..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, June 13, 2011

..ada apa pada akademi fantasia..?

Ada apa dengan cinta...eh..silap..ada apa dengan Akademi Fantasia?

Selepas 9 tahun bersiaran tapi saya mula langgan Astro masa AF4.  Sebelum tu tengok kat youtube je..ye ke youtube..saya pun x ingat..

Tapi yang saya ingat..masa lunch hour salu saya tengok Mawi masa AF3..macam best.

AF2 final kalau tak salah saya tengok kat umah kawan saya..yang ayah dia baru dapat Datukship baru-baru ni...:)  Thanks ye..

And now dah AF9..since AF7 dan seterusnya saya tak bape ikut dah AF ni..kalau tertinggal a few concerts..or a few perfomance kira tak kesah sangat la.  AF9 pun camtu gak..tapi tetiba dapat tau ada konsep gugur then ada calon lain masuk..and here comes Fina and Hazama.

At first tersuka lak kat Fina..sebab suara dia lantang..nyanyi macam best je..Hazama..hmm..because of the look..so macam so-so je la..haha..x hensem sangat..;)

Lama² tengok Fina macam budget bagus je..macam x suka lak..pastu suka pakai baju dedah²..erk..tak seksi la dik..seksa..kurus sangat gitu..isk..x bape cantik.  Maybe she's too young..only 18..so baru lepas sekolah rasa nak explore macam².  Tapi tu la..saya dah x suka.

Suka kat Azri sebab cute tapi performance tak consistent.  And there comes Hazama dengan lagu Soul Sister (Train).  Erk..lagu tu tak saya tak pernah dengar.  Tetiba tersuka.  Rasa macam lagu dia sendiri.  Cara dia gerak atas pentas..energetic.  Dressing simple but it suits him.  Muka dah cerah sikit..dah nampak lak comel.  Tak pasal² saya suka lagu Soul Sister tu.  Everyday pasang kat Winamp...berulang² kali.

Then dia nyanyi lagu Sendiri (May).  Saya expect dia tarik kat bahagian.."...menanggung derita iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..."  Tapi dia tak tarik..takpe la..tu cara dia..tapi tak pasal² saya gi download lagu tu.  Tersuka lak.

Sejak tu..saya expect Hazama is the winner.  Surf kat net..jumpa lagu Pokok.  Sukaaaa jugakk..tingin nak tengok dia perform nyanyi lagu ni.  Cara dia on the stage..saya suka la..dia lain..macam saya suka Tomok masa One in a Million dulu.

Komen Ramli MS semalam.."Hazama tiga empat tiang jauh dari peserta lain.."  Memang pun..saya setuju sesangat.  Erk..entry ni macam saya minat gila kat Hazama..haha..tapi takde la sampai AFUNDI HAZAMA.  Tidak sesekali nak habiskan duit untuk vote derang ni..nasib le kalau tak menang..tapi memang harap la menang.

Semalam masa tinggal dua orang antara Lena n Hazama..confident je saya cakap Hazama menang.  Tak dapat bayang kalau Lena menang...huhu..  Sian Hazama..5 tahun dia tunggu..memang berbaloi la..tunggu bukan tunggu kosong..tapi dia usaha dari bawah.  Really respect u la Hazama.

Wait..entry ni pasal Hazama ke AF..erk..belasah je la...ada kaitan gak tu..

Lagu terbaru Hazama..Cinta Teragung...beshhhhh!!! Layannnnn...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...