..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, August 9, 2011

..bonus raya 1/2 bulan gaji..

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi. PM baru umum semalam kakitangan kerajaaan dapat bonus 1/2 bulan gaji dan minimum RM500. Pesara kerajaan pun dapat RM500. Pembayaran akan dibuat pada pertengahan bulan ni..bape hari je lagi. Ada kawan cakap on 15 Aug. Penatla staf Jbtn Bendahari ye, kalut² buat akaun.

Actually budget saya dah lari ni, so kehadiran bonus ni membawa rahmat yang tak terhingga rasanya. Memang budget saya lari. Lari la sesangat. Sebabnya, saya tak menyimpan banyak..huhu..khas untuk persediaan masuk rumah baru. Erk..rumah saya dah siap, dah boleh amik kunci. Lalalala. Sepatutnya best la kan. Tapi..isk..nak masuk air n elektrik, pasang grill..perlukan ongkos..waaa!!

By this October..maka akan berkuranglah gaji saya kerana dipotong dengan agak banyaknya selama...hmm..30 tahun..erk..lama gila.

Eh..tajuk pasal bonus, nape cite pasal rumah..erk..excited la jugak seskit sebab rumah dah siap. Tapi saya tak duduk la. Sewakan kot, maybe. Belum ada plan. Nape tak duduk? Takkan nak dok sorang²? Takuttttt!!!!! Hai..sapela soulmate yang nak teman saya nanti...*wink*.

Bonus yang dapat ni memang khas utk topup as saving yg tak seberapa khas utk rumah. Saya takde la nak shopping raya sakan. Sebab saya dah shopping earlier..haha. Cuma tadi terbeli perfume Lancome Hypnose kat http://thebeautyholics.blogspot.com. Actually dah lama abis tapi tak beli² lagi..asyik pujuk diri cakap tak perlu, tapi tadi..dah selamat transfer duit..:)

Gambar rumah saya..
Memang ada amik pic actual tapi malas nak cari ada kat mana.

1 comment:

JuE said...

besaunya umah.... bestnyer...
rumah aku kecik ja... huhuhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...