..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, January 31, 2011

..am i going to be like fasha sandha..diana danielle..oh no..not again..

My mood is not stable.  Ada masalah sikit.  And I think this is all because of M.  Kenapa kejam sangat M ni pada saya.  Salah ke saya saya ada xtra?  Salah ke saya nak demand sikit?  Saya pun rela untuk hidup biasa2, tapi macam la sekarang saya mewah sangat.  Cuma saya gila shopping.  Bukan ke bagus hobi shopping saya dikurangkan dan ditiadakan terus.  Dalam hidup ini, ada bende yang perlu dilepaskan untuk mendapat sesuatu dan saya rasa saya bersedia ke arah itu.  Tetapi kita kene sama2 berusaha ke arah kemajuan hidup.

Salahkah saya?  Ya Allah, berikan petunjuk-Mu.  To him, please do understand me.

Friday, January 28, 2011

..tips elakkan marah..

Saya tengah dengar radio IKIM kat blog ni..kalau nak elak selalu rasa marah, bacalah doa ini..


"Allahumma ati nafsi taqwaha"
Maksud: Ya Allah, tambahkanlah jiwaku dengan ketaqwaan.


Sifat marah memang fitrah manusia, terpulang kepada kepada kita sebagai manusia berakal untuk mengawalnya.


Bagaimana berdepan dengan orang pemarah pulak?  Kita kene bekalkan diri kita dengan sifat pemaaf.


Satu lagi yang saya dengar, kalau kita berasa sedih kerana tidak dihargai oleh manusia di atas apa yang telah kita lakukan, contohnya masa keje..keje teruk²..nobody appreciate u..boss x nampak, x dapat naik pangkat, apa pun tak dapat....ingatlah, mengapa perlu harapkan penghargaan sesama makhluk sedangkan kasih sayang Allah melebihi segalanya.


Bukan senang nak pujuk hati kan, tapi atas kita la..kalau kita nak macam tu..macam tu la jadinya..  Kalau kita nak macam ni, macam ni la jadinya.  Namun pape pun..kita hanya berusaha, merancang tetapi Allah yang menentukan segalanya.  Allah ada perancangan yang terbaik untuk kita.


Ustazah Azura melaporkan dari bilik 0.06..hihi..

Thursday, January 27, 2011

..david teo bagi riban2..

Bestnye kalau jadi staf David Teo.  Dapat rumah la kete la..cash..fuhhhhh...

Staf dia dapat umah semi-D 2 tingkat..mana nak dapat company camtu..haii...terkenang rumah saya yang lum start bayar tu..kalau dapat seketul free kan best...huhu...

Ada gak yang dapat banglo, kete Alphard, Merc.  David Teo, tak nak amik saya keje ke?  Kalau camni keje teruk hari2 pun xpe..berbaloi2.
Credit to Forum Cari.
Nora Danish dapat RM10K

Si comel Lisa Surihani dapat RM15K

Farid Kamil siap peluk David Teo..dapat RM30K u..

Mamat ni dapat banglo..wow!!

Shaheizy Sam dapat pakej umrah utk 3 orang and umah semi-d 2 tingkat..woww..wowww!!

Sam lagi..

Mamat ni dapat Merc..

Pakcik ni dapat Alphard

Makcik ni dapat rumah semi-d 2 tingkat..berjiran dgn Shaheizy Sam la kot..

Wednesday, January 26, 2011

..perempuan suka besarkan hal yang kecil..betul ke..?

Saya ni kan..macam budak2..suka sangat dimanja..ntah pape.  Umur dah 3 series..hello..3 series ok.  Hari ni dapat borak lama2 terus hati berbunga balik..erk..sebelum ni muram je..waduh..serius rupa budak2.

Tapi standard la kan..perempuan, nak la manja2 sikit.  Erk..saya sorang je ke gini..orang lain tak pun..erk.  Memang saya admit, saya berleter bila lama dia x call, n kalau call pun, cakap kejap2 je.  Sms je, tu pun dah jarang...jarang tu meaning, less than 5 times per day. Standard manusia biasala kan..mesti tertanya2..what happen..bila hati mula berputik 'rasa' tu..kawan lak buat spoil.  Tapi persoalan dah pun tak terjawab...hmm..kene faham ye.

Pape je la..lain orang lain caranya kan.  Accept me for what I am la kan.

Pagi tadi dengar topik kat Suria FM..kalau tak silap tajuk dia..'Perempuan suka besarkan hal yang kecil'.  Mostly caller di kalangan lelaki la.  Ada sorang tu cakap, dia gaduh dgn wife sbb dia lambat bayar bil air.  La..kalau saya pun..kalau kene potong camne, dah berbuih suh bayar tapi tak nak bayar.

Cite kedua, wife dia marah sebab dia puji sorang pekerja kedai yang lawa.  Dia kata puji je, dah betul lawa.  Isk..betul la laki ni tak faham.  Tak pandai nak jaga hati perempuan.  Harus la jeles..nak2 kalau wife dia dah meningkat usia...ada spare tyre sana sini..isk2..

Tu je la yang saya dengar, lepas tu dah masuk opis..tak dengar dah.  Perempuan ni very particular, semua nak amik tau..seskit nak terasa..especially yang remeh2..I admit that.  Dah fitrah kan..nak buat camne..

Tuesday, January 25, 2011

..gambar ayu raudhah & zaquan adha lagi..

Suka la sangat tgk gambar pengantin derang ni..isk²..camne nak translatekan kesukaan ni..ni ada gambar lagi dari http://beautifulnara.com. Rozita Che Wan pn ngancam...

Monday, January 24, 2011

..perkahwinan ayu raudhah & zaquan adha..

Tahniah pada pasangan sama cantik sama padan..Ayu Raudhah & Zaquan Adha.  Suka sangat tgk gambar derang kahwin..macam mana ntah..sukaaaaa la sesangat.  Ayu Raudhah lawa sangat, dulu saya tak bape suka tgk dia except bila dia bertudung dalam drama je tapi gambar kawin ni..isk..lawa gila.. and Zaquan Adha..hensemmm.. Orang kata jangan tengok pada penampilan rupa paras je, yang penting hati budi..tapi kalau rupa paras elok dan dijaga, hati pun berbunga2 kan..but paling penting tu hati budi kena elok la.  Rupa paras tu bonus, bukan senang kan nak dapat gitu..kalau dah dapat, kene jaga elok² la..

Semoga perkahwinan Ayu Raudhah dan Zaquan Adha berkekalan sehingga ke akhir hayat.

Pictures credit to http://beautifulnara.com.


Yang paling sweet, suka tengok video di balik tabir persiapan perkahwinan..suka tengok monkey tu and Ayu Raudhah looks gorgeous here..seri pengantin.. credit to http://piccalasso.com/.

Wednesday, January 19, 2011

..pujian..

Seronok kan bila dihargai, dipuji.  Sebentar tadi selepas melontarkan penghargaan kepada seorang panel yang menilai saya semasa pembentangan PTK dari P2 ke P3, seseorang yang saya kenali kerana dia merupakan kawan boss saya dan kami pernah sama-sama lepak main bowling semasa zaman muda-muda dahulu, sekarang dah tua.., saya menerima satu pujian.


Kata beliau, "You're very good.  Nanti you e-mail ye presentation you hari tu."


Wow wee..best gila..tetiba rasa self-esteem naik.  Terkenang usaha saya tak tdo malam siapkan assignment+presentation *salah saya la buat keje last minute*.  Bukan apa, bila last minute, idea datang mencurah² tapi malangnya tak semua dapat dimuatkan dalam tu.

Yes..saya dapat aras IV dan layak untuk anjakan gaji.  Tak dapat naik pangkat pun takpe la..anjakan gaji ni pun dah besar rahmat, dah P3.  Dan kali ni jugak adalah exercise PTK terakhir sebelum Najib isytihar format baru by this June.  Alhamdulillah..syukur..actually result dah dapat dlm 2 weeks ago tapi baru tergerak hati nak tulis hari ni.

Saya dengar tadi kat radio IKIM kot..tak pun program Tanyalah Ustaz tentang pentingnya memberi penghargaan dan pujian.  And look, it makes me happy..tersenyum² je..rahmat dari Allah..subhanallah..alhamdulillah..


..antara dua darjat..

Cite Antara Dua Darjat by P Ramlee sangatla menyayat hati..cinta dua insan berlainan darjat diangkat menjadi satu tema yang melankolik dan menusuk kelabu.  Tapi sekarang ada lagi ke cinta antara dua darjat?  Tak dinafikan pada zaman sekarang, wang adalah sesangat penting.  Saya suka ungkapan ni..

"Money is not everything but everything is money."

Dalam sesebuah rumahtangga, isu kewangan antara sebab yang menimbulkan punca pergaduhan, ni berdasarkan pembacaan saya la.  Itulah pentingnya mencari pasangan yang sekufu.  Tapi sekarang, bukankah taraf hidup makin meningkat dan kebanyakan masyarakat adalah golongan pertengahan.  Tak kaya, tak miskin, sedang-sedang sahaja.  Kalau kaya sangat, masa pulak takde.  Bukankah miskin namanya tu..miskin masa berkualiti bersama keluarga.

Selain itu, peluang terbuka luas untuk menambah pendapatan di bumi Allah ini.  Sama ada melanjutkan pelajaran atau buat bisnes.  But of course, setiap yang kita buat perlukan perubahan dalam hidup dan juga pengorbanan.  Kalau hidup tu lurus je, takde cabaran tak thrill.  Tapi bersediakah saya?

Sama ada memberi ruang kepada pilihan atau biarkan hidup kita dikawal oleh peluang?
** dari status YM seorang sahabat hari ini.


Monday, January 17, 2011

..naik berkilo2..

Badan saya rasa gemuk...gemuk??  Hish..sejak aktif pegi gym ni, badan leh jadi gemuk..macam mana leh jadi camtu?  Sebab..selera makan saya makin membuak2 lately..saya makan sangat banyak..termasuk la junk food...  Haiyoo..apa sudah jadi ni..  Malam lak pantang..bukan pantang makan..tapi pantang nampak.

Apa nak jadi..apa nak jadi..sampai sekarang tak kurus lagi...apa nak jadi????

Start pada hari ni, saya akan list out apa yang saya makan sepanjang hari..so saya akan rasa bersalah kalau tgk menu yang banyak itu.  Saya akan list kat dalam tab di atas page ni.  Boleh saya monitor hari2 n tak bercampur dengan entry cacamerba yang lain ni kan..kan..

Bermula hari ni la kot..apa yang saya makan hari ni ye..

Dan juga akan mark bila saya pegi gym dan tak pegi..macam hari ni tak pegi..dalam jadual yang saya set sendiri..hari Isnin mmg tak pegi gym..hari Selasa, Khamis n Jumaat je..hasrat di hati nak join kelas poco2 yang buat kt opis ni setiap hari Isnin n Rabu tapi smpi hari ni still tak sempat pegi lg..kelas tu start kul 5.30pm..kalut skit la nak bebetul on time.  Kalau pegi gym, kul 6pm baru saya bertolak kuar dari opis.

Runsing gak tadi bila sarungkan jeans dan dia agak ketat di bahagian paha.  Rasanya dekat gym..dah kayuh basikal baik punya..nape la tak turun2..isk2..

Anyway..hari ni besttt sebab dah dapat kasut Clarks yang saya order dari adik kat UK.  Best gila..saya snap pics as below..gambar sangat tak ok sebab snap di bawah sinaran lampu minyak tanah..huhu..

kasut baldu kaler merah..anggun sangat kalau pegi dinner

kasut kulit kaler hitam for formal use

sport shoes untuk gi gym ganti kasut lama..kasik semangat skit...ahaks..



Plannye kasut2 tu except sport shoes saya nak reserve untuk hantaran..erk..hantaran?  Nak kawin dah ke..erk..  Bukan apa..prepare seksiap kan.  Tapi tak dapatla nak bergaya dengan kasut2 baru itu gi keje..hehe..  Sabar..sabar..cepat kawin, cepat la leh pakai..ye tak..kawin?? Hmm..dah nampak sign ke?

Anyway sebut bab2 tu..CNY ni..insyaallah bapak saya suh saya jemput Mr Y n family datang ke rumah, tapi bukan untuk bertunang.  Datang..kenal2 dulu.  Saya dah inform dia, so terpulang la..pape pun kene prepare la kan pape yang patut..CNY is 2 weeks++ from now.  Umah kene kemas..huhu..tapi nak kurus tu tak daya la..badan makin naik ni..;)

..watch ngangkung thru astro first..

Last weekend, saya menonton cite Ngangkung kat Astro First..nak la cuba new service provide by Astro..melayang la la RM15+6% g'ment tax yang akan dicharge dalam bil Astro hujung bulan nanti.

Amik ko..48 jam non-stop cite tu je.  For me berbaloi jugak la sebab berbanding kalau nak gi tgk kat panggung...

  • Salu takleh nak pegi tgk kat panggung sebab takde teman
  • Kalau pegi, duit bukan abis kat movie je..biasala..dah namanya kuar kan..mesti ada bende lain dibeli
  • Nak tengok bila² pun takpe..nak ulang tgk ke kot ada part yang termiss or tak paham sebab saya jenis blur skit

Bagi saya cite Ngangkung tu bestttt..sebab ada Shaheizy Sam..suka tgk dia.  Cite hantu yang lawak tapi tak bape bodoh macam Jangan Pandang Belakang Congkak yg saya tgk kat tv hari tu..sangatla bodoh dan memperbodohkan.  So kalau dapat kutipan RM8juta tu mmg layak la sangat.

Saya paling suka part Shaheizy Sam menari² masa dapat tau nombor ekor dia mengena..cute and satu lagi masa scene hantu muncul di rumah Azad n wife masa tengah pegang lembing tu..pengucapan dialog tu masa tu cute dan bersahaja, then part Lan Pet Pet as bomoh naik balik rumah tu utk tgkp gambar that couple..nak masuk dalam Facebook katanya..haha..lawak tak ingat.

Overall..menghiburkan.  Saya tak pentingkan mesej sangat..ala..tak payah mesej² pun..janji jangan memperbodohkan audience.  Two thumbs up for this movie as well as Astro First.  Lepas ni tak payah la gi panggung utk tgk movie..tapi lagi best kalau ada sekali pakej cite omputih..lagi meletup wa cakap lu..hehe..

Sinopsis Ngangkung..

Ngangkung melatari kisah seorang pemandu lori, Azim yang hidup serba sederhana bersama isterinya, Suri dan anak perempuannya. Dua sahabat baiknya ialah Tasnim dan Wan yang merupakan kaki ekor. Tabiat serta aktiviti Tasnim dan Wan memang diketahui oleh isteri masing-masing. Azim pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti mereka tetapi akhirnya terpengaruh kerana desakan dan kesempitan hidup.

Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung. Bermula dengan hanya melihat, semakin hari Azim semakin seronok menyertai aktiviti dua rakannya itu secara senyap tanpa pengetahuan Suri. Pelbagai cara serta bermacam jenis bomoh yang mereka temui semata-mata untuk mendapatkan nombor yang perlu dibeli dan dalam masa yang sama, pelbagai kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung.

Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor.

Begitu juga dengan kehidupan Tasnim dan Wan, sehinggakan suatu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka.-Utusan Malaysia.

Sunday, January 16, 2011

..long chat..

I have a long chat just now with that person..'dia' or should I address as Mr Y.  Well, tonite I feel that I got his attention..normally either each one of us will get asleep and the conversation didn't has an ending.

He got 2 kids..well..that's the major point why I can't say yes 100%..not his actually..they are his nieces that he treats like his own daughters.  The mother which is his younger sister died quite some time ago and the father doesn't want to look after his daughters.  He just come once in a while visiting his kids.

Mr Y took full responsibility to take care of them..pity him as well as the kids.  And right now, I try to prepare myself as an instant mother to the kids.  Erk..can I do it?  No doubt, I'm starting to have feeling towards him.  But can I have the same feeling to his so-called kids?

I'm afraid I can't adjust myself with that situation.  And at the same time, I do love this guy.

..khurafat..

Petang tadi, gi tgk cite Khurafat dengan adik.  Dengar kata best..since adik dah ajak..so pegi je la..lewat 15mins..huhu.  Cite dia biasa2 je bagi saya..ada elemen terkejut, takut..lakonan x bape best..tu sebab rasa biasa2 saja..

The synopsis..

“KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan
dan tipu daya syaitan durjana.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang berkerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.

Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.


Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.

Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.

Apa yang menghantui dan menggangu Johan & Ayshah sebenarnya? Adakah ini semua hanya halusinasi dan gangguan minda mereka atau adakah ini semua merupakan petanda-petanda bagi merungkai jawapan bagi semua persoalan mereka?
 


Credit to http://prodigiousburnsoul.blogspot.com 

** tak nak letak gambar..huhu.. 

Friday, January 14, 2011

..hari kalut..


Hari ni hari yang kalut..lambat..sume ada.  Hari ni bangun lambat sikit, nape ntah..best sangat tdo kot.  Kalut skit tapi macam relax je..

Masa dah dekat separuh jalan gi keje..baru tersedar satu dokumen yang kene scan n print untuk hantar esok.  Kat umah printer color rosak so kene tumpang opis punya.  Kalut terpaksa berpatah balik.

Saya call immediate boss cakap tertinggal dokumen n wallet and akan sampai lewat ke opis.  Dah le memang terkenal dengan rekod lewat..huhu.  And saya terlupa ada meeting pagi ni..waduhhhh!!  Dalam terkocoh2 keluar dari kete, big boss lak nampak saya..waduhhhhhhhhhhhhhhhh..tak bestnye.  Takpe saya dah buh alasan dalam sistem kehadiran tapi still x best..x bestnya..

Macam mana nak jadi awal..isk..bergantung pada sikap la kan..  Tahun ni kejayaan saya adalah berjaya iron baju seksiap spjg minggu..tu pun lambat jugak..waduhhh..

Baru baca status sorang staf ni kat ym.."Orang yang lambat selalu terburu-buru".  Huhu..saya la tu..memang kalut dan terburu2..macam mana ni..how????

Thursday, January 13, 2011

..takde sivik..

Semalam saya nak pegi isi minyak dekat Petronas Juru lepas sembahyang Maghrib, lepas balik gym.  Saya adalah pengisi tegar RON97 yang naik harga mencanak2 tu, tapi kat Petronas tak banyak pump yg ada minyak tu.  I queue behind a motorcycle.  Tetiba penunggang motor tu menjawab satu panggilan telefon di sebelah pump tersebut lalu memberi laluan kepada saya untuk mengisi minyak terlebih dahulu dan dia berganjak ke hadapan sedikit sambil menyambung perbualan telefonnya.

Apa? Guna telefon sebelah pump minyak? Kalau meletup?  Tak baca ke sign?
Apa punya orang la.  Nak tegur dah besar panjang n nanti saya kene marah pulak.  Tak berani ah.

So saya decide tak jadi isi minyak kat situ.  Pegi petrol kiosk lain.  Tak sanggup nak gadaikan nyawa if anything happen.  Kot meletup ke..x sempat nak kawin...ahaks.  Kalau meletup kene dia sorang takpe la..tak pasal2 org lain pun terbabit.  Memang takde sivik langsung.

Tuesday, January 11, 2011

..hantu kak limah balik rumah..

Lama gila tak tgk movie kat cinema..asal nak gi mesti xde sape nak temankan.  Banyak gak cite yg saya miss.  Nak buat camne, xde rezeki nak tgk.  Nanti download je la kot..hari tu tingin nak tgk cite Rapunzel 3D tu..tapi x kan nak pegi sorang2 kot.

Tapi, semalam masa lunch, tetiba keinginan untuk tgk movie membuak2.  Saya call 'dia' and ajak dia teman tgk, since cite tu start kul 5.45pm n dijangka abis kul 7.15pm..so ngam2 la Maghrib..tak payah balik malam *mak x bagi blk mlm..in fact tgk wayang dengan 'dia' pn mak x bagi*.  Saya tengok cite hantu kak limah, macam tajuk entry ni sebab ramai orang cakap best n kutipan pn dh byk juta.  'Dia' pn macam tingin nak tgk sebab kwn2 dia rekomen cakap best..cite Melayu yang tak rugi nak tgk.  This the first movie that I watched with him.

So, rush la pegi TGV Cinemas kat AEON Seberang Perai..saya kuar terlambat sikit dari opis sebab ada amanat tahunan dari Vice Chancellor..melalut panjang lak dia..so kalut gile..dalam kalut2 tu boleh lak salah jalan..dengan kete yang sangat banyak..  'Dia' dah sampai kul 5.30pm..saya..hmmm..kul 5.58pm baru sampai..haha..cian dia tunggu..katanya dah berakar tunggu saya..dia dh siap beli tiket..so we all masuk lambat la skit..

Cite tu...hmm..the synopis taken from http://anakperak.com/.
Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah adalah Kesinambungan daripada filem ‘Zombi Kampung Pisang’, filem ini Masih lagi mengekalkan genre komedi seram, filem ini juga bakal menampilkan kejutan demi kejutan.
Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang.

Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu. Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur. Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang. Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau.

Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut?

For me, cite ni..hmm..kategori biasa2 je..taktau la kat mana attraction factor sampai kutipan jadi RM7 juta++.  Ada la seskit yang buat saya ketawa..part org yg paralyzed boleh lari tolak wheel chair sebab takut hantu, pastu masa hantu kak limah nyanyi lagu enjit2 semut, semua org yg nk bakar umah kak limah pn ikut nari sama..and lagi satu, style angkat tangan yang melintuk-liuk.  Yang lain..hmm..masih berfikir lagi..kat mana ye yang best sangat.  Si 'dia' pun cakap bende yang sama.  So kami sehati sejiwa la..ahakss..ngengada je saya ni.

Cite abis kul 7.30pm so kalut la saya balik lepas say thanks to him sebab banje tiket tu.  Tup2 hari ni, dia ckp dia x suka saya cakap timakasih kat dia sebab rasa macam orang asing.  Dia nak mesra2 gitu.  Isk2..boleh ke camtu.  Tu je la citenya..

Saturday, January 1, 2011

..happy new year 2011..


Happy New Year 2011!!  Sekejap je dah 2011..hopefully 2011 menjadi tahun yang paling bermakna buat saya..  Azam..??  Hmm..carry forward azam tahun lepas, boleh tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...