..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, December 30, 2009

..lagi 2 hari..

Lagi 2 hari nk masuk 2010..cantik lak nombor 2010 tu..hopefully satu lembaran baru bakal tercipta..

Monday, December 28, 2009

..things that mesmerizing..

Saya dalam sesi penilaian staf lagi..tapi tanggungjawab tu kurang skit sbb bukan staf saya yang dinilai..saya hanya pemerhati dan bagi pendapat. And tak best..that fellow ada...arghhhhh..I did talk to him just now..just kata.."Since hari tu..u tak pernah ckp dgn i.." Isk2..camne leh terkeluar u i ni..patutnya..saya awak..takpe..next time tukar..he just smiled..eeeeii..I hate that smile..ingat awak bagus sgt ke..tak rasa bersalah eh..biar lah..x sempat nk teruskan lagi..my boss pn masuk..n sesi penilaian pn bermula..

Actually kali ni nk cite pasal hias bilik..mukadimah tu yg cam x best skit.. Dah lawa dh bilik saya..hehe..best sgt..smlm baru tempah lukisan utk diframe..kosnya..hmm..boleh tahan gak la..mmg nk invest utk cantikkan bilik..tapi lum siap..5 jan br siap.. pastu beli whiteboard kecik yg ada magnet..nk remove whiteboard lama yg xde magnet..USM x supply yg ada magnet..huhu..

Then..saya beli pen parker roller ball..utk kepuasan diri..beli fail utk simpan dokumen..beli air freshner utk bilik dan perfume kete..wangi kete saya..air freshner lum sempat pasang..

Nanti dh letak sume bende..saya nk tgkp gmbr bilik n letak kt sini..nanti la..bila lukisan dh siap..

Semalam gak..saya try call program Tanyalah Ustaz kat TV9..tanya tentang adakah tarian poco-poco menjejaskan akidah sebab gerak tarinya seolah-olah membentuk lambang agama lain..since saya mmg ajar poco-poco kat kampung saya.. Ustaz Roslan tak dapat beri jawapan n dia suh refer dengan Majlis Fatwa..

Adik saya record la video suara saya..tertera la nama saya kt tv..hehe..pastu ada la a few friends yang realize..sampaikan pakcik yg saya g tempah frame tu pn tanya is it i'm the one who called Tanyalah Ustaz this morning...*masa nk bg resit dia tanya nama, tu yg dia tanya*..glamer jap..cam artis...haha..

Saya ni nak glamer ke betul2 nak tanya ustaz eh...hehe..tapi mmg saya bebetul nk tahu tentang poco-poco tu..

Nak cuba upload video tu..problem lak..later la..

Friday, December 25, 2009

..pc baru..


Fresh lagi pc ni..baru pasang..firstly tadi..install yahoo messenger..then..bukak my blog..jot down something..*this is what I'm doing..;)*..sambil² install Adobe Pro..segala harta dari pc lama tak backup lagi..tu satu keje tu...hmm..mcm² la cekadak nanti..kk..tulih skit dah..nak sambung kemas bilik..


Thursday, December 24, 2009

..sesi penilaian..

Saya tgh ada dalam bilik mesyuarat, sedang menilai staf di bawah saya untuk penilaian akhir tahun..nak tak nak that fellow kena ada gak..nyampah lak rasa..tapi saya mengambil tindakan untuk tidak mempedulikannya..

Bagus gak sesi penilaian beramai-ramai ni..macam2 boleh tau..esp dalam menilai keperibadian staf dan cara kerja..

Tapi sesi ni amik banyak masa saya..nak g gym pn x sempat ni..camne nk kurus ni..lps sesi ni..rasa lapar sgt..waduh..balik umah..asyik cari makan je..oppss..hari ni dah khamis..camne leh tak sedar..

Esok nak datang opis..kemas bilik utk persediaan tahun baru..design baru..azam baru..semangat baru..

Monday, December 21, 2009

..kata fahrin ahmad..

Bagaimanapun, menurut Fahrin dengan wajah kesal, dia tidak mungkin kembali ke pangkuan Scha. Malah ketika ditanya adakah dia dan Scha putus cara baik, beritahu Fahrin:
"Baik ke? Lihatlah muka saya sekarang, saya kata 'tidak'. Tak mungkin saya akan bersamanya kembali.
"Tak lama lagi orang akan tahu kebenarannya. Kalau anda berada di tempat saya, anda akan rasa 'seronok' dan 'tertarik' dengan permainan dunia.
"Bukan saya nak dendam, cuma bila lihat cara manusia, saya rasa kebenaran itu tidak mungkin dapat disorokkan lagi. Mungkin kami dah tak ada jodoh dan keserasian, sebab itu kami tak dapat bersama, saya reda."
Petikan dari http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=1221&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_01.htm.




Well Fahrin..cam sama je kita dua..hehe..

..lirik lagu best..

separuh jiwaku pergi
memang indah semua
tapi berakhir luka

kau main hati
dengan sadarmu
kau tinggal aku

benar ku mencintaimu
tapi tak begini
kau khianati hati ini
kau curangi aku

kau bilang tak pernah bahagia
selama dengan aku
itu ucap bibirmu

kau dustakan semua
yang kita bina
kau hancurkan semua

Lirik lagu ni,
Separuh Jiwaku Pergi by Anang...menarik..tapi 'cinta'? NO more....it's a big NO NO and NO.


Petikan lirik ni pun best..lagu Ella..Retak..

hati ini hancur dan luluh keranamu
hati ini hancur dan luluh keranamu
tergamak kau berpaling dan teguh memilih dia
semenjak hatimu dicuri jelita

hati ini hancur dan luluh keranamu
hati ini hancur dan luluh keranamu
seandainya ada lagi cinta di hati ini
AKAN KUBENAMKAN SERPIHANNYA SELAMANYA

semalaman di cermin kenangan
jari berdarah di retak setia
menanggung luka di sebalik senyuman
hanya kerana aku seorang wanita

Well..dengar lagu² ni..rasa best..sebab saya tahu bukan saya yang salah..:)

Thursday, December 17, 2009

..salam maal hijrah 1431H..

..nothing much to say..currently no mood to write anything..


..hari ni kene baca doa akhir dan awal tahun..saya posa hari ni..


..semoga kehadiran tahun baru membuka lembaran baru dalam hidup saya..


..ya Allah rahmatilah perjalanan hidupku..


..salam maal hijrah 1431H..

Sunday, December 13, 2009

..benci lagi..

Dalam hidup saya..rasanya inilah kali pertama saya sangat2 membenci seseorang..tak pernah lagi darjah kebencian setinggi ni..

Seseorang yang tiada perasaan..pentingkan diri sendiri..jahat pada saya..penipu..dan seangkatan dengannya..

Macam mana nak hilangkan perasaan negatif ni? I try to avoid him..but when it's related to work..I can't avoid him..

Saya bukan nak lari..cuma saya tidak suka..dan benci menatap wajahnya..

Tapi dalam apa keadaan pun..fikiran saya yang waras menguasai segala-galanya and I try to be as professional as I can..kalau ikutkan kata hati ni..macam2 la jadi nanti..

Sekiranya..dia lenyap dari pandangan mata saya buat selama-lamanya..mungkin lama-kelamaan perasaan benci tu akan hilang..mungkin..

Thursday, December 10, 2009

..benci..

Nape lama-kelamaan saya berasa benci..sangat benci pada seseorang dan tak senang sekiranya terpaksa deal direct dengan dia..saya benci sangat..dan seboleh mungkin tak nak sebarang urusan atau kaitan dengan dia..saya nak anggap dia tak pernah wujud dalam hidup saya..selepas apa yang dilakukan terhadap saya..tapi saya terpaksa..seboleh mungkin saya akan gunakan orang tengah..

Sepatutnya saya benci pada sikapnya bukan dirinya..tapi buat masa ni..saya memang benci..

Salahkah saya berperasaan begini?

Wednesday, December 9, 2009

..gi gym..

Today is my 3rd jejak kaki ke gym..takleh jadi ni..dah gemuk melampau..aim saya..nak buang sume fat yang ada kat badan ni..standard la..lepas frust..mesti badan saya naik mencanak-canak..sebab untuk mengubat kesedihan..saya makan..makan dan makan...dan inilah hasilnya..

BMI pun dh over..I need to throw away 13kg..untuk dapat ideal weight..kalau 15kg pn ok gak..hehe..leh slim macam erra fazira..haha..

Untuk kesihatan actually..badan ni nak pakai lama..

Kaki dan badan saya sakit semua..ada jugak exercise yang tak boleh buat tadi..siap mintak discount dr personal coach tadi..lawak je..

Tapi kali ni saya bebetul semangat nak loose weight..saya nak buktikan saya BOLEH!

Menyimpang tajuk sikit..saya baru terbaca majalah SOLUSI, Isu No. 14 2009 ..mak beli..pengisian majalah ni sangat menarik..tapi ada satu mutiara kata kat front page yang menarik perhatian saya..

"Kita tidak akan bahagia selagi orang di sekeliling kita tidak bahagia."

Saturday, December 5, 2009

..nur kasih eps 20-26..

I'm at Eastin Hotel, Penang..just finished watching Nur Kasih episod 26..hmm..airmata saya gugur juga..part2 dgn mak ni..memang tak boleh tahan..saya berjaya gak habiskan Nur Kasih..eps 20-26 kat hotel ni..malam sebelum ni tdo kul 3.30am sebab tak boleh stop..masa lunch tengok skit lagi..n the last one this morning..malam semalam terlena awal masa tengok Anugerah Skrin..tu sebab bangun awal pagi ni..alhamdulillah terjaga awal pagi..bolehla saya melaksanakan ibadah yang sewajarnya..

Nur Kasih..cerita yang sarat nilai2 kekeluargaan dan melahirkan sinar keinsafan..syukur kerana saya berpeluang menonton cerita ni..watak Aidil dan Lia, Adam dan Nur..sangat terkesan di hati..watak antagonis Sarah..Katrina..watak Mak Jah and etc..

Antara nilai yang saya dapat dari cerita ini..setiap yang terjadi adalah ketentuan Allah, siapalah kita hendak menidakkannya..dan setiap sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya yang hanya diketahui Allah..dan "Tuhan takkan menduga kita lebih dari apa yang kita mampu tanggung."..quote dari Adam in eps 26..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...