..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, September 6, 2011

..makan ketupat..

Sindrom ngantuk saya berpanjangan sampai malam semalam..lebih² lagi berbuka dengan 2 ketul ketupat daun palas yang mak saya buat..yg terlebih² kacangnya. So masa kemas dapur..mata ni lalok je. Lepas tu tdo tak ingat dunia dan terlepas sahur. Isk..hari ni posa tak sahur la..insyaallah boleh bertahan. Cuma tak cukup air rasa sebab saya memang dah terbiasa minum air minimum 2 liter masa berbuka n sahur. Berbuka semalam dapat seliter je.

Lagi 3 jam 1/2 je lagi..harapannya..berjaya la..esok taktau nak posa ke idak sebab esok ada pendaftaran pelajar. Nak kata saya penat tu tak kot tapi esok derang siapkan makan..hehe..rugi pulak tak makan, ye tak. Tapi kalau posa esok, dapat dah 3 hari..posa penuh minggu ni..straight 5 hari..and another 2 days to go. Lepas tu..merdeka!!! Think..think..

Before that..baik pk hari ni berbuka makan apa. McD? As wished yesterday? Lagi, apa ye yang sedap? Ketupat lagi? Menarik gak..ada banyak lagi dalam periuk kukus tu. Tapi nanti ngantuk tahap gaban, camno..dah le..esok pagi kene gerak awal dari umah..7.30pg dah kene terpacak kt opis..ni sebab student baru nak masuk la ni.



Sate pun menarik..beli kat pasar malam Taman Selasih hari ni. Lagi? Haaa..dadih...tingin ni..japgi nak gi cari..then makan aiskrim dah beli since sehari sblm raya hari tu..tak berusik pun. Menu² yang bagi gemuk..memang saya terror. Tapi posa 2 hari ni, saya rasa ringan je badan. Best eh posa. Timbang pun that additional 1kg tu remain..hehe. OK la..jangan naik dah. Dok dendiam kat situ. Turun takpe.

Entry hari ni macam kamus bergambar lak. Makin meleleh air liur la..sabar..sabar...
OK..nak gi solat Asar seksiap..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...