..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Friday, January 27, 2012

..day 2 | your favorite movie..

Hari kedua blog 30 days blog challenge. My favorite movie is..ada lebih dari satu la..hehe..boleh la...

The first one is..MY BEST FRIEND WEDDING with Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz and Rupert Everett. Cite ni..hmm..what can I say..tengok banyak kali pun tak jemu. Jatuh chenta kat Dermot Mulroney tapi dia tak banyak berlakon cite lain pun..ke saya yang x tau eh..and of course the main actress Julia Roberts..sukaa sangat.
Sinopsis cite ni adalah tentang Julianne (Julia Roberts) berharap boleh kawin dengan kawan baik lama dia..Michael (Dermot Mulroney) lepas lama x jumpa. Tapi rupanya Michael dah jumpa calon isteri..Kimberly (Cameron Diaz). Michael mintak Julianne jadi pengapit. So dia amik peluang tu tu untuk mengkacau-bilaukan hubungan Michael-Kimberly. Macam² helah dan trick yang dia buat dan dia dapat sokongan dari kawan baik dia, George (Rupert Everett) which is a gay. But at last, Michael kawin gak dengan Kimberly. Serius sayu gak cite ni, even banyak komedi..satu kesah cinta yang tak kesampaian. Cite ni cite tahun 1997, masa saya baru 2nd year study. Sampai sekarang pun saya suka tengok. Banyak lagu best²..saya siap beli lagi kaset soundtrack dia. Antara lagu yang saya ingat..I'll Say A Little Prayer, Wishing and Hoping, The Way You Look Tonight, What The World Need Now Is Love, I Just Don't Know What To Do With Myself.

Babak yang paling best and romantic ever..


The second movie is..DILWALE DULHANIYA LE JAYENGE. Publish in 1995 tapi saya tak tau lagi kewujudan cite tu masa tu. Saya hanya tau somewehere around 1996-1997 masa study gak sebab kawan saya minat gila cite tu sampai sanggup beli CD harga RM40. Zaman study dulu RM40 kira mahal gila la. Saya pun pinjam la untuk tengok. Masa tu takde subtitle tapi faham gak bila tengok the acting and ada kawan yang tolong translate and cite..so kira ok la. Sampai sekarang, kalau ada tayang kat TV saya mesti nak tengok jugak. Tapi kalau TV3 salu banyak cut..huhu..tak best.

Pelakon²nya adalah Shahrukh Khan and Kajol. Saya sukaaa sangat derang dua ni. Kiranya tengok sampai nangis² la. Cite dia tentang sorang gadis India, Simran (Kajol) yang dibesarkan di London akan dikahwinkan dengan jodoh yang ditetapkan ayahnya yang sangat garang di Punjab. Sebelum kahwin, dia mintak permission ayah dia untuk tour Europe dengan kawan². Masa tour tu, dia terjumpa Raj (Shahrukh Khan) dalam incident tertinggal train. So dari situ la derang rapat. Masing² ada rasa chenta tapi tak nak ngaku. Bila dah balik rumah, ayah Simran marah sangat bila dapat tau Simran ada hati kat orang lain so dengan cepatnye dia bawak balik Punjab nak bagi kawin dengan jodoh yang dah ditetapkan. Demi chenta, Raj sanggup pegi Punjab untuk pikat hati Simran dan jugak family dia walaupun derang dalam persediaan untuk kahwin. But knowing Shahrukh Khan dalam filem² dia..mesti dia dapat punya chenta hati dia walaupun dah jadi milik orang..hehe..biasa la.
Lagu cite ni pun sangatla sedap..antaranya Ho Gaya Hai Tujhko To Pyaar Sajna, Tujhe Dekha To Yeh Jaana Sanam, Mehndi Laga Ke Rakhna (suka gila lagu ni). Cite ni cite paling lama ditayangkan di India..sampai tahun 2011 pun masih ditayangkan di Maratha Mandir theatre in Mumbai. (Sumber dari sini)


My favorite song ever..

and also this..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...