..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, April 5, 2011

..peristiwa yang tak patut berlaku..

Semalam, saya lalu highway Jawi-Juru nak balik rumah sebab niat di hati nak pegi Tesco on the way.  Tengah syok2 speed kat highway (speed tak lebih 120km ye) tetiba kene slow sebab ada jem kat depan.  Ingat ke sekejap je, rupa2nya lamaaaaa..perjalanan yang patut amik masa 5-10 mins jadi 45 mins...waduh sakit kakiku main minyak, clutch n brake..terasa di saat itu nak tukar kete auto je.  Ada rasa gak nak rempuh sume kete yang ada.  Bas dengan lori lak sesuka hati je potong saya..mentang2 derang besar.

So sepanjang masa yang terbuang itu..saya pun dengan gediknye ber'camwhore'..huhu..muka tension..

Ingat ke ada accident..rupa2nya derang tgh repair jalan...jalan jadi selorong during peak hours...grrr..kesesakan yang melampau...hello PLUS..we all bayar tol ok..nak repair, buatla bukan time peak...grrrrrrr...

Mula2 jeles jugak tgk kete belah kanan speeding baik punya..rupa2nya bila jem saya dah abis..traffic sebelah kanan pun kene jem gila..sebab jalan jadi selorong gak.  Bayar untuk jem yang memang dirancang...hmm..bagus kan..bagussss la sangat.  Terima kasih PLUS.

2 comments:

jelita78 said...

sempatttt lagi tu camwhore! hehehehe..
saborje laa..
bukan queue to pay.. but pay to queue..

..owner of a lonely heart.. said...

Hi Jelita, selamat berkenalan..:)
Betul2..pay to queue..kot la dapat diskaun ke apa ke kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...