..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, June 30, 2011

::Item for sale: Simply Vera Vera Wang Small Chain Hobo::

First time saya nak jual barang online ni..ada sesape minat nk beli ke..erk..




Description:
NEW!
8"h x 12"w x 4"d
Zipper Closure
Pine
Cantik sangat!!

Price: RM150
Please add RM10 for Poslaju.

Reason nak jual: Beg banyak sangat dalam closet, ada gak yang tak pakai lagi.

Anyone interested, please email me: ryne78@yahoo.com or SMS: 013-5211078.


Thursday, June 16, 2011

..i am selected..yeayy!!!.

I am selected!! Untuk SUKUM 36 kat UTeM, Melaka. Main apa? Mestila volleyball. Satu-satunya sukan yang saya reti main even tak terror pun..tapi bolehla..haha.

Alhamdulillah..terpilih. Syukur. Tapi nak tinggal keje la..lama. Ni pun, boss offer saya ganti dia gi kursus 7 days starting from next Monday until the next Tuesday. Esok-Ahad, bengkel kat Bayview lak. SUKUM start 7 smpi 17 July. 1-2 July saya nk jenjalan gi Haadyai dgn mak ikut rombongan.  Kalau tgk jadual saya..penuh..fuhhh!! 25 June, kene teman mak gi Alor Setar, 26 June..ada bende..jeng²..kalau best..nnt saya update apa dia.  Tu pun 27 June, bapak sy mintak conduct senamrobik tapi tak bolehla..sebab kursus lum abis masa tu.

Bz betul rasa..tapi ada hati nak jual barang online lagi..haha.  Takde..actually memang nak clear my closet.  So sesape nak beli handbag Vera Wang, boleh la tengok kat sini.  More things to come..kasut la banyaknye.  Nak let go.  Tapi takde la banyak sangat.  Lagipun blog saya ni idakle popular mana..huhu.

Pape hal pun..jom kita turun training volley..summersalut berpusinggggggggg..kita bagi spike maut punya..lubukkkkkk!!!!

Dah²..jom keje jom.

Monday, June 13, 2011

..ada apa pada akademi fantasia..?

Ada apa dengan cinta...eh..silap..ada apa dengan Akademi Fantasia?

Selepas 9 tahun bersiaran tapi saya mula langgan Astro masa AF4.  Sebelum tu tengok kat youtube je..ye ke youtube..saya pun x ingat..

Tapi yang saya ingat..masa lunch hour salu saya tengok Mawi masa AF3..macam best.

AF2 final kalau tak salah saya tengok kat umah kawan saya..yang ayah dia baru dapat Datukship baru-baru ni...:)  Thanks ye..

And now dah AF9..since AF7 dan seterusnya saya tak bape ikut dah AF ni..kalau tertinggal a few concerts..or a few perfomance kira tak kesah sangat la.  AF9 pun camtu gak..tapi tetiba dapat tau ada konsep gugur then ada calon lain masuk..and here comes Fina and Hazama.

At first tersuka lak kat Fina..sebab suara dia lantang..nyanyi macam best je..Hazama..hmm..because of the look..so macam so-so je la..haha..x hensem sangat..;)

Lama² tengok Fina macam budget bagus je..macam x suka lak..pastu suka pakai baju dedah²..erk..tak seksi la dik..seksa..kurus sangat gitu..isk..x bape cantik.  Maybe she's too young..only 18..so baru lepas sekolah rasa nak explore macam².  Tapi tu la..saya dah x suka.

Suka kat Azri sebab cute tapi performance tak consistent.  And there comes Hazama dengan lagu Soul Sister (Train).  Erk..lagu tu tak saya tak pernah dengar.  Tetiba tersuka.  Rasa macam lagu dia sendiri.  Cara dia gerak atas pentas..energetic.  Dressing simple but it suits him.  Muka dah cerah sikit..dah nampak lak comel.  Tak pasal² saya suka lagu Soul Sister tu.  Everyday pasang kat Winamp...berulang² kali.

Then dia nyanyi lagu Sendiri (May).  Saya expect dia tarik kat bahagian.."...menanggung derita iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..."  Tapi dia tak tarik..takpe la..tu cara dia..tapi tak pasal² saya gi download lagu tu.  Tersuka lak.

Sejak tu..saya expect Hazama is the winner.  Surf kat net..jumpa lagu Pokok.  Sukaaaa jugakk..tingin nak tengok dia perform nyanyi lagu ni.  Cara dia on the stage..saya suka la..dia lain..macam saya suka Tomok masa One in a Million dulu.

Komen Ramli MS semalam.."Hazama tiga empat tiang jauh dari peserta lain.."  Memang pun..saya setuju sesangat.  Erk..entry ni macam saya minat gila kat Hazama..haha..tapi takde la sampai AFUNDI HAZAMA.  Tidak sesekali nak habiskan duit untuk vote derang ni..nasib le kalau tak menang..tapi memang harap la menang.

Semalam masa tinggal dua orang antara Lena n Hazama..confident je saya cakap Hazama menang.  Tak dapat bayang kalau Lena menang...huhu..  Sian Hazama..5 tahun dia tunggu..memang berbaloi la..tunggu bukan tunggu kosong..tapi dia usaha dari bawah.  Really respect u la Hazama.

Wait..entry ni pasal Hazama ke AF..erk..belasah je la...ada kaitan gak tu..

Lagu terbaru Hazama..Cinta Teragung...beshhhhh!!! Layannnnn...

Friday, June 10, 2011

..maintain..

Hmm..berat saya maintain..dalam masa sebulan setelah kurang beratkins..saya on off..kadang buat kadang tak..tapi banyaknya tak buat..haha..macam mana nak dapat tahap ketosis..mmg ke laut la jawabnya..

Semalam saya siap melantak chicken chop dgn french friesnye..haha..

Masih kekal dengan berat lama...alhamdulillah..

Kadang² ada gak naik turun tapi..maintain..

Target saya lagi 5-7kg lagi..it's a hard work..bila nak mula ye..hmm..hari ni macam tak kot..next week maybe? Tapi next week ada bengkel lak from 17-19 June kat Bayview Hotel..huhu..sure melantak..hmm..takpe..kita buat next week..at least reserve badan utk menerima makanan yg byk next weekend.

Makan berpada²..you are what you eat..

Memang selama²nye jeles kat u..huhu...

Thursday, June 9, 2011

..pokok: hazama & muh..

Yeah..saya sudah suka Hazama AF9.  Suka la sangat...sukaaaaa...gagaga...;)
Surf kat net tadi kot² ada lagu dia yg saya leh download..so terjumpa la lagu ni...Hazama & MUH. Sekali dengar dah suka..erk..Hazama juara AF9?? Erk..hopefully...


Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok


Tuesday, June 7, 2011

..korea's got talent..choi, sung-bong..

I am touched..



Alangkah bertuahnya saya dan saya masih tidak menghargai nikmat yang Tuhan anugerahkan.

Sedangkan mamat ni..Choi, Sung-Bong..dari umur 5 tahun hidup sendiri, pegi sekolah sendiri..pegi vocal class sendiri.

Salute ah..

..awan nanti kata..

Dia mulakan perbualan..
"Awak rindu kat saya tak?"
Saya tanya...
"Tanya sama angin..apa sebab hujan..nanti jawab angin..tanyalah awan...awan nanti kata..awak rindu saya..."
Dia jawab....
"Betul macam awan kata."
What??? Haha..But..it's quite impossible..Macam lagu Alyah..Tak Mungkin Kerana Sayang..
"....hanya kadang kala aku terkenang...."

Thursday, June 2, 2011

..posa..

Senang je tajuk entry ni..hari ni saya posa.  Posa ganti.  Since esok 1 Rejab (erk..dah Rejab..cepatnye..huhu)
Tinggal lagi 2 hari.  Plan nak posa hari ni n esok.  So habisla hutang.  Hopefully, janganla ada gangguan yang boleh membatalkan posa saya ye.

Jam baru kul 11.03pm, dan saya sudah berasa..erk..tak nak cakap la..rasa camne..biasala baru nak posa lepas berhari² tak posa.  Sahur kurma 5 biji dengan skit nescafe mocha n 1/2 liter air kosong.  Ntah nape saya tak boleh abis satu tin nescafe tu.  Tu minum dari semalam.  Minum coke pun tak boleh habis..huhu.

Oppss..nescafe mocha, coke?  What the...?  Mana diet Atkins anda?

Hmm..nak rest jap kot sampai this weekend..some more posa kan..hehe..boleh ke gitu.  Isk takut nak timbang ni..tapi test baju kecik leh muat lagi..hehe.  Isnin/Selasa depan start balik sebab this weekend kene gi kenduri cousin kt KL..huhu..jauh tu..sbb cousin kawin kene pegi la..tunjuk muka even may dad said.."Kalau rasa berat nak pi..x yah pi.".  So sporting aa my dad..so understanding..faham bebeno hati anak dia ni...hehe..I love u so much!!

Actually excited nak pegi sebab nak melaram dgn baju baru yg tempah kecik skit..dh slim skit kan..haha..n some more nak jln²..shopping²..lalala..

..insidious..

Semalam pegi tengok cite Insidious kat Queensbay Mall dengan adik.  At first ingat nk tgk Pirates of The Caribbean 4 yg 3D tp tgk2 seat ada kt depan je tinggal..Insidious pn depan gak..tp memikirkan 3D nye version mahal skit..x berbaloi lak dok depan..so pilih tengok Insidious.

The synopis boleh tengok sini.

My comment...hmm..hantu omputih memang tak takut sangat dari segi rupanya tapi dari segi jalan ceritanya dan effect kewujudan hantu yang menakutkan.  Tengok cite ni..penattt..penat nak suh derang tu lari dari hantu.  Boleh pulak ye kes di mana roh manusia ada kebolehan bangun dari tdo dan berjalan² ke dunia lain macam mimpi dan tinggalkan badan macam koma tapi tak koma.  Nama pun filem kan..fiksyen.

Ending dia..dia twist.  Ingat ke dah selamat dah rupa²nya roh lain lak masuk dalam body bapaknye lepas selamatkan anaknya dari dunia roh.  Cara bapaknye cekik Elise tu..huhu..scary.  Ending dia memang terbaik la.  Momentum cerita berjalan slow dari awal dan makin mendebarkan towards the end and lastly..BOOM!!

It's not a happy ending..huhu.

Kesimpulannya...BEST!!!  Tak rugi tengok.
Tak nak letak the actual film poster sebab macam takut lak..huhu..

Wednesday, June 1, 2011

..bila kita syg org itu..

Bila kita sayang org tue

Biler kiter syg org tu,
Kita tnggu dia lame pn x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Ati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,
Kita gdh ngan dia,kita dim jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Ati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita kol nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
Biler jd cm2,x pe...
Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lpr...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,
Kita x pnh pntingkan diri sndri,
Tp dia hpokrit thp gaban..
Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...
Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x snggp tngk dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata,x pe,janji dia bhgia...

Dan...
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
Dia dtg ziarah pusara kiter...
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
Dia mintak maaf sebab x pernah tngk p’deritaan kiter...

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG...

..sehari di bulan Jun..

Jun datang lagi..ada apa dengan bulan Jun?  Erk..takde pape..biasa² je..macam bulan² lain jugak.  Biasa.  Tiada yang luar biasa.

Boringnya hidup sorang² ni kan..semuanya biasa je..biasa².

Bulan Jun ni bulan cuti sekolah..so ramaila orang yang kawin.  Jemputan kawin pun banyak.  Antara nak pegi dengan idak.  Malas nak pegi sebenarnya.  Faham²la orang bujang ni..haha..nak lari dari soalan cepu emas yang tak berhenti² orang tanya.  Kalau saya tak kene, parents saya yang kene..huhu.  Kesian kat derang.  Tapi kesian kat saya jugak..isk.

Kepada mereka² yang suka bertanya..jangan la bertanya lagi.  Cuba bayangkan anda berada di tempat saya.

Meh kita nyanyi...

Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di tempatku
Membayangkan pahit manis berlalu
Entah siapa yang tahu

Mungkin nanti kau jua merasakan
Berdepan dengan kata menyesakkan
Takkan tugumu kebal
Tiada pertimbangan

Keheningan malam membangunkan
Kepayahan jiwa meluahkan
Andai kau jujur memahami
Tiadaku menjauhi

Dan kisahku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantas ku pendam
Ku putuskan biarlah rahsia

Semakin aku hidup dalam cinta
Tiada kuasa mampu menghalangnya
Hentikan kata-kata
Bertulangkan dusta

Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di tempatku

Hmm..kene lak lirik ni..haha..

Bukan tak nak tapi jodoh yang belum tiba dan siapalah saya nak melawan ketentuan takdir-Nya.  Bukan tak usaha, cuma belum ditakdirkan.

Usaha lagi, doa lagi..semoga rezeki itu milik saya..aminnnnn.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...