..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Friday, April 10, 2009

..knowing..

Nk buat movie review la pulak..lama dh x tgk movie..last tgk Geng Upin Ipin tu la..lps beli crocs..terus tgk cite Knowing..mula ingat nk tgk Confession of a Shopaholic tp nnt leh dload la kot..Knowing cam lagi menarik..n my assumption is damn true...besttttttttttt!!!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------
:: Knowing ::
Cite ttg Nicholas Cage(John) n anak dia(Caleb) dapat satu kertas yg penuh dgn nombor. Nombor tu ditulis oleh sorang budak ppuan, Lucinda 50 years back. Cara Lucinda tulih nombor² tu mcm dirasuk. Kertas tu ditanam bersama-sama kertas lain yg ada drawing n etc oleh budak² sekolah tu dalam satu time capsule. Sekolah tu sesaje la tanam time capsule tu utk dibukak balik lps 50 tahun. So thn 2009..cukup la 50 thn..cikgu sekolah tu ada lagi..tp dh tua la..dia yg amik balik time capsule tu dlm satu acara.

So budak² sekolah tu dpt sorang satu kertas dr time capsule tu. Tapi Caleb dpt satu kertas yg a bit weird..so John cuba analyse nombor² tu..n nombor tu mewakili data tentang bencana alam yg berlaku dlm tempoh 50 thn lps..termasuk la tragedi 11 September..n dia pn leh ramal apa kejadian yg boleh berlaku akan datang based on nombor² tu dan kejadian terakhir bumi ni akan hancur. Dia cuba track Lucinda yg tulih nombor² tu tp dh mati..tp dia dpt contact anak Lucinda, Diana n her daughter, Abby.

Caleb n Abby ni lak selalu diganggu oleh suara² misteri yg mcm nk show smthing..n kdg² didatangi org yg pelik..yg rupanya alien. Alien tu yg rasuk Lucinda tu dulu utk tulih nombor² tu..n alien tu yg control bumi ni utk kiamat pd certain date..n alien tu dh pilih Caleb n Abby ikut derang sebagai wakil manusia utk terokai satu dunia baru. John nk ikut tp alien tu ckp x leh..selected ppl only.

Diana lak mati dlm accident. Bumi akan hancur. Cara bumi hancur tu..sungguh mengerikan..mcm kiamat betul rasa..sesape pn x dpt terlepas. Dia dtg dlm bentuk api gulung² yg musnahkan semua bende. Effect dia sgt la real..2 thumbs up for this movie.. I really really love Nicholas Cage..dulu suka tgk dia dlm City of Angels n Face Off..bestttt!! Dia jenis cool je..

3 comments:

Yan said...

aku tak pernah plak dengar pasal cite ni.. bley suh hafiz donlot.. kekeke..

..owner of a lonely heart.. said...

Tu la..mcm x glamer je..tapi best..hehe..

LiNA said...

Bukan tak glamer, rasa cam baru je start tayangan. Best ehh, tgk iklan cam bosan jek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...