..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, February 25, 2010

..sesuka hati..

Hari ni kan..my mood dah ok..keje pn banyak gak beres..kiranya much much better than the day before..sbb saya cuti smlm kot..agaknye..kalau xde mood nk buat keje..baik cuti..haha...lama² lingkup USM kalau sume perangai mcm saya ni..

Anyway..meraikan hari yang ceria ni..sesuka hati snap pic saya kat opis..




Ni namanya gambar syok sendiri..ataupun dengan kata lain..hati saya digambarkan melalui pic saya saya hari ini..hehe..

Monday, February 22, 2010

..zzzzz..

Di saat ini..di kala ini..di waktu ini..saya tersangat la mengantuk..keje saya banyak..tapi..saya hilang sentuhan aktif dan proaktif itu..nape ye..mana dia menghilang..yang saya nak adalah makan..makan dan makan..huhu..apa sudah jadi? Krisis peralihan usia atau emosi yang tidak stabil? Ingat nak buat coffee la kejap lagi..

Wake up dear me..wake up..lots of things to do..baru dengar perutusan VC je tadi kan..patutnya lagi semangat la..tapi dengar VC cakap td pn boring..huhu..camne ni..

Haa..saya lupa baca doa masa start masuk keje tadi..ni ha baru baca..

"Antara ribuan..mata menikam..takkan ku biarkan kau tenggelam..di dalam jaga ku tercari-cari di dalam tidur ku termimpi-mimpi..siapakah gadis misteri..adakah dapat ku kenali.."

Lagu Bayangan Gurauan yang berkumandang kat pc saya..one of my fav song..apa la yang saya merepek ni..waduh..k la..nak gi buat coffee..dan buat keje...waduh²..nape malas sangat ni..waduhhhh....

Friday, February 19, 2010

..nangis..

Tetiba air mata saya tumpah dengan banyaknye hari ni..saya tau sebabnya..tapi saya redha dengan ketentuan ini..macam status ym staf kat opis ni...yang saya baca berkali-kali..

"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...."

**this phrase dh ada dlm post sebelum ni..

Wednesday, February 17, 2010

..cite sebulan..

Bila lama tak tulis blog..mula la xde mood nak tulis..saya tersangat la bz sampai nk update blog pun x sempat..asal mlm je dh ngantuk..tdo awal.. Kira2 balik..almost sebulan x update blog..

Baru2 ni saya attend kenduri kawin kawan lama saya..kawan sekolah rendah..sampai dah jodoh dia..kami bergambar 3 orang..kiranya kat sekolah dulu kami bertiga ni je rotate sama ada no 1, 2 atau 3 dalam kelas..dari darjah 1 sampai darjah 6..muka kami je la..orang lain xde can...pernah masa darjah 2..cikgu kelas bagi kami 3 orang no 1..haha..agaknye dia dh malas nk pk.. dalam gambar di bawah..pengantin diapit oleh saya dan kawan sorang lagi yg dh ada 2 anak...saya gak le yg still single mingle..
Dalam 2 minggu lepas, saya ada meeting kat Penang, on the way back, bapak saya cakap ada kapal besar, Queen Mary 2 ala Titanic singgah kt Penang..tingin gak nk tgk..so saya pegi la sorang2..rugi lak kalau x tgk..pastu dgn penuh tidak malunya saya mintak tlg org kt situ utk snap gambar saya dgn mulut kumat-kamit doa..jangan la dia curi hp aka camera saya..hehe..
Menurut seorang polis yang bertugas di situ yg tetiba ramah bersembang dengan saya..kapal tersebut dari UK..g New York..pastu g mana ntah, singgah Phuket, Penang..pastu Port Kelang, pastu..ntah...
Last 2 weeks gak..saya gi bengkel MANTAP 2010 anjuran main campus kat Trolak..jalan2 gi Hot Spring..happy2 je..x tense sgt..a few pics masa kat sana..
Sebelum tu gak saya gi bengkel Halatuju 2010 di Taiping anjuran opis saya dan saya sbg organizer..penat woo..tp best bila boss puji..hehe..berbunga2 gitu..kembang setaman..gambar ada kat pc opis lak..ni 2 keping pn jd la..
So tu je la summary dalam sebulan...dan saya dah lama x g gym..makan pn x pantang..camne nk capai target ni..isk..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...