..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, October 24, 2011

..boys over flowers..

Selamat hari Isnin..di usia 33thn 3 hari...:)

Hari ni nak cite pasal drama Korea Boys Over Flowers yang berjaya saya habiskan dalam tempoh  2 minggu++. Fuhh..rekod tu..asik ngadap dia je..25 episod..dengan duration setiap episod lebih kurang 63minit++.
Rasa² macam buang masa gak tapi disebabkan cite tu best tahap melampau so...sanggup la bersengkang mata tengok. Orang lain maybe dah tengok..saya je yang tertinggal bas. Ala..biasala..dari dulu pun memang saya asyik tertinggal bas walaupun saya adalah jenis orang yang kelam-kabut.

Saya tengok cite tu kat http://www.maaduu.com/. Siap dengan subtitle semua. Nama² seperti Geum Jan Di, Gu Junpyo dan Yun Ji Hoo asyik berlegar² je dalam kepala. Ketiga² nama tu adalah antara watak utama dalam cite tu. Suka sangat bila derang pronounced 'Geum Jan Di' dan 'Gu Junpyo'..sedap je dengar. Dah lepas abis drama tu, baru la saya tergedik² nak cari nama betul pelakon² tu sume. Saya dah jatuh chenta la kat Ji Hoo aka Kim Hyun Joong..watak yang pendiam dengan muka takde perasaan..camni...

Tapi sekali dia tersenyum nampak gigi..walaaaaa..duniaku terasa berbeza..berseri² gitu..


Letak 3 gambar..sebab..erk..dia hensem sesangat la dan cool je.

Gu Junpyo aka Lee Min Ho lak jatuh 2nd hensem walaupun dia lead actor.
Satu gambar cukup..hehe...

Untuk aktress lak..sukaaaaaa le sesangat kat Geum Jan Di aka Koo Hye Sun..buat memek muka macam mana pun tetap cute.



Sinopsis malas nak taip..copy paste je dari sini.

Jan Di is an average girl whose family owns a dry cleaning store located near the luxurious and well known Shin Hwa College. Jan Di meets the four richest and most spoiled boys known as the F4. After saving a boy from jumping off the roof of Shinhwa High School, she is admitted into the school on a swimming scholarship. Jan Di tries to avoid confrontation with the F4 at all cost because she knows what happens to those that stand against them. However, when Jan Di's friend, Oh Min Ji, accidentally gets ice cream on the leader of the F4's shoes, she's forced to declare war on the leader of the F4, Goo Joon Pyo. What will happen though, when she falls in love with someone from the F4 and Goo Joon Pyo start feeling something for her too? Will the love triangle disrupt F4 and change their lives forever?

Kesimpulannya cite ni memang best dan boleh buat saya nangis, senyum dan happy. Ada babak kene dumped dengan boyfriend. Saya yang pernah ada dalam keadaan camtu tau sangat rasanya camne. Tu yang nangis x ingat tu.

Rupa²nya baru saya tau cite ni is the Korean version of Meteor Garden (Taiwan). Padan pun masa memula tengok rasa macam dah penah tengok tapi tak bape ingat..rupa² cite yang sama.

Oleh kerana saya telah jatuh chenta kat Kim Hyun Joong..makanya saya telah menggoogle cite apa lagi yang dia berlakon. Tak banyak pun..banyak yang dia jadi cameo je. Cuma dapat satu ni..Mischievous Kiss. Gonna watch it thru http://www.mysoju.com sebab kat http://www.maaduu.com/ macam takde je. Cite ni 16 episod je..tak banyak macam BOF..sampai 25 eps. Hopefully best.

** Erk..am I too old to watch and admire such adorable and young Korean artists? Hmm..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...