeling..it heats for the second time..is it for real or just false signal because of the loneliness..i dunno..and i'm confused..

Saturday, April 14, 2012

..all of a sudden..

All of a sudden..the feeling that i had on 2 days before..vanished..

I feel so miserable..unwanted..why must i face it..after i thought that i finally get the happiness..i dont want to talk to people..i wanna be alone..i wanna eat and eat..i wanna lie on the bed..why???

Thursday, April 12, 2012

..i think i..

After the tomorrow..n now..2 days after the tomorrow..I feel...........hmmmmm......I dunno how to describe..

Monday, April 9, 2012

..can't wait for tomorrow..

What going to happen, tomorrow? Can't tell..just I wish tomorrow will come faster..can't wait for it..:)

..i lost my watch..

Last Friday, I lost my watch. Sedih sangat sampai tak boleh tgk jam yang lain. Because it's my fav watch. Saya jenis yang memilih sangat kalau beli jam..dan susah sangat dapat yg menepati citarasa dan of course budget.

Lepas habis workout kat gym baru perasan it's missing. Terus upset to the max. Cari² gak kot tercicir kat gym tapi tak jumpa. I call one of the staff in the office yg OT..mintak dia tlg check dalam surau, dalam bilik saya and etc dan malangnya tak jumpa.

I was so upset and on Saturday..berkurung je dalam bilik and watch Desperate Housewives season 8 sampai eps 13 kat laptop..huhu..saje nak distract attention. Saya tak cakap dengan sesape pun about the lost. Nanti kena berleter dgn parents..biasala..then lagi menambah sedih.

On Sunday afternoon, lepas Zohor, I went out to cut my hair and wash them too. Bila upset, camni la cara terapi saya. Bila masuk je dalam kete, tergerak hati nak cari bawah seat...and guess what..I found it. Alhamdulillah. Padahal sebelum ni dah cari tapi tak jumpa..huhu.

I kissed my watch and syukur sangat pada Tuhan. Masa tengah upset tu..cari gak kat net macam mana nak temukan barang hilang..I read Yassin, surah Dhuha 7x, surah Al-Ikhlas 21x dan tak henti2 berdoa.

Terima kasih ya Allah..temukan dengan jam kesayangan saya. Really appreciate it. Love it!!

Monday, April 2, 2012

..cuba tenung..

Cuba tenung gambar ni kat bahagian hidung selama 30 saat..lepas tu..alihkan pandangan mata ke dinding..kita akan nampak bayangan potret tersebut...cubalah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...