..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, April 13, 2009

..format pc..

Pc aku ni sgt la slow..single click jadi double click..grrr..hanginnn...buat keje pn slow bangats...so setelah dicampur, tolak, kali, bahagi..hari ni aku decide nk format pc tu..tp tu la..byk la pulak cekadak..nk transfer sume fail lak ke dlm pc lain..isk..amik masa 1/2 hari gak..buang masa di situ..sedangkan keje byk..arghhh tp aku leh relax je transfer file..sbbnya..aku dh x tahan..ada spyware, virus ke worm kot dlm pc tu...grrrr...takpe..buang masa skit skrg so that x buang masa n sakit hati lagi lps² ni..

Dah lama dh ingat nk format tapi x kesampaian..malas tul nk transfer file..tp aku x format sendiri..mintak tlg technician..hehe..suh aku buat..smpi esok pn lum siap...technician senang skit..sume file n driver n installer ada kt dia..harap aku ni..nnt teraba-raba..oppss..18sx..

Hari ni aku cuba minum byk air..tp the result..aku g toilet nk dekat 5 kali hr ni..seruan ke toilet tu bukan boleh tahan²..isk..malu lak pada staf² yg lain..takpe..lama² badan aku leh absorb la kot kan..hari ni lebih 1000 kalori ke..erk..ntah..

Breakfast
Sekeping roti bakar letak kaya
Quacker oat n milo

Lunch
5 keping biskut cecah green tea taruk gula skit

Dinner
Hmm...lum decide..
Sup sayur pn sedap kan..tp lum beli sayur lagi..sup carrot je la..aci..letak ikan bilis...
Ke mkn limau sunkist je..hehe..version malas tp leh kurus..:)

Sup Lobak dan Bilis
Bahan-bahan:
Lobak putih 1/2 batang sederhana besar
Lobak merah 1/2 batang sederhana besar
Ikan bilis 1 genggam
Bawang putih 2 ulas
Halia 2 inci
Garam secukup rasa
Sedikit serbuk lada hitam

Cara-cara:
Potong bentuk baji lobak merah dan lobak putih.
Tumbuk kasar bawang putih, halia dan ikan bilis.
Tumis bahan tumbuk tadi sehingga wangi.
Masukkan 2 cawan air.
Biarkan mendidih.
Masukkan lobak dan masak selama 15 minit dengan api kecil.
Perisakan dengan garam dan lada hitam. Angkat.

Diambil dari..
http://ratuhati.com/index.php/Resipi-dan-Artikel-Masakan/Resipi-untuk-Ibu/Sup-Lobak-dan-Bilis

** Buat sup carrot pn kene tgk resepi..;))

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...