..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, May 26, 2010

..mencari ketosis..

I read an article about ketosis kat utusan..last 2 weeks..ketosis terjadi apabila ketone, a hormone that contains alcohol yang dikeluarkan oleh badan melalui senaman yg menyebabkan kita rasa happy..

Hmm..betul la..today I'm happy..maybe sebab ketone dah kuar kot lps 2 hari gi gym..hehe..dan hari ni pun saya pegi gak..alhamdulillah..manage to loose more than 1000 calories..masa cycling tambah 10 min lg..peluh kuar banyak and i feel happy..

Hari ni pagi ptg meeting..n saya tak masuk opis pun buat keje..walaupun keje banyak..ntah nape..rasa relax je..tp keje bertimbun dan tertangguh..huhu..

Tadi lepas meeting saya lapar..so dgn senang hati saya bakar roti kat pantry, sapu kaya n bagi kat sume staf yg saya jumpa dan yg dok kt opis..apa x kene ntah..tetiba je rajin..saya mkn sekeping je pun..

Pastu..ada insiden skit..tombol pintu kat pantry baru rosak ptg tadi..dan saya terkurung dalam pantry lepas solat asar *surau dalam pantry* sebab ter'lock' dari dalam..tombol jammed..hp lak tertinggal dlm kete..sib baik ada telefon kt pantry..so saya call boss kecik saya n luckily dia lum balik lagi n he came to the rescue..kalau tak..hmm..terkurung la dalam pantry smpi pagi esok..huhu..alhamdulillah..Tuhan selamatkan saya...syukur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...