..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, June 28, 2010

..loose weight..

Hari ni..bermulalah diet buah saya..atas nasihat mak jugak sebab badan saya dah out of shape..agaknye kalau lama tak gi gym badan senang je naik eh..makan pun x control lately..belasah je apa yang ada depan mata takde depan mata pun gi cari..

Saya jeles tgk badan adik saya yang baru balik dari UK last week..kurus je..baju pun sume saiz M..pastu last Saturday tgk badan Datin Seri Tengku Marsilla, wife Datok Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn..pun kurus..lawa je pakai baju..nampak loose..tak boleh jadi ni..

Saya nak cuba diet buah ni sampai bulan puasa..mintak² ditetapkan hati untuk tak menjamah makanan lain selain buah..seskit nak rasa tu takpe la kot..:þ

Pegi gym..hmmm..hari ni tak kot sebab tak bawak baju salin..esok..insyaallah..tapi kalau gi gym saya akan makan roti wholemeal untuk energy takut collapse lak kan..

Semoga idaman dan juga target saya untuk loose weight tahun ni berjaya..sekurang²nya leh saya melaram pakai baju masa gi Vietnam 23 July ni..erk..x sampai sebulan lagi..erk..sempat ke..target 3 kg..leh..seminggu 1 kg..n masa raya leh melaram..huhu..

Semoga usaha ini diberkati Allah..Aminnnn..

4 comments:

as said...

Insya Allah..
Usaha tangga kejayaan..
Azura Boleh..!

;-P

..owner of a lonely heart.. said...

Thanks Lina for the support..;)

Sharinginfoz said...

apa-apa yang kita buat make sure kita happy.....

..owner of a lonely heart.. said...

diet buah ni x bpe nak happy sebab saya jenis suka makan..tapi saya lagi happy kalau badan turun 10kg..so kene bersabar..kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...