..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, April 4, 2011

..anugerah bintang popular berita harian (abpbh) 2010: result and my point of view..


Just finished watching APBBH 2010..

I loike Shaheizy Sam..new winner of Bintang Paling Popular.  Dalam ucapan, boleh lak dia say thanks to Siti Nurhaliza sebab tarik diri tahun ni, so dia boleh menang...haha..lawak betul.  Tapi betul la..bila Siti ada, sume orang sure takde harapan esp part Penyanyi Wanita Paling Popular.  So bila Siti tarik diri, berdebar jugakla la tau sape yang menang.

Tadi Sam sempat lagi snap diri sendiri guna hp sebelum naik pentas.  Agaknye nak rakam saat2 paling manis tu untuk dikenang.  Nampak gaya malam ni Sam tak tdo la..takpun tdo peluk trofi..ahakss..

Keputusan penuh as taken from BeautifulNara.

1. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Sixth Sense
2.Pelakon TV Wanita Paling Popular – Fasha Sandha
3. Penyampai Radio Popular – Faizal Ismail
4. Artis Komedi Wanita Popular - Noor Khiriah
5. Penyanyi Nasyid Popular – Rabbani
6. Pengacara TV Lelaki Popular-Aznil Haji Nawawi
7. Artis Baru Lelaki Popular – Shahir
8. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
9. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak
10. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan
12. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato Rosnani Jamil
13. Penyanyi Lelaki Popular – Faizal Tahir
14. Pelakon Filem Wanita Popular – Lisa Surihani
15. Artis Mobile Popular – Sixth Sense
16. Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali
17. Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam
18. Penyanyi Wanita Popular - Yuna
19. Bintang Paling Popular ABPBH2010 – Shaheizy Sam
Yeah..agak menepati ramalan saya..sebab pilihan saya either Zizan or Sam.  Sam memang terbaik.

20 bende yang saya suka dan tak suka..

1.  Siti Nurhaliza..comel and best gila dia nyanyi..suka lagu Bukan Cinta Biasa bila ditukar arrangement.
2.  Performance Ella, Alyah and Shima.  Mati2 saya ingat Shima lagu Teringin tu tapi nampak muda lak.  Rupa2nya Shima, artis baru.  Suara dia..hmm..ke laut.  Alyah pun saya tak bape suka.  Agaknya lagu Ella tu, hanya Ella sorang je la boleh nyanyi sedap.  Ella nyanyi sorang pun takpe.
3.  Anuar Zain.  Even saya dah tak bape suka dia, tapi lagu Sedetik Lebih tadi..menggegar jiwa..
4.  Suka perfomance NAJAZ (Nabil, Along, Johan, Angan n Zizan).  Zizan rap not bad tapi kan saya suka Nabil la jugak.  Come on Nabil, build up your reputation back.
5.  Irma Hasmie as penyampai.  Lawanya dia bertudung satin.  Isk..tingin la pulak nak pakai tudung gitu.  Anyway, kat Arena Stars tu, tak terserempak dengan Nabil ke..oppss..
6.  Hans Isaac..gorgeous!!  You're exactly like me.  Bape kali anugerah pun..status still bujang as you said.  Jom kita, Hans..hehe.   Tapi tadi masa dia nak sampaikan anugerah, macam kalut2 je..dia malas layan remeh2 ni.  Straight to the point.
7.  Suka performance Yuna, simple tapi tak suka tudung serkup dia, macam nak pegi swimming.  Suka tudung n outfit masa dia pegi amik hadiah.
8.  Kak Engku..kurussss.  Jeles ah.  Dia makan hati jadi kurus..tapi saya..hmm..takpe2..Atkins ada..
9.  Gabungan pengacara Kak Engku, Shira and Zizan memang best.  Hidup je dan kali ni takde perli dan sindir orang teruk sangat.  Lawak Zizan memang terbaik.
10. Lisa Surihani lawa gila.  Lawa la sesangat.  Isk..taktau nak cakap macam mana..memang lawa..baju dia pun lawa.  Makeup pun lawa.  Pendek kata..almost perfect.  Tengah in ke style pakai lipstick kaler tak terang tapi kilat.
11. Rita Rudaini even pregnant pun nampak lawa.  Tang perut je naik, yang lain sume slim.
12. Anita Sarawak ramping gila n muka nampak muda..hishhh..
13. Fasha Sandha bebetul terkejut dia menang.  Serius dia tak sangka.  Yelah dengan kontroversi macam2, agaknye dia ingat orang tak suka dia.  Rupanya kali ke-5 dia menang.  Banyak kali gak tu.
14. Kategori kebal:  Fafau n FBI (Penyampai Radio), Aznil (Pengacara), Rabbani (Nasyid).  Nor Khiriah ulang last year punya performance kot as female comedian.
15. Ana Raffali nampak slim, makin comel.
16. Lagu Kalau Berpacaran tadi takde Sohaimi Mior Hassan macam tak best, ganti sape ntah budak gebu tu.
17. Farhan dah kurus...bestnye dia..nak kurus macam dia gak le.
18. Adira tu memang cute, makeup ke tak makeup ke, tetap cute.
19. Last, masa nak umum Bintang Paling Popular, memang tak tahan lawak dengan Usop Wilcha.  Ingat ke nama dia, rupanya Wilcha-wheelchair.  Lawak Usop dengan sole2 and tangan melambai2 dia tu memang best gila.
20. Remy Ishak handsome ah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...