..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, April 28, 2009

..cite B****a..

Last Friday night aku g tgk cite B****a: Jangan Pilih Jalan Hitam..x nak sebut tajuk dia sbb x bpe best untuk disebut..actually bukan nk tgk pn..intention aku nk tgk cite He's Just Not That Into You tapi..dh abis tayangan..ada tp kul 650pm..mana leh..langgar waktu Maghrib tu..x sanggup aku..hmm..sbb nk dh ada kt sana..so tgk je la movie apa yg ada..so cite ni je yg ada..panggung almost full..dua panggung derang bukak..isk..actually aku x bpe selesa sbb yg tgk tu ramai yg ala² mat rempit..aku x bpe selesa la..sib baik Rewl x rupa mat rempit..hihi..k la nak puji skit dalam ni..penampilan Rewl ni..hmm..boleh dipuji la..simple tp nampak smart..haha..

---------------------------------------------------------------------------------
:: B****a: Jangan Pilih Jalan Hitam ::

B****a mengisahkan dua remaja Amy (Salina Saibi) dan Tasya (Nabila Huda) yang menjadi mangsa kerakusan kekejaman manusia berhati binatang. Tanpa pendidikan dan latar belakang keluarga yang sempurna, Amy dan Tasya memilih untuk terjebak dalam dunia rempit oleh pengaruh teman lelaki. Muz (Syamsul Yusoff) teman lelaki Tasya seorang suka cakap besar dan Acai (Shaheizy Sam) teman lelaki Amy seorang yang pantang dicabar. Bapa Amy seorang kaki judi sering menganggu kehidupan Amy. Azam (Aaron Aziz) seorang bapa ayam cuba memujuk Amy kembali padanya dan insaf atas kesilapannya yang dulu. Amy yang mengetahui pekerjaan Azam cuba menjauhkan dirinya pada Azam. Muz terpikat pada Aisyah (Diana Danielle) tetapi tidak mengetahui Aisyah ialah adik kepada Azam. Tasya yang berang dengan kecurangan Muz, relakan dirinya ditiduri Acai dan gengnya. Tasya merasakan hidupnya tidak bermakna, membunuh diri. Muz mendedahkan cuba memberitahu identiti abangnya dan dirinya sebagai mat rempit. Azam kecewa tidak dapat memujuk Amy bertindak menculik dan jadikan Amy pelacur. Amy berjaya melarikan diri dari Azam dan cuba berlindung dengan bapanya Salleh (Nasir Bilal Khan). Salleh yang mabuk cuba mengambil kesempatan pada Amy.
*taken from http://katasuhaimi.blogspot.com/*


Aku sukaaaa tgk Aaron Aziz..nape ntah..rasa jatuh cinta pandang pertama..haha..hensemnye dia dlm cite ni..salu tgk kt tv mcm biasa² je...tp dlm filem ni..hensem semacam je...hehe..n aku sukaaa gak tgk Shaheizy Sam..watak dia sgt bersahaja..cute je..lain² tu biasa je..aku tak suka cite mcm ni sbb nampak mcm menggalakkan hidup bebas n merempit..org x insaf la tgk cite mcm ni..tp tu sekadar cite..budak² sgt² la x sesuai tgk cite ni..tu sbb kategori 18PL..anyway..salute to Syamsul Yusof..sebagai pengarah muda..not bad..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...