..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, June 2, 2011

..insidious..

Semalam pegi tengok cite Insidious kat Queensbay Mall dengan adik.  At first ingat nk tgk Pirates of The Caribbean 4 yg 3D tp tgk2 seat ada kt depan je tinggal..Insidious pn depan gak..tp memikirkan 3D nye version mahal skit..x berbaloi lak dok depan..so pilih tengok Insidious.

The synopis boleh tengok sini.

My comment...hmm..hantu omputih memang tak takut sangat dari segi rupanya tapi dari segi jalan ceritanya dan effect kewujudan hantu yang menakutkan.  Tengok cite ni..penattt..penat nak suh derang tu lari dari hantu.  Boleh pulak ye kes di mana roh manusia ada kebolehan bangun dari tdo dan berjalan² ke dunia lain macam mimpi dan tinggalkan badan macam koma tapi tak koma.  Nama pun filem kan..fiksyen.

Ending dia..dia twist.  Ingat ke dah selamat dah rupa²nya roh lain lak masuk dalam body bapaknye lepas selamatkan anaknya dari dunia roh.  Cara bapaknye cekik Elise tu..huhu..scary.  Ending dia memang terbaik la.  Momentum cerita berjalan slow dari awal dan makin mendebarkan towards the end and lastly..BOOM!!

It's not a happy ending..huhu.

Kesimpulannya...BEST!!!  Tak rugi tengok.
Tak nak letak the actual film poster sebab macam takut lak..huhu..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...