..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Sunday, May 23, 2010

..piala thomas..

Rasanya mmg sangat lewat untuk cite psl Piala Thomas tahun ni..yg semua org tau..kita kalah di peringkat semi final..kalah dgn China..n piala tersebut milik China setelah berjaya kalahkan Indonesia, 3-0 di peringkat final..China raja badminton dunia buat masa ni..

Saya tengok la jugak saat2 kekalahan kita dgn China tu..patah jugak hati ni bila Chong Wei kalah dgn Lin Dan..dan kekalahan yg seterusnya adalah dijangka..esp Choong Hann sbb rasa tenaga dia tak terlawan dgn Chen Jin..tenaga tua..umur 33..tua setahun je dari saya..*erk..tenaga saya pn tenaga tua la ye..*

Hari ni lak baca paper..pemain pasukan Piala Thomas salahkan media di atas kekalahan mereka..huhu..mana leh camtu..kene akui kelemahan diri dan jgn asyik nk tunding jari salahkan pihak lain..

Bagi saya pemain kita tak boleh nk absorb tekanan..which is saya akui..bukan senang..kalau saya di tempat mereka pun *chewahh..berangan..* saya tak tau mcam mana nak control..dengan harapan rakyat Malaysia, dengan sorakan penyokong, dengan semangat dan air muka pemain China yang nampak confident sangat..

Walau apa pun..para pemain dah cuba bagi yang terbaik..*kalau derang rasa itu yg terbaik*..tapi bagi kita, itu bukan yg terbaik..so..BAM kene usaha cari bakat baru mulai sekarang utk Piala Thomas tahun 2012..kita musti dapatkan balik piala tu..MUSTI..

**Hmm..hopefully thn 2012, saya boleh tgk Piala Thomas dgn Mr Hubby terchenta la ye..n nak lagi best dengan baby..huhu..x salah berharap dan berangan kan..

1 comment:

Melur Putri said...

I'm watching final piala thomas 2014 right now..malaysia lawan jeoun..second game..rubber set..first game chong wei menang straight set..n alhamdulillah tercapai hasrat nak tengok piala thomas dengan hubby..impian nak tengok piala thomas 2012..tapi tahun 2014 baru diperkenankan Allah untuk tengok dengan hubby..terima kasih ya Allah..kerana menunaikan impian saya..sesungguhnya Allah Maha Besar lagi Maha Mengetahui..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...