..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, March 23, 2015

..atkins: day 1..

Lama tak cite pasal Atkins.

Well..saya dah sampai peringkat obesiti.

So solution yang saya rasa berkesan is Atkins diet, tiada yang lain.

First day..huhu..nak cuba istiqamah for 14 days dulu. Another 13 days to go..haha.

Based on previous experience, it really works.

Menu hari ni..

Day 1

Pagi: 2 biji telur 3/4 masak + black pepper
In between: infused water [lemon + mint]
Lunch: Ayam black pepper + sawi
Dinner:..will update soon.. 

Semalam saya dah makan macam² sebagai persediaan sebelum teringin yang bukan².

Selamat dah makan durian crepe, semperit, rolled bahulu, old town signature iced blended..sume tu keteringinan yang melampau yang memang bagi gemuk.

Dah berangan dah ni..nak pakai sume baju yang ada dalam almari. Sekarang ni just boleh tengok je..tak boleh sarung..arghhh!!! Hari² pakai jubah custome made..tu pun dah ketat kat tangan.

Musim² panas ni..panas..ketat..isk..I cannot tahan one.

Kene cut makan dah..Atkins is the best so far. Fast result and boleh aa bertahan sebab boleh makan cuma skip carbohydrate je.

Kali ni saya tak harap turun mendadak banyak². Sikit² tapi berterusan.

Boleh ke diet sampai jadi cenggini...erk..
Maya, you're so perfect!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...