..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, October 12, 2011

..update berat lagi..

Nak update berat lagi...lalala..guess what..timbang tadi ilang lagi 500gm..dah dapat kembali ke berat asal..syukurrr... Tapi nak turun lagi. Diet must go on..at least sampai Jumaat ni..terbabas seskit takpe. Semalam pun saya makan limau sunkist sesuka hati tanpa rasa bersalah. Menu saya semalam yang saya rasa ok la:

Breakfast:
1 biji telur rebus masak sambal

Morning break:
2 ketul cucur udang (mak buat)

Lunch:
Seketul ayam goreng rempah
Sayur bayam
Kacang bendi
Sambal belacan

Tea break:
Sepeket kacang tanah berempah

Dinner:
Ketam
Ikan goreng
Kerabu umbut kelapa
Keropok ikan
Limau sunkist

** Air kosong secukupnya dalam 3-4 liter

Kenyang gak..and loose weight as well...best..best. Rasanya carbs intake lebih skit tapi still menjadi. Cuma jauhkan nasik. Kalau makan nasik..hancusss la. Tak pegi gym pun sebab kemas bilik tak abis lagi. Hari ni lak ada kene attend seminar kul 8.30pm kat Hotel Sunway Seberang Jaya so tak boleh lagi gi gym. Esok kot insyaAllah.

Bilik saya dah berubah wajah sikit tapi still lum abis kemas. Tapi ada semangat lain di situ...semangat baru hadir bila ada perubahan. Kalau rajin saya snap gambar bilik ni bila dah siap kemas.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...