..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, March 8, 2010

..food poisoning..

I just recovered dari demam..demam ke eh...or should i say keracunan makanan.. So hari ni tak gi keje..amik EL je sbb malas nk klinik amik MC..cuti pn banyak lagi..

Saya rasa puncanya dari begedil busuk yang saya makan pada hari Jumaat yang dibeli kat cafe staf. Saya makan separuh and rasa smthing weird so i throwed it away.

Kesannya, pada pagi Sabtu saya rasa pening kepala sangat lepas bangun tdo..supposed ada senamrobik+poco2 so kene cancel padahal saya dh prepare dgn lagu macam2.. Saya makan panadol..so lega skit. Actually hari tu saya plan macam2..nk pegi Celcom, nk gi Epal repair mesin jahit, nk beli beg laptop untuk laptop baru..excited sangat..n saya ada date dgn hehe..that fellow la ..should i called him 'A'.

Meanwhile dh rasa ok..saya pn bersiap la pegi..excited gila..selesai urusan kt Celcom, gi Epal lak..masa ni dh rasa pening balik..so beli panadol Active Fast kat 7 Eleven n telan.. Settled kat Epal..terus shoot gi Jusco Perda..excited gi cari baju..dh loose weight ni..tingin nk bergaya lebih..haha...bpe kali masuk fitting room..lastly dpt la sehelai blouse n sehelai slack..ada lagi yg nk tgk tapi Mr A dh smpai..so terpaksa la batalkan hasrat..cian lak dia tgu lama..

Lepas solat Zohor sume..dia ajak g tgk langsir utk rumah baru dia..then we all lunch..masa ni saya dh x lalu mkn..heran gak sbb saya jenis suka makan...then gi cari beg laptop..beg yg first dia x berkenan..mcm x bg saya beli je..hehe..pastu gi kedai lg satu..beg yg sama tp kaler pink..terus dia ckp lawa..n saya terus beli..erk..dia suka warna pink..waduh..camne leh sama ni..lelaki minat pink..what the..erkk..takpe..fahrin pn minat pink kan..erk..

Then masuk Jusco gi cari flask utk opis..dia bg opinion sume..dpt la 3 unit..tp terlebih budget..huhu... pastu dia berkenan satu shelf white color..n nk beli..masa ni saya dh x tahan..pening menyerang kembali..terus duduk kt bench..dia je gi jenjalan..then..dh x larat..saya mintak dia je bayarkan kat kaunter..n saya ikut dia gi parking lot kt basement..kete saya parking kt luar..

Saya dh x larat..mintak dia hantarkan ke kete saya..saya rs mcm x leh drive tp cuba gak..he keep on calling me nk pastikan I'm ok or not.. Saya siap tanggalkan tudung lagi..x tahan pening n nk muntah..lps je kuar highway nk ke rumah saya..saya stopkan kete dan terus muntah dlm plastik.

Saya call mak n adik mintak tlg amik..saya asyik muntah dan muntah smpi xde apa yg nk dimuntahkan lagi..tp nk muntah gak...sakit sgt..smpi tgh mlm n awal pg saya x benti muntah..x kuar pape tp muntah..mkn ubat sume kuar balik..terseksa sgt..at last bapak saya bagi injection dekat ***..huhu..tp still x leh tdo..n terus muntah..sian mak..teman saya spjg mlm..n tiap kali muntah mesti mak bgn n urut saya..tlg picitkan kepala sbb kepala sakit sgt rasa macam nk tercabut..

Hari Ahad...badan saya lak panas..demam la tu..x selesa..kepala still sakit tp x muntah dah..lega sgt...cuma kalau bgn n jln2 rasa mcm nk tumbang..saya cuba solat duduk even ada gak waktu yg terlepas..akan saya qada bila dh sihat betul..Ya Allah ampunkan dosaku.. smlm saya hanya makan buah dan bapak bagi ubat n air glukos..thanks bapak n mak..x terbalas rasanya..

And hari ni..pagi tadi saya x confident nk drive gi keje..so dok umah je la...rehat sampai baik betul..n saya telah berjaya habiskan novel Ketika Cinta Bertasbih Episod 1..sambil baring sambil baca..Episod 2 x tau la bila nk sentuh pulak..

Thanks to A as well..sbb amik berat gak..keep on worrying about my condition n pesan macam2..terasa disayangi..hihi..

Esok nk gi cafe staf n nk cakap pasal begedil busuk tu..kene cakap la kan so that next time x akan jadi lagi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...