..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, October 21, 2010

..21102010..


Hari ni..sambut besday lagi..yang ke..hmm..watpe nak rahsia² kan..yang ke-23 32..

Rasa macam baru je sambut besday last year..ni sampai besday lagi..kejap je masa berlalu..dapat banyak besday wish dari kawan² thru sms, facebook, ym, blog ni n face to face..tima kasih banyak² ye sebab ingat besday saya..

Baru baca dalam majalah Solusi..salunya masa besday, orang wish panjang umur..mungkin boleh ditambah sikit lagi..dipanjangkan umur untuk melakukan amal dan kebaikan..normally bila bertambah umur..maksudnya makin pendeklah umur kita di dunia ini.

Apa apa pun..tak nak excited sangat..biasa² je..tapi hari ni pakai baju baru..hehe..sebab salu besday mesti saya pakai baju baru..

Wednesday, October 20, 2010

..20102010..

Saya diserang selsema dan hidung tersumbat..sungguh tak selesa..nak buat keje pn mcm terbantut..waduh..how i wish hidung ni letak kat mana² kejap..bila selsema dah baik, baru letak balik kt muka ni..boleh ke eh..

Hari ni 20102010..cantik la tarikh hari ni..dulu ada la berangan nak kawin tarikh ni..haha..berangan je la..calonnya enggak ada..tapi setiap kejayaan tu hasil dari angan² kan..tapi bukan angan² mak jenin ye..

Actually hari ni best gak..kuar dari norma biasa..saya menerima sms n phone call dari kawan²..best gak la..at least berbunyi jugak la hp saya ni..n saya boleh berbual tentang hal² tidak berkaitan dengan kerja..tapi bukan bergayut time keje ye..

Terasa lama tak lepak dengan kawan²..gi shopping ke..makan² ke..tgk movie ke..sebab kawan² cenggitu dah lama pupus..bukan pupus la..sume dah ada family sendiri..so sape la kita ni kan..so yg ada..saya je..sorang² n kdg² dgn mak or adik tapi derang tak available all the time..and of course takleh buat aktiviti lepak n gediks sesuka hati..

Ntah nape saya rasa bosan..kat opis bosan..kat umah bosan..bistu apa yg tak bosan ye..nak buat apa ye..actually macam² leh buat tapi saya sendiri yang malas..haha..tahap adrenalin naik turun..x stable..

Kalau la ada arjuna yang dapat menemani hati yang sepi ni..alangkah bestnya..;)

Tuesday, October 19, 2010

..keabadian cinta..

Nak cite skit ttg cite yang tgk smlm..kat Astro Prima, 105, tajuk cite..Keabadian Cinta..

Masa tgk info..nampak nama Remy Ishak n Tiz Zaqyah..tetiba teruja nk tengok..yg saya tgk ni rasanya ulangan..x tau bila actually first time on air..x kesah la..memula cam boring skit..sambil tgk..sambil update blog ni semalam..tapi ada sesuatu yg menyebabkan saya boleh pay attention kt cite ni..ada 3 cite dlm satu cite..terpk gak style² cite sepi n cinta..maybe pengarahnya sama..rupanya betulll...khabir bhatia n mira mustafa..

Kesah pertama

Percintaan dua budaya antara Cheryl Samad n Gavin(bf Sharifah Amani), omputih..mak Cheryl Samad pulak Fatimah Abu Bakar(mak Sharifah Amani)..terpk gak..nape tak Sharifah Amani je berlakon..lagi senang..mak dia..bf dia.. Bapak Cheryl Samad lak Jalaluddin Hassan.  Derang berchenta tapi ada masalah skit..tak kene di hati..last² kahwin gak..

Kesah Kedua

Percintaan Tiz Zaqyah dengan Eizlan Yusuf, kawan baik bapak Tiz merangkap boss Tiz...so bila bapak Tiz dapat tau..ngamuk la kawan.  Tiz cute sangat dalam cite ni..n nmpk chubby bila dia x pakai busana muslimah..sexy.  Tiz sanggup pilih Eizlan Yusuf dari bapak sendiri..tp sebagai orang yang matang..Eizlan sanggup lepaskan Tiz..x best la pulak berchenta dengan anak kawan baik sendiri kan..

Kesah Ketiga

Ni yg plg best..idea lain dari yg lain..Remy Ishak yg pekak+bisu berkenan kat Sari Yanti yg buta..how to communicate..susah..x boleh..bisu tak boleh guna sign language utk cakap dgn org buta..tapi sebab chenta..sume boleh..takde alasan..  Memula nak tackle, Remy tulih surat n mintak kawan dia tlg baca utk Sari Yanti..hari² tulih surat sampai Sari Yanti tangkap jiwang..tapi kawan dia potong line lak nak tackle Sari Yanti..konon² surat² tu sume dia yg tulih..tapi agaknya mata hati org buta lebih tajam kot..dia x caya..n dia tau Remy is the one..cuma dia rasa kecewa sbb derang x boleh bersama sebab kecacatan tu..
Tapi..demi sebuah chenta..Remy sanggup masuk kelas braille..so dia boleh tulih dlm braille n Sari Yanti leh faham..kalau dh chenta kan..best sungguh...syahdu je rasa..2 thumbs up for Remy Ishak..

Baru dapat trailer dia dr website http://razif7.blogspot.com


Baru tau..first time on air on 14 Feb 2010 kat Astro Citra..saya tak amik pakej tu..huhu..takpe la..janji dpt tgk gak..nice story..mmg jatuh chenta la dgn Remy Ishak..jadi pekak+bisu pn xpe..;)

Monday, October 18, 2010

..miri-brunei-kuching trip..

Hari tu..111010-141010..teman mak gi jenjalan miri-brunei-kuching..sebab mak tingin sgt nk gi brunei..yg anjurkan trip ni auntie edah, my auntie kt kuantan..

  • miri: x best..

  • brunei: biasa2 je..

  • kuching: boleh la..dh penah pegi sekali dulu..

Macam boring je..trip ni disertai oleh sume warga2 pencen persatuan guru..n of course i'm the youngest..nak gediks lelebih pn x boleh..sopan je..haha..

A few pictures taken as below..
 @imperial hotel, miri
 @empire hotel, brunei
 posing kt boutique, empire hotel
 duta bmw baru..;)
 kt masjid..posing syok sndiri
 ..dan lagi..
 ..dan lagi..
 ..ada lagi..
 ..dahle tu..
 dalam bot..gi kg air
 umah atas air @kg air
 ..dan lagi..
 hidangan famous kt miri..lalapan
 dgn kucing @kuching
 cultural village, santubong
 ..dan lagi..
atas titi kaum bidayuh
 nak gi mana ye..ntah..
 dgn org bidayuh version perempuan
 dgn org bidayuh version lelaki
 tangga kat rumah bidayuh
 rumah org ulu..x naik pn..x sempat
 ..dan lagi..
rumah melanau

  
entrance cultural village

 makan kek lapis kat kedai kek lapis dayang salhah..famous ni..ct n dato' k pn g sini
 Tu je la skit sebanyak about my trip..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...