..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, September 27, 2010

..orang kaya kahwin..

Just got this dari forum CARI..

Perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin, anak gadis Allahyarham SM Nasimudin, pengasas empayar perniagaan NAZA Group.

Tak tau nak cakap camne..majlis kahwin idaman saya la kot..ada duit semua boleh jadi..tengok je la kat bawah ni.

..jahat..

Tetiba kan...tersuka lak lagu Stacy ni..sukaaaa la...jahatnya kamu...;)


Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah
Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Apa agaknya sudah jadi
Pada ikrar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa
Jahat budak jahat
Dah terkena
Terkena demam cinta
Jahat budak jahat
Dah terkena
Terkena demam cinta
Jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

..chip di luar..chip di dalam..

Hari ni baru ada mood nak upload gambar biskut choc chip yang saya buat untuk raya..last saturday buat lagi sebab nak bagi sedara..tapi buat satu adunan je..salu tu 3 adunan sekaligus..

Bentuk biskut ni tak comel sangat..tapi rasanya..wow wee..crunchy..ada kacang..ada choc chip kat luar dan dalam..macam choc chip tumpah gitu..

A few pics of my choc chip..enjoyyy!! Kalau nak order boleh je..anytime..;)

* satu balang  ada 50 keping, harga RM19.




Thursday, September 23, 2010

..iklan raya..

Masa musim raya ni, banyak iklan raya..kontroversi iklan raya pun ada..yang TV3 buat tu..isk²..camne la leh derang tak perasan dengan unsur² agama lain dalam iklan tu..

Dalam banyak² iklan raya, saya paling tersentuh dengan iklan raya FINAS..tak boleh tengok..asal tengok je mesti air mata menitis..malu je takut² mak nampak..sib baik la ada spec ni cover..serius sedih part dalam fitting room tu..


Sayangilah ibu bapa anda selagi mereka masih ada..sedih ah..isk..oppss..tgk lagi sekali ni..mata dah merah ni..isk...

..macam biasa..

"Hari Raya..Hari Raya....Hari Raya akan tiba..jangan kita..jangan kita..jangan asyik berbelanja.."

Lagu kumpulan Sweet September (erk..actually baru google sape yang nyanyi). Saya suka lagu ni..tapi ntah nape tahun tak banyak kali dengar..yang selalu dengar..lagu Pulang di Hari Raya by Noor Kumalasari (ni pun baru google sebab tak tau tajuk..huhu..tapi tau la sape yang nyanyi).

Hari Raya..hmm..xde apa pun yang best..semua macam biasa..biasa dan biasa..cuma tempahan biskut raya banyak lak kali ni..banyak dari salu la..salu tu tak banyak..kali ni..sampai biskut buat untuk makan pun kene beli..lepas raya pun dapat order lagi..hish..takpe..rezeki²..biskut apa tu..hmm..gambar ada dalam camera kat umah..nanti²la upload..

Masa buat biskut tu, rasa tak sedap kat mulut saya sebab dah boring kot..tapi masa sekarang² ni..dok kunyah n puji biskut sendiri..isk..masuk bakul angkat sendiri betul..

Raya saya kat Johor..macam biasa..tolong² kat dapur pun macam biasa..beraya umah sedara mak (sedara saya jugak la tapi saya x bpe nk kenal even dok beraya tiap tahun) kat Johor pun macam biasa..drive sengsorang takde ganti² pun macam biasa..

Masuk keje..keje pun banyak macam biasa..dan mood saya pun macam biasa..kadang ok kadang tak..badan saya pun macam biasa..tak naik tak turun..berisi serupa tu jugak..

Cuma ada usaha dan tekad nak gigih pegi gym untuk kuruskan lagi badan lepas raya ni. Esok la kot nak pegi..hari ni, tak boleh pegi sebab posa.  Hari Selasa lepas dapat pegi sekali..badan terasa penat dan berat tapi best bile peluh kuar..puassss...

Gambar raya sekeping pun xde sebab macam takde mood nak tangkap..so takde la gambar raya..lagipun baju raya pun tak siap..tailor saya tengah sakit jiwa..grrr...cuma pakai baju beli kat Vietnam hari tu..tu pun sib baik beli..kalau tak..beraya la tanpa baju raya..huhu..

Tapi ada beberapa keping gambar saya hari ni kat opis..gambar syok sendiri..




Friday, September 10, 2010

..salam eid-ul-fitr..

Kepada semua pengunjung blog ni..Salam Eid-Ul-Fitr diucapkan..semoga raya tahun ni membawa seribu kerahmatan kepada semua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...