..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Friday, April 22, 2011

..berat yg turun dalam masa 4 minggu ber'atkins'..

Finally, today is the day..cheating days akan bermula malam ni..selama 2 hari..

Saya dah pesan suh bapak beli durian hari ini..hehe..sebab mlm karang nk makan..

Berat saya..well as I said before penurunan 2 minggu ni agak slow sebab maybe saya tambah carbs jadi 25gm kot..tapi still turun dan saya tambah dengan aktiviti di gym..treadmill n cycling sehingga kaki2ku sakit semuanya.

Berat yang saya dapat kurangkan so far....
.
.
.
.
.
.
.
.
Drum roll......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
5.8kg


Yeah!!!!

Alhamdulillah..syukur..

I feel healthier..lighter..

Jauh lagi perjalanan..huhu..tapi saya boleh..Malaysia boleh...yehaaaa!!!

Pagi tadi dengar kat Suria FM, Julidza Adlizan promote buku masakan dia berasaskan low carbs diet..rasa macam nak pegi beli je.  Dia ikut diet tu dan berjaya turunkan 8kg dalam masa 3 bulan.  Dia cakap, buku tu dah in the market dan boleh cari kat MPH n Popular.  Berkobar2 nak pegi beli ni, bila la nk pegi.

Julidza cakap gak buku dia akan dijual di PWTC sempena Karnival Buku n dia ada di sana esok, so sesape nak jumpa dia, nak tanya tips² diet boleh la jumpa dia.  Sesape yang dok belah KL le..huhu..saya ni tak dapek le..

Angelina..how I envy u..huhu..

7 comments:

CiK MeRaH JaMbU~ said...

apa tipsnye tak nak kongsi ker? :P

nkara said...

wow...
atkins tu camne eh?
kurang pemahaman skit pasal diet-diet ni.

..owner of a lonely heart.. said...

Hi Cik Merah Jambu & nkara, nanti saya buat entry tentang tips tu berdasarkan pengalaman saya selama 4 minggu. Tapi boleh gak baca entry ni....sweet monday..

Aishah Megahasz said...

Cayalah Zura...jeles..jeles..nak kurus gak..kena gigih lagi ni Aishah oiii...

..owner of a lonely heart.. said...

Go Aishah go...hehe..Azura byk kg lagi nk hilang ni..udah gemuk bebeno..

blog-tips-kurus said...

ms, boleh reduce saiz perut to betis tak? hehe..! :-)

..owner of a lonely heart.. said...

Blog-tips-kurus, erk..klau perut saiz betis,nnt x dpt beza lak..pyh tu..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...