..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, July 1, 2010

..adakah saya tidak layak..?

Hari ni..saya rasa down..banyak keje kene buat..ditambah dgn phone calls n meeting yg non-stop..pastu jawab email lak..then keje saya yang tak siap2..tu la..dulu2 nape tak nak buat awal2 ..dan saya dipanggil untuk kursus lak start esok mlm sampai ahad..baru dapat surat je tadi..lepas tu dapat tau lak cite yang tak bape best..erk..tak tau la best ke idak..actually takde apa pun..patutnya kene tumpang seronok dengan kebahagiaan orang kan..tapi air mata saya tumpah jugak tadi..walaupun nama itu telah saya buang jauh2..serpihannya mungkin masih ada..amik masa sikit lagi kot untuk hapuskan semua..

Suddenly I feel lonely..so lonely..rasa kosong..dan pada Allah SWT juga saya mengadu..rasa tenang sekejap kerana saya tahu Allah mendengar rintihan saya dan Dia dah ada perancangan terbaik untuk saya..saya kene sabar dan terus sabar..di kala ni..air mata saya gugur..

Saya cuba sibukkan diri tapi memang sibuk pun..dan kadangkala kesibukan ini menyebabkan saya telah tidak berjaya menjadi ketua yang bagus kepada staf saya..ada perancangan saya yang juga tidak terlaksana..

Saya juga hampir tidak bersetuju dengan beberapa rancangan staf yang lain tetapi saya tidak dapat melawan kuasa majoriti dan ketua yang lebih tinggi..apakan daya..jangan turutkan hati dan cuba lakukan tugas dengan ikhlas..

Sangka saya dalam kesibukan itu, saya boleh lupakan kesah silam dan nasib diri tetapi tidak..fikiran itu sering datang..mengganggu-gugat otak saya..apa yang mampu buat..adalah sabar dan terus bersabar di samping tak putus2 berdoa dan memohon pada Yang Maha Esa..

Kadang2 satu persoalan datang pada saya.."Adakah saya tidak layak?"

4 comments:

Zool Blogger said...

teruskan je perjuangan selagi termampu..

Zool

JuE said...

zura...
kuatkan semangat ko...
be strong bebeh

Sharinginfoz said...

betul kata zool dan jue, kuatkan semangat, ada kemudahan atas apa berlaku

..owner of a lonely heart.. said...

Thanks Zool, Ati n Sharinginfoz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...