..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, April 18, 2016

Diet Atkins lagi: Day 1

Hi..

Dah tak reti menulis sebab dah lama sangat tinggal blog ni. Tak tau nak cakap bape banyak sawang.

Hari ni tingin nak update sebab nak start balik Atkins Diet. After so many love-hate relationship with Atkins, and now back to Atkins sebab rasanya it's the best diet for me so far. Sebab I can eat when having meal with my husband.

Berat memang tak mo cakap la..sampai tension tengok berat. Malas nak cakap. Stressssssssssss!!!!
Baby pun mcm tak nampak rupa pun..tu pun stress.

So starting from today, I wanna change myself. Be discipline! Selalu perasaan malas melanda.

Kadang tu urusan dengan Tuhan yang 5x tu tak khusyuk. Pastu melambat2kannya..jahilnya diri ini. Astaghfirullahalazim.

Now I'm having my breakfast with 2 fried eggs and kacang panjang and skit sambal ikan bilis + cili padi.

Nanti try cuba update lagi pasal diet.


3 comments:

Aishah Megahasz said...

Jom kita sama-sama. Aishah baru start minggu lepas sambil-sambil ganti puasa. Baru turun 1kg. Stress jugak tengok badan dah naik. Harapnya bila dah start bulan puasa ni lagi cepat turun. Cayok!

Melur Putri said...

Fuh aishah..congrats turunkg dah, ni baru start je dah mak panggil umah dia masak moi tadi...isk2..
Start esok la pulak tp maybe low carb je kot.,

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...