..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, July 8, 2014

..peristiwa sahur..

Selalu sahur saya tak masak pun..panaskan lauk beli je. Hubby cakap tak nak susahkan..lagipun kami berdua je.

Saya yang menurut perintah..hehe..

Tapi pagi tadi kalut sikit la..sebab bangun kul 5..nak panaskan nasi n lauk. Buat air nescafe. Plan nak buat telur dadar pun tak sempat.

Lepas dah makan seadanya..hubby cakap..

"Terima kasih yang..siapkan semua² ni.."

Walaupun simple je..tapi bila dia cakap terima kasih..hati banyak happy oooooo. Mata pun tak jadi ngantuk. Fresh je. Power sungguh ucapan 'terima kasih' tu.

Love you sayang.



..kuih hijau..

Jam 6 petang

Saya: Sayang, jap lagi pegi pasar Ramadhan, boleh tak belikan popia, bengkang kaler hijau, kuih seri muka, buah melaka, karipap & murtabak. Nurul & Johan yg request. (*they are my niece).

Hubby: Ok..sayang whatsapp la..nanti lupa.

Saya: Ok dah whatsapp..jangan lupa ye. Kesian depa tingin nak makan.

Jam 7 petang

Hubby: Sayang..meh cepat amik kuih banyak ni.



Saya: Thank you yang. Pandai sayang beli. Yang Azura order tadi satu pun tak sama ye. Cuma sama part perkataan hijau je. Huhu..

* Gambar ihsan Pakcik Google.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...