..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, April 15, 2009

..1kg..

1kg.....yeaaaa...trn 1kg..haha..bestnye..baru 1kg..isk..bpe kg lagi ni..isk..ni pn leh caye ke eh..hmm..actually last week pn trn 1kg tp kt umah mak lantak x ingat...naik balik mcm asal..pastu tdo n duduk je..hmm..xleh jadi ni..diet menjadi kalau x mkn even weekend..hmm..kt umah pn kalau nk melantak kene tgk kalori..kene wat bende lain yg x ingatkn mkn..

Ngeri gak 1kg ni..bila2 je leh berubah...tp seronok la jugak..sbb sblm ni timbang x berubah..1kg..lalala..isk..jgn happy sgt chek oooiii...

Smlm..mission accomplished...mkn laksam for dinner..n 2 keping biskut munchys yg dlm tu ada krim coklat as supper..kira kalori..dlm 100++..ok kot..laksam tu x tau bpe lak kalori dia..xde dlm list..kot la pakcik jual laksam tu leh labelkn kalori kt plastik laksam tu..hihi..

Hari ni kt opis dapat Pembantu Am Rendah(PAR) baru..yg dl punya wat pasal smpi diberhentikan..so wat air ke amik surat ke kami la pakat² buat..ni dia dh ada..hopefully dia ok..org lama..umur 45..service kt USM dh 25 tahun..sblm ni kt Sains Fizik, USM Penang..nampak gaya mcm sgt berpengalaman n ok sgt..tp aku amik sikap berhati2 di mana aku dh siapkan setiap jadual utk rekod tempahan dan keluar masuk surat..first impression..he's good.. Suppose dia jmpa boss..tp hari ni boss n 2nd boss pn xde..g kursus..so..aku la as boss kecik kene jmpa dia..

Hari ni semangat skit keje sbb aku dh tukar kedudukan pc dlm opis..tp kertas2 still selerak lagi..bila la nk kemas ni...isk..

Hmm..nk cite skit..smlm kan..ada short discussion dgn staf team development n 2nd boss..well I admit I'm not that good..but sometimes that look from my 2nd boss yg some sort like kecilkan our idea n opinion was a bit annoying..well..nmpk mcm aku nk tegakkan benang yg basah..well..aku x diberi kekuatan utk bahaskan dgn betul my idea..I dunno how to describe in proper words..I can accept other's ideas..but..I hate that cynic look n words..susah aa nk describe..smlm aku dh tertinggi suara dh pn..erk..tapi aku ni cepat mengalah..n terus terima je apa yg org ckp..kelemahan aku la tu..

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...